Sivut

lauantai 3. maaliskuuta 2012

Surprise surprise

Se on baby surprise -takki. Siihen oli ohje myös Suuressa käsityölehdessä helmikuussa 2011 nimellä "vauvan kerralla neulottu nuttu". Minulla oli kyllä lievästi hankaluuksia hahmottaa että miten siitä epämääräisestä kappaleessta saa taiteltua takin, mutta loppua kohden asia alkoi kummasti hahmottumaan :D Tein sen eläinsatupeitosta jääneistä Novitan Miami -langoista. Puikkoina 4 mm pyöröt ja napit ovat Karnaluksista.

Väärinymmärrysten välttämiseksi otin tässä olleet kuvat pois koska meni jo jakeluun ettei niiden pointtia tajunnut kukaan. Mutta tällainen takista siis tuli:


34 kommenttia:

 1. No mä jo ajattelin et ootpa sä kerenny monta takkia neulomaan (Ja mihin luulet niitä tarviivas..) XD

  On ihqu <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mä vähän innostuin leikkiin :D :D Oon kyllä aika skeptinen senkin suhteen että mihin tota yhtäkään tarvin mutta meneehän se ainakin sisustuselementistä jos ei muuta. Tosin tota neuloessani romantisoin mielessäni kuinka pojalla on tuo päällä kun mennään Ranualle katsomaan jääkarhun pentua :) :D Mutta takki on kyllä aika iso, että ei varmaan ekaan puoleen vuoteen ole sopiva.

   Poista
 2. Mäki katoin et miten monta sä oot noita oikein tehnyt.:D Katoin myös et aika harmaita sun makuun.:D

  VastaaPoista
 3. Mä luulin ihan samoin... Nätti takki! Ainaoikein-neuleet on mun mielestä kans jotenkin tosi kivoja pienillä ja niissä on mukavasti kasvunvaraa ilman, että neule näyttää kauhean isolta.=)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se niissä on kyllä hyvä että on sitä kasvunvaraa paremmin. Tosin mun mielestä ainaoikein näyttää vähän siltä että joko ei osaa neuloa nurjaa tai sitten on liian laiska neuloakseen nurjaa xD Mutta tuosta tuli kyllä kiva :)

   Poista
 4. Mä(kin :D) jo katsoin, että kuinka helkutin monta sä niitä oikein olet tehnyt! :D Oon Ravelryssä katsellut vastaavaa mallia, mutta se on aina vain jäänyt. Ehkä sitten kolmannelle lapselle joskus sadan vuoden päästä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kyllä ihan niiiiiiiiiiiiin kiva ollut että alkaisin noin montaa tekeen ;D Hauskaa kuitenkin jos aiheutin näin monelle hämmennystä :D

   Poista
 5. Eka ja alkuperäinen väriversio on parhaat! :) Aika söppänä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosta tuli kyllä hieno kun otti vaan keltasen värin näkyviin :D Keltainen onkin ihana väri :) Mutta kyllä tuo kunnon värioksennus kaiken voittaa :D :D

   Poista
 6. No määki toistelen sitä, mitä muutkin jo, että mitä hittoo, katoin, että neuloit sit useamman samalla!:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, oli vähän epäonnistunut tekotaiteellinen värien erottelu -kuvaus :D

   Poista
 7. Aivan ihania ! olet niin taitava ! sinulle on kiva haaste blogini puolella ! hyvää sunnuntain jatkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mutta tein tosiaan vaan yhden takin, kuvasin sen vaan moneen kertaan siten että yhdessä kuvassa näkyy vain yksi väreistä kerrallaan.

   Poista
 8. Melkoista kuvataiteilua! :D Kaunis takki. Ihanan kirkkaat värit.

  VastaaPoista
 9. Oho. olin eka tosi iloinen et jos niitä illassa tekee kymmenen nii ehkä mäkin sitten. Oliko muut koot mitä, löytykö esin 86cm? Oliko helppo? Skannaatko ohjeen mulle jos oli? Osaan siis tehdä sukan, en kovin hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ei tee illassa kymmentä, ei edes yhtä :D Siinä oli yksi koko vaan, kun siis lehden ohjeella tein. Se koko oli joku 3-6 kk vanhalle. Mut helppo oli joo, pitää osata vaan kaventaa ja lisätä silmukoita.

   Poista
 10. Hieno takki!
  Tässä yhteydessä olisi varmaan hyvä mainita myös Elizabeth Zimmermann?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tein sen käsityölehden ohjeen mukaan ja siinähän ei Zimmermannia mainittu (kuin vasta seuraavassa numerossa kun tyypit olivat asiasta valittaneet) joten miksi helkkarissa mun pitäisi asiasta tehdä joku haloo. Mainitsin millä ohjeella sen tein ja että sama takki kulkee myös nimellä baby surprise jacket. En siis ole syyllistynyt mielestäni mihinkään tiedon pimittämiseen enkä varmasti muokkaa koko tekstiä kolmatta kertaa uudelleen.

   Poista
 11. Höö, mää tajusin ja se oli hauskaa!

  VastaaPoista
 12. Eikä, must se oli niin ihanaa ku olit tehny jokaisest väristä oman kuvan! Siis tietysti mäki nyt ekaks pelkkiä kuvia kattoessa (joo, luen blogit sillai et eka katon kuvat, sit luen tekstit...) katoin et onpa monta ihanaa pientä takkia, mut sit ku luin tekstin ja katoin kuvat uusiks ni olin et "aaaaaaa!!!" :D Eniten tykkäsin niist violetti-harmaa-sävysistä, sellasen villiksen oisin voinu ihan itelleniki ottaa, ku oon ite tällanen violetti-harmailija, mut sun tyyliin kyl varmaa parhaiten sopii just se überkirjava versio :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Munkin mielestä se oli ihana, mut sitten rupes ärsyttään jossain vaiheessa kun kaikki oli luullut että olin tehnyt 10 harmaata takkia :D

   Poista
 13. mistä miekin moisen ohjeen saan?mieki tahon tehdä tuommosen tytölle! :) ihana <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohje on Suuri Käsityölehden numerossa 2/2011. Alkuperäinen takko on Ravelryssa, sitäkin kautta varmaan saa jostain jotain kautta ohjeen ostettua, ehkä. Katopa tuolta.

   Ja jonkinlainen versio takista on myös ilmaisohjeena Dropsilla, klikkaapa tästä.

   Poista
  2. kiitosta vain enköhän jonku takin saa aikaseksi! Tätä varten aikaisemmin tilasin lehden mutta sainkin vasta maaliskuun numeron!:/ ja onnea raskauteen.Suuri inspiraation lähde sinä ja monet muut bloggaajat näin kotiäiteelle :)

   Poista
  3. Toivotaan että saat takin tehtyä :) Ja siis tosiaan, tuo on viime vuoden helmikuun numerossa ollut, ei tämän vuoden :) Ja kiitos paljon :') :)

   Poista
 14. Hei pliis voitko laittaa ne luvat takaisin?? Se harmaa- vaaleanvihreö oli ihana, olisin halunnut ottaa siitä inspiraatiota, mutta en sitten ehtinyt kun otit ne pois enkä muista niitä enää :(( ja voitko laittaa ohjeet näihin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ollut harmaa-vaaleanvihreää. Kuvissa näkyi vain yksi väri kerrallaan eli sama takki, kaikki muut värit harmaan eri sävyinä paitsi se kyseinen korostettu väri. En lisää kuvia uudelleen, mutta osaat varmaan tuosta värillisestäkin hahmottaa että jos muut ovat harmaan eri sävyjä paitsi jokin yksi tietty väri vain näkyy :)

   Takin ohjetta en tietenkään voi laittaa koska se ei ole omani vaan lehdestä otettu.

   Poista
  2. Aa, se oli varmaan sitten lila tai joku :D
   Asia selvä, enköhän mä jotain keksi tästä, vaikka en vauvan vaatteita neulokkaan hehheh :D

   Poista
 15. Hi!! I´m writting you from Spain! Today I found your marvellous baby jacket and I would made it! I cant understand all your blog´s information because the languaje. I could ask you about the pattern!!! Is it available? IWith google translator I think people are asking about knit... Maybe it´s a mistake?
  Thank you very much!!! I really love this jacket and your blog!!! I´m a follower right now!!!
  Xoxo
  Pi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hi! :)

   The pattern is Elizabeth Zimmermann's "baby surprise jacket" and it has been published in many magazines. In ravelry you can find it here.

   :) :)

   Poista