Sivut

keskiviikko 21. maaliskuuta 2012

Kevätmutsi (in action)

Joskus on pakko ostaa kahden kuukauden vuoksi uusi takki (joo joo, kirppikset, mutta uskokaa pois, mä en ole kirppisstandardikokoa ja kaikken vähiten ainakaan tässä tilassa). Toppatakissa en enää kestä ja mikään vanha kevyempi ei mahdu päälle. Lähdin sitten hakeen kerrasta niin suuren että taatusti menee ja totesin hyvin nopeasti että valinnanvaraa ei juurikaan ole. Siksi ostin beigen (Seppälän läskien osastolta). Koska sen voi värjätä! Nyt se on vihreä, jossa beige vuori ;) Joku voisi tähän tietysti sanoa että odotapa vaan sitten kun on jo kymmenen lasta perässä kitisemässä ja yhdestoista vatsassa niin rupeaa beigetkin takit kelpaamaan. Syvimmät anteeksipyyntöni tästä turhamaisuudestani mutta minä värjäsin sen.









Pipo itse neulottu, mekko (tällä mahalla tunika) itse ommeltu. Kumisaappaat täytetty hillittömän turvonneilla jaloilla.

En ollut koskaan ennen värjännyt vaatteita pesukoneessa joten tietenkin jänskätti että käykö siten kuin kaikki (jotka eivät ole uskaltaneet värjätä) aina pelkäävät eli pyykkikone värjäytyy ja tekee seuraavasta kymmenestä koneellisesta kyseisen värisiä. Ei värjäytynyt kone eikä seuraavat pyykit. PAITSI nyt kun pesin yhden satsin 60-asteessa niin koneeseen oli ilmaantunut vihreetä töhkää. Pyykit olivat kuitenkin säästyneet damagelta.

50 kommenttia:

  1. Kerrassaan ihanan värinen takki tuli!!

    Värjäsin joskus vuosia sitten yksiä housuja tummanruskeiksi ja eiköhän silloin just veden poistovaiheessa menny viemäri jotenkin tukkoon ja kaikki tummanruskeet vedet tuli pitkin kylppärin lattiaa! Ei tapahtunut kuitenkaan mitään peruuttamatonta ja housutkin oli ihan käyttökelpoiset muistaakseni.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosta tuli aika ihana joo :) Vähän tosin harmitti että kaupassa oli vaan muutamaa väriä ja sitten paketin sisällä oli värikartta niistä mitä siellä kaupassa olisi voinut olla. Mutta tuo on ihan hyvä tuokin :) Ja eikä, tyypilllistä että just silloin tulee tulva :D Onneksi ei käynyt mitään dramaattista!

      Poista
  2. Mun mielestä raskaana saa olla turhamainen. Mä oon ainakin. Mun takki posahtaa kohta halki ja en tiedä mitä teen! En halua mitään kökköä. Tulis vaan se kevät nopsasti niin ei tarvis enään alle kaheksi kuukaudeksi takkia ostaa. Huoh, miksi kaikki vaan puristaa ja ahistaa! Oi miksi!?

    :) Onnea uuden ei-puristavan takin johdosta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi mä olen aika pitkälti pärjännyt entisillä vaatteillani, entinen talvitakkikin menee vielä kiinni tosin onhan se ahdas! Tää kevättakki on sitten ainut tällainen pakko hankkia. Tietenkin siis housuja on pitänyt hommata (tai tuunailla ite) mutta niiden suhteen ei ole niin ongelmallista ollut se ettei halua mitä tahansa rumaa koska mustat legginssit on mustat legginssit ja farkut on kuitenkin farkut :D Mutta kahdeksi kuukaudeksi takin ostaminen on vähän ikävää mutta kun en halua missään karmeassa tuulitakissakaan kulkea!

      Poista
  3. Nyt on pakko kommentoida! Kun olin viimeisillään raskaana saatiin kutsu kaverin häihin. Kaikki sanoi mulle että eeeeeei kannata ostaa mitään nättiä mekkoa, laitat vaan jonkun päälle, kyllä ihmiset ymmärtää. Hukkaan menee vaan rahat!
    Mut hei ymmärtääkö ihmiset sen että vaikka on raskaana, ja varsinkin just siksi, on ihan helvetin jees edes joskus tuntea itsensä kauniiksi. Jos on jo monta kuukautta näyttänyt telttaan verhotulta vuorelta, se tekee itsetunnolle älyttömän hyvää jos vähän pynttäytyy kaverin häihin.
    Eli, ostin sit äitiysmallisen juhlamekon (mustan jossa on niittejä <3 ) jota käytin tasan sen kerran ja nyt se on kaapissa. Mut olimpahan nätti! Eikä taatusti mennyt rahat hukkaan, tarvitsin sen päivän prinsessana just sillon.
    Ja ostin muuten mammamallisen talvitakinkin vaikka vauva syntyi marraskuussa. Olis ollut perseestä palella ilman takkia ne pari kuukautta.

    Mitä halusin sanoa? No että ole hitossa turhamainen ja onhan se nyt selvää että raskaanakin tahtoo pukeutua sen väriseen takkiin mistä tykkää! NII!
    Sitä paitsi ihan mieletön juttu että uskalsit värjätä takin, tuli h.i.e.n.o!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä mäkin häihin hommaisin jonkun ihanan, tulee sitä usein muutenkin osteltua sellaisia juhlavaatteita jotka jäävät todella vähälle käytölle. Inhottavaa tosiaan oisi johonkin pussilakanaan pukeutua vaan sen takia että on raskaana :S

      Takista tuli kyllä kivan värinen. Mallista en niin välitä mutta ei tosiaan kauheesti vaihtoehtoja kun maha pitää mahtua messiin :D

      Poista
  4. Hienon vihreä takki (ainakin näin kuvissa), hyvin onnistuit!

    VastaaPoista
  5. Onnistunut värjäys! Mie oon pesukonevärjäyksen jälkeen pyörittäny koneessa yhen 60-ohjelman tyhjänä läpi, ja sitten pessyt ekaksi mustia vatteita, niin vahingot on minimoitu :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä pesin kans ensin mustia koneellisia mutta en tajunnut että 60-asteinen pulauttais sitä väriä jostain esiin. Noh, seuraava satsi sitten taas mustaa ;D Mutta onneksi ei tosiaan ollut pyykkeihin tullut sitä vihreää :)

      Poista
  6. Kiva takki ja kyllä raskaana saa olla turhamainen! Vinkkinä turvonneisiin jalkoihin, kangasballerinat pelastaa paljon, niitä voi käyttää jo nyt, jos kulkee autolla tai pääasiassa keskustassa kävellen :).

    Itse olen värjännyt vaatteet aina ohjeen mukaan, pitikös siinä nyt 3 vai 4 kertaa yhteensä pyörittää kone ja tosiaan vikaks tyhjänä mahdollisimman isolla lämmöllä, että puhdistuu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ootan innolla ballerinakelejä. Mä käytän julkisia ja täällä on kadut vielä ihan mössössä joten kumppareilla mennään vaikka ne ikävästi jo puristaakin. Luin kyllä ohjeen ja noudatin sitä. Ellei sitten jossain erikseen lukenut kärpäsen ulosteen kokoisilla kirjaimilla että täytyy pestä kuumanakin.

      Poista
  7. Minäki oon aina miettiny että miksi just raskaana olevat ei sais ostaa vaatetta vaan yhen päivän takia. Monet muutkin ostavat esim jonku juhlavaatteen eikä pidä sitä ku kerran.
    Raskaana pitää ostaa vaatetta tarpeen mukaan. Oli se sitten yhden päivän juhlavaate tai parin kuukauden kevättakki. Tärkeintä on että itsestä tuntuu hyvältä. Ja juuri raskaana onkin erityisen tärkeää tuntua hyvältä!
    Onnea raskauden loppumetreille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on just sitä ettei tajuta ollenkaan miten kertakäyttöistä kamaa ne ei-raskausvaatteetkin useimmilla ovat. Mutta tän takin suhteen on kuitenkin niin että varmaan saan sen kirpparilla kuitenkin myydyksi kun ei läskeille normaalisti näin kivan väristä takkia mistään saa ;)

      Kiitos! :)

      Poista
  8. Takkihan onkin just hyvä värjätä kun ei sitä tarvitse pestä niin usein. Kun eikö muuten ite värjättyjen kanssa saa olla pesussa aika varovainen.. Mutta kivalta näyttää siis. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä! Näin olen kans ymmärtänyt. Ja että haalistuvat auringossa eli esim verhoja ei kannata värjätä. Mutta takkia ei tule monestikaan pestyä niin ei tarvi hirveesti murehtia :)

      Poista
    2. Olen innokas pesukoneessa värjäilijä ja mun kokemuksen mukaan itse värjätyissä pysyy väri todella hyvin pesusta toiseen. Riippuu varmaan vähän kankaan materiaalista, mutta ainakin puuvillasta on hyviä kokemuksia. Ihan niillä perus-dyloneille olen yleensä värjäillyt.
      -Tiina

      Poista
    3. Ehkä se on sitten jotain legendaa vain sekin ettei pysy :)

      Poista
  9. kiitos ihkusta blogista! olen tätä jo jonkin aikaa seuraillut, välissä tuli taukoa ja sitten yhdellä vierailulla yllättäen hokasin että odotat vauvaa, jotenka onnea vain kovasti ja hyvää vointia! takin värjäys oli kekseliäs temppu, oispa tuonki älynny ite... veri mats tykkään myös norsuisesta vaunusuojasta (t o d e l l a k i n pesee kaikki harsoviritelmät kuusnolla!) joo raskaus ei tosiaankaan oo varsinkaan viime metreillä mitään ihan hirveen hauskaa hommaa, joten jos päivää piristää se et ostaa uusia kamppeita niin mikäs siinä :) sitäpaitsi persoonallisilla raskausvaatteilla on hyvä jälleenmyyntiarvo, joten ei niiden ostaminen niin turhaa ole vaikka käyttäisikin vaan vähän aikaa. ja toisekseen, ehkä tarvit sitä takkia vielä joskus toisen ja kolmannenkin kerran :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos, toivottavasti tässä voidaan hyvin :) Ja toivon mukaan takille tulisi toinenkin käyttökerta ;) Ja ainakin sen voi myydä jos ei muuta!

      Poista
  10. Heetkonen, Seppälän punkerovaatteista löytyy vaihteeksi jotain oikeasti päällepantavaa? Pitänee suunnata katsomaan takkivalikoimaa ja sen jälkeen värikauppaan (punaista, tottakai!). Kiitos loistoideasta, joka vuosi irvistelen noille "neutraaleille" väreille että eikö oikeasti voisi myydä jotain muutakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaupassa se takki näytti toooosi rumalta (ja kun tarvitsin ihan massiivisimman koon että raskausmaha mahtuu! Eli jos oisin ottanut ns. normikokoisen niin en tiiä oisinko tota valinnut) mutta kun se oli vaalea ja puuvillainen eli sen voi värjätä niin siitä se ostopäätös sitten lähti :) Mutta joo, jatkossa pitää itekin muistaa että luonnonkuidut voi tosiaan värjätä! Kun just esim takkien kanssa on ongelmaa löytää kiva koska olen läskien kokoa ilman raskauttakin.

      Poista
  11. Mun blogissa on sulle tunnustus :)

    VastaaPoista
  12. Tosi hienosti on onnistunut värjäys. Lopputulos on ihanan pirtsakka!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Väri on kyllä ihanan pirtsakka. Just tuollainen vihree on tosi hieno! :)

      Poista
  13. kyllä sitä pitää raskaanakin olla tyylilleen uskollinen :)

    VastaaPoista
  14. Täällä kun on keskusteltu raskausjuhlavaatteista niin tulin kantamaan korteni kekoon. Empirelinjainen mekko!
    Ostin serkun häihin, ja oon pitäny ei-raskaanakin.
    Oikein passeli jos ei tykkää ihonmyötäisistä juhlavaatteista.

    VastaaPoista
  15. Asiaa! Vihreä aina on! Ja itse värjäys koska kaupat on tylsiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vihreä on kyllä aina jees! Varsinkin siis kirkkaan vihreä :)

      Poista
  16. Miksei raskaana saisi olla turhamainen, tai kulkea vaatteissa, joissa tuntee itsensä kauniiksi/olonsa hyväksi? Kategoriaan kamalampia kuulemiani kommentteja oli toisen lapseni ristiäisissä, kun en meinannut löytää mitään päällepantavaa (kun synnytyksen jälkeenkään eivät omat vaatteet menneet päälle...) että "Eihän sun tartte miltään näyttääkään". Vaikkei sanoja välttämättä sitä tarkoittanut, niin tunsin itseni aika mitätöidyksi. Ikään kuin minulla ei olisi ollut mitään väliä. Joten onnea kahden kuukauden takille, onnistunut tuunaus :)

    VastaaPoista
  17. Jees! Kannatti värjätä kun noin komee tuli, ehdottomasti parempi kun beige. Ite ostin joskus valkoisen hameen ja välittömästi myös väriä ja heti koneeseen. Olin tyytyväinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla laski nyt tosi paljon kynnys värjätä joten voi olla että jatkossakin tulee värjäiltyä asioita. Varsinkin just jotkut takit mitä on hankala muutenkaan löytää kivoina.

      Poista
  18. Nyt kyllä tuli sellanen suuri "miksiminäenkeksinyttuota!" -fiilis. :D Tosin, oiskohan paksun talvitakin värjäys onnistunut edes? Itellä kun vauveli syntyi tammikuun lopulla, niin oli vähän pakko hankkia talveksi ihan vasittu raskaustakki ja mietinki sillon, että onko järkeä ostaa uus takki vain kolmeksi- neljäksi kuukaudeksi. Tosin, oon käyttänyt sitä nyt raskauden jälkeenkin kun siitä saa sen paksun vuorin pois. Eli ei se sittenkään ollut vain muutaman kuukauden takki. Voihan se olla, että sulla tulee syksyllä tarvetta kivan väriselle takille, ja voit vaikka kaventaa tuon silloin sopivaksi! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luonnonkuidut värjäytyvät, keinokuidut eivät. Joten ihan takin matskusta riippuu. Mulle ei mahdu ne perus raskaustakit päälle :/ Mutta laitan takin jemmaan, ehkä mä joskus vielä uskallan tehdä toisenkin lapsen :)

      Poista
    2. Joop siis tiesinki tuon, että luonnonkuidut värjäytyy ja tekokuidut ei, mietin lähinnä sitä takin paksuutta.. että pääseekö se värjäytyyn sielä kunnolla ja tuleeko tasasta jälkeä. Hmm..
      Ja hei, ei mullekaan mahtunut mitkää muut raskaustakit mitä löysin! Ainostaan tuo Polarn o pyretin takki oli hyvä. Suolanen hinta, mutta on ainaki kestävä ja niin kiva, että voi käyttää muutenki kuin vain raskaustakkina.

      Poista
    3. Luulis ettei paksuus ole ongelma. Painon mukaanhan se väri "annostellaan" tai siis että jos on hillitön satsi niin pitää laittaa kaksi että kaikki värjäytyy. Ihanaa jos on sellainen raskaustakki mitä pystyy käyttään muutenkin :) Voihan tietty tota munkin takkia mutta on se vaan tolkuttoman iso :D :D Mutta toisaalta, miksei :)

      Poista
  19. Kuvista ei näy kuinka takki istuu harteilta, mutta vyötäröllä näyttäis olevan kiristysvaraa. Ehkä tuo näyttää siis kivalta myös ilman raskausmahaa kun nauhoista vaan kiristelee sopivaksi :) Eli jos muuten on ok niin käytä ehottomasti vielä myöhemminkin! :) Hieno tuli.

    VastaaPoista
  20. Onistuisiko ennen keltaisten...nyt pas....sten hai-saappaiden värjäys ? Onko kellään kokemusta? väri tarttunee vuoreen,mut kuinka on laita kumisen jo haalistuneen pinnan ?
    Terv. Nea

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ei ainakaan kangasvärillä, ne värjää vain luonnonkuituja. Maalilla ehkä. Mutta kokeile putsata taikasienellä! :)

      Poista
    2. Ostin sprii tusseja ja värittelin niillä keltaiset hait!"MALLIN" löysin googlettamalla hai-saappaat tuunausvideo , ja sieltä suoraan "kopioin" kukkakuosin . Nyt alle peittyivät naarmut ja tummentumat,saappaat ovat uniikit ja uusien kumppareiden osto siirtyi hamaan tulevaisuuteen. Kokeilaapa tuunata omat hait,KANNATTAA !
      nEA

      Poista
    3. No hei, pitääpä itekin googletella :)

      Poista
  21. Jäi vielä kysymättä,oletko itse putsannut haita ihmesienellä,ja mitkä tulokset...onko kuvaa ennen jälkeen? Harmi kun itsellä ei ole mahdollisuutta laittaa kuvaa omista kumppareista.
    Nea

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole itse kokeillut mutta uskoisin että se toimii. Ainakin tennareiden kumikärkiä olen joskus puhdistanut sellaisella.

      Poista
  22. Hei !
    Täällä on myös jo vuosia vanhat keltaiset hait.Olen jo katsellut uusia kumppareitta,mutta muutoin ehyitä haita ei raskisi heittää roskiin,jos ne saisi puhtaiksi. Onko teillä saappaat taivekohdista miten tummuneet ja miten olette saaneet ne puhtaaksi.Onko kellään kuvaa ennen/jälkeen? Puhdistusaineisiin ei juuri ole järkevää satsata 5-6e enempää kun uudet market kumpparit saa jo 12-16€:lla.
    Samalla kyselisin kierrätysvinkkiä jos saappaat jäävät uusien vuoksi käyttämättä"!
    Marjo

    VastaaPoista