Sivut

tiistai 20. maaliskuuta 2012

Säälipisteitä

Eräässä sosiaalisessa mediassa henkilö oli loukkaantunut siitä miten morkkaan toisten valintoja ja vaatimatonta elämäntyyliä haukkumalla harsoviritelmiä vaunuissa. En mitenkään nätisti suhtautunut moisiin syytöksiin koska minusta minulla saa olla asiasta mielipide enkä oikeasti todellakaan syvillä sisimmässäni ole ketään halveksinut.

Jos nyt vielä viimeisen kerran selitän mistä kantani johtuu. Minä henkilökohtaisesti koen harsot vaipoiksi eli kusiräteiksi koska sellaisena ne lapsuudestani muistan. Ok, ei kaunis ilmaisu mutta olen vähän tällainen suustani (aion toki siistiä suuni ennen lapsen syntymää). Miksi haluaisin peittää vaunut tekstiilillä minkä miellän alapään eritteiden imeyttämiseen? Ajatelkaa asiaa vaikka siten että kun ajaa autoa ja aurinko häikii niin vedättekö aurinkolipan alas vai liimaatteko tuulilasiin pikkuhousunsuojia? Niinpä. Minä neuloin norsurätin, te saatte käyttää harsojanne ihan vapaasti. Mutta pidän silti rinkkaihmisenä vapauden morkata vetolaukkuja. (Hittooko te aina tukitte joka paikan niillä ja vedätte niitä holtittomasti ihmisten varpaiden yli! Ja vedätte nahkoineen portaita ylös hirveen valituksen kera. Ja sitten lentokentällä ette tunnista omaanne vaan otatte joka toisen laukun alas hihnalta lähempään tarkasteluun.)

Tänään minulla oli paljon aikaa miettiä kaikkea pahaa mitä olen elämässäni tehnyt. Myös tuota rättiriitaa.

Siinä maatessani tajusin myös etten ole pitkään aikaan dokumentoinut raskausaikaani. Niinpä pyysin saada puhelimeni käteeni.

Onneksi kyse oli (ainakin vielä tällä kertaa) väärästä raskausmyrkytyshälytyksestä (voi neuvolatäti minkä paniikin aiheutitkaan!) mutta tämä päivä tullaan kuitenkin muistaan päivänä jolloin Terhi jäi töistä pois.

Ja ettei tästäkin blogista tulisi sellaista ärsyttävää jossa joka merkintä liittyy johonkin yhteistyöjuttuun (tosin ei tämä myöskään ole raskausblogi, heh) niin en erillisessä merkinnässä hehkuta että Blogistania-jaksostani on ilmestynyt teaser! Vaan ihan huomaamattomasti linkkaan siihen tässä:

pim

65 kommenttia:

 1. Mielipiteitä pitää olla ja ne saa ilmaista. Se on vissi. Etkä sä ainakaan blogiteksteilläsi mielestäsi ole loukannut yhtään ketään. Nih.

  Huh, väärä hälyytys. Älä päästä raskausmyrkytystä kylään, se on kurja kaveri.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta ehkä mä vähän liikaa olen revitellyt termillä "kusirätti", kai se oli sitten provosoivaa :D Mut joo...

   Ja äh, mä oon jotenkin ihan varma että saan vielä sen myrkytyksen vaikkei tällä kertaa ollutkaan. Nyt pitää nauttia joka päivästä täysillä ennen kuin se iskee!

   Poista
 2. Voi luoja, toi vetolaukkupajatus pelasti mun aamun! Mä niin inhoan vetolaukkuja, niitä vetävät ihmiset kääntyvät aina yllättäen laukkunsa kanssa eteen ja aiheuttavat akuuttia kaatumisuhkaa. Jos ei oo cool kampata toista jalalla, ni miksi sen saa vetolaukulla tehdä ihan pokkana?

  Mä ainakin luen sun blogia just siksi, että sanot asiat suoraan. En ota siitä itteeni, vaikka eri mieltä olisinkin - sulla on ihan samanlainen oikeus mielipiteesees kun mulla on. Ja mun mielestä on ihanaa, että joku sanoo asiat suoraan ja kiertelemättä. Se tekee hyvää aina kaiken blogisöpöilyn jälkeen. Jota itsekin välillä harrastan, koska deletoin viime hetkellä suorasanaiset postaukseni sillä muistan äkkiä, että sukuni lukee blogia ja sitten saan kuulla joka taholta ihmettelyä että miten sä sillai menit sanomaan. Huoh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en kans mitään niin inhoa kuin vetolaukkuja! Ja sitten kun tyypit vetää niitä joka paikasta kun ei voi ikinä ajatella että tästäkin selviäisi paremmin jos kantaisin tämän enkä vetäisi mut ei!

   Kyllä mäkin hirveesti sensuroin itteeni vaikka välillä noita suoria mielipiteitä mukaan eksyykin. Yritän olla provosoimatta vaikka joskus tosiaan lähteekin vähän lapasesta, varsinkin näin hormoniaikana :D :D

   Poista
 3. Onneksi väärä hälytys ja ihme asioista ihmiset vetää herneen nenään. Valitetaan että suomalaiset on hiljaisia, mutta mitä täällä kohta muuta voi, kun ei saa olla enää henkilökohtaisia mielipiteitäkään. Omituista. Itse tykkään niistä ihan perusräteistäkin kun niitä roikkuu vaunuissa, mutta eihän se sitä tarkoita että KAIKKIEN tarvitsisi. Ihme tyyppejä maan päällä, vai onko kaikki äidit vaan hormoonihirmuja? Taitaa olla. HUI.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hassuinta on se että luulisi sellaisen palautteen tulevan esim anonyymikommentoijalta blogiin, ei kaverilta FB:ssä! Mutta what ever, minä en silti perusrättiä vaunuihin laita kuin ehkä äärimmäisessä hätätapauksessa.

   Poista
 4. vetolaukuilla äkkipysähdyksiä tekevät on varmaan niitä samoja ihmisiä jotka tekee kauppakärryillä äkkikäännöksiä, tai jättää ne poikittain keskelle kulkuväylää kun ne hakee jotain hyllystä.

  meilläkin on ollut harsoviritelmiä kärryissä, vaikka kusirättejä/vaippoja ovatkin. silti ei kyllä tullu mielenkään loukkaantua sun sanomisista, kun se ei mitenkään kohdistunut mun persoonaan. ja onhan se nätimmän näköstä virittää vaunuihin tarkoituksen mukainen suoja, kuin vaippa.
  kyllä ihmisten pitäis jo tietää että vaikka sä sanotkin asiat suoraan, sun mielipiteet ei oo mustavalkosia.

  ruotsiks nuo harsot on edelleenkin tygblöija eli kangasvaippa nimellä :)

  onneks oli väärä hälytys! en ihmettele että olit paniikissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon joskus miettinyt että käytetäänköhän muissa maissa noita harsoviritelmiä ollenkaan. Mutta joo, en todellakaan osoittanut harsomorkkaamista kehenkään henkilökohtaisesti, enhän edes tunne kuin ihan kourallisen äitejä!

   Ja onneksi oli joo väärä hälytys! Ainakin tällä kertaa.

   Poista
 5. Voi apua, mistä porukka hermostuu. :D Toisaalta äitiys ja kaikki sitä väähääkään liippaavat aiheet tuntuvat olevan sellaisia, että niistä saa kolmannen maailmansodan pystyyn. Auta armias, jos menet kommentoimaan imetystä, korvikeruokintaa, kesto-/kertakäyttövaippapolitiikkaa, parvekkeella nukuttamista/nukuttamattomuutta,... :D Kaikki, siis ihan oikeasti KAIKKI, on luettavissa henkilökohtaiseksi loukkaukseksi jonkun mielestä.

  Harsot ovat kivoja ja käteviä, mutta kauniita niistä nyt ei saa millään. Hätävararatkaisuna auringon paistaessa superkirkkaasti ja häiritessä päikkäreitä voisin kuvitella sellaista vaunuihin viritteleväni, mutta enpä kyllä muuten.

  Plus ne vetolaukkuihmiset - miksi niitä on olemassa, häh? Onneksi olen päässyt ja pääsen vastaisuudessakin tasoittamaan tilejä lastenvaunujen kanssa. Siitäs saatte! Melkein yhtä ärsyttäviä vetolaukkuihmisten kanssa ovat hysterisoivat neuvolatädit. Nimim. Kaksi (2) väärää raskausmyrkytyshälytystä per raskaus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oonkin miettinyt että täytyy pitää kaikki äitiyshommat netissä mahdollisimman vähissä koska ne herättää niin paljon tunteita muissa äideissä ja pitää aina tulla riehumaan! Oon vältellyt kaikkia vauvafoorumeitakin kuin ruttoa ja kerännyt tarpeelliset tietoni synnyttäneiltä työkavereiltani :D

   Mun neuvolatäti oikein huokui sellaista "nyt kuolet" -henkeä kun alkoi kaikki oireet täsmätä myrkytykseen ettei siinä oikein voinut saada normaalia verenpainetta aikaiseksi :D Mutta onneksi ohjasi lisätutkimuksiin, jäi turvallinen olo :) Vaikkakin tekikin sen hyvin paniikkia lietsovasti :D

   Poista
 6. Onneksi oli väärä hälytys!!!

  Tykkään blogistasi niin paljon just sen takia, et sulla on munaa (tai munasarjoja)(tai tällä hetkellä se kasvava vauva:)) sanoa asiat niinko näät ne. Kaikkiin asioihin kun mielestäni tarvitse heittää kauheeta nomparellikasaa päälle sen takia, et nyt joku loukkaantuu niin kauheesti. Jatka siis samalla linjalla!

  BTW, rinkat... saa mut näkemään punaista välillä. Rinkkakääntyminen eli "keilaan kaikki ympärilläni olevat ihmiset kumoon kääntyessäni enkä edes näe sitä, koska näköeste selässäni estää sen" on niin kamalaa missään väkijoukoissa :D saako olla eriävää mieltä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä, en olekaan ikinä ajatellut tota puolta rinkka-asiasta :D Olen niin mustavalkoisesti aina pitänyt rinkkoja niin parhaana ja varmaan olen samalla keilannut tyyppejä rinkallani :D Mutta ainakin rinkka on näkökorkeudella muihin ihmisiin, ei silleen salakavalasti jalkoihin jostain ilmestyvä vetolaukku.

   Poista
 7. Ihanko oikeasti joku hermostui "kusirätti" -sanan käytöstä? Hyvänen aika, että jotkut ihmiset osaavat olla herkkähipiäisiä! :-D

  Meillä käytettiin vaunuissa "kusirättiä", tosin juuri niitä vaunuissa olevia "kusirättejä" ei sitten käytetty itse kusen keräämiseen vaan ainoastaan vaunuissa. Ja ne kiinnitettiin pyykkipojilla.

  Ja rinkkaihmiset on yhtä ärsyttäviä kuin vetolaukkuihmiset.

  Tapellaanks? :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jostain se hermostui ja lopuksi moitti kielenkäyttöäni. Hän ei myöskään olisi uskonut että imago on minulle niin tärkeä että menee järkevyyden edelle. Vaikka mielestäni järkevähän toi mun norsurättikin on ihan yhtä lailla!

   Kaikkien pitäisi kantaa tavaransa kädessään, mieluiten muovipusseissa :D

   Poista
 8. Se on tämä äitiys. Ihmiset intoutuvat väistämättä syyllistyksiin, oli kyse kusiräteistä tai ihan_mistä_vaan vauvoihin ja äitielämään liittyvästä. Herne napsahtaa nenään näissä asioissa jengillä todella herkkään. Neuvoja et kysynyt, mutta neuvonpa silti: don't give a fuck. Oikeasti, nyt on kysymys jostain hemmetin vaunusuojista ja jos joku siitä jaksaa riipiä peliverkkarinsa palasiksi, toivottavasti saa palasista aikaan aikanaan vaikka hienoista hienoimman tilkkutäkin omalle vauvalleen.

  Raskausmyrkytyksen sairastin btw itse aikoinaan. Siitäkin selviää kyllä, vaikka se ikävä tauti onkin. Mut niinku symppikset täältä ja hyvä kuulla, et väärä hälytys.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama on koirien suhteen. On se kyllä jännää. Mutta parempi pitää pientä meteliä siitä miten lapsiasiat hoitaa niin pääsee vähemmällä :) Ja niin pieni asia kuin oikeesti joku vaunusuojakin on!

   Ja kiitos :) Toivottavasti ei myrkytys iske.

   Poista
  2. Olen ehdottomasti samaa mieltä Terhi sun kanssasi tuosta koira-asiasta. Mulla ei ole lapsia (eikä enää tällä iällä tule), mutta olen vakaasti sitä mieltä, että koirien ja lasten kasvatus on periaateeltaan ihan samanlaista. Ja samalla tavalla jotkut vetävät herneen nenäänsä, kun heidän lastaan/koiraansa tai kasvatusta arvostellaan. Jokainen eläköön tavallaan ja siinä ei ole muilla nokan koputtamista.

   Poista
  3. Päivi: Se on aina jos joku bloggaaja hommaa koiran niin kommenttiboksi on täynnä pätemistä ja syyllistämistä siiitä miten asiat pitäisi hoitaa. Olenkin ajatellut etten täällä hirveesti lapsenhoitoasioihin puutu muuta kuin mitä nyt valitettavasti näiden käsitöiden suhteen tulee sivutuotteena lörpöteltyä kuten vaunusuojasta ;D

   Poista
 9. Heeeei.
  Sä oot niin suosittu bloggari että aiheutat kateutta, vihaa ja harmistusta!
  :D

  Edelleenkin meillä on harsoja käytetty vaippoina (eikä koskaan kärryssä), ja mua ärsyttää kun isäntä puhuu lapsille että pitääkö mennä kuselle :D. Lapset käy siivosti pissalla ;).

  Elä silti muutu, sä oot hyvä noin!

  Vaikka meilläkin on kaksi vetolaukkua eikä lainkaan rinkkaa.

  Pitäiskö kehitellä vetorinkka niin vois vaihtaa tarpeen mukaan? x)

  VastaaPoista
 10. Heh, näin vetolaukkuihmisenä voin kertoa että valintani johtuu siitä, ettei selkä kestä kantamista. Jos on rinkan verran tavaraa, kroppani kestää perässä vetämisen huomattavasti paremmin kuin kantamisen. Toki on pöljiä ihmisiä, jotka tekevät äkkikäännöksiä ja pysäytyksiä keskellä ruuhkaa, mutta samat tyypit tekevät noita liikkeitä myös luultavasti ilman vetolaukkua (tai rinkkaa?).

  Itseäni rassaavat henkilöt, jotka liukuportaiden yläpäähän päästessään jäävät ihmettelemään että tässä sitä nyt ollaan liukuportaiden yläpäässä ja mihinkä suuntaan oikein pitäisi lähteä. ARGH!

  Niin ja kieltäydyn ärsyyntymästä tästä vetolaukkuvastaisuudesta ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun rinkan säädöt ovat kohdillaan, lantiolla se paino kannetaan. Mut joo, huonolla selällä rinkka on varmasti huono koska pitäähän se jotenkin saada ensin selkäänsä jne. Mä en osaa käsitellä vetolaukkua ollenkaan, kun joskus oon roudannut äitini puolesta hänen laukkuaan niin ei siitä tule mitään :D

   Joo ja toi liukuporrasasia! Miten voi olla oikeesti aina niin urpoja tyyppejä että pysähtyvät siihen, aargh!

   Poista
 11. No höhheli höh. Jos joku on ottanu tuon asian nokkiinsa ni ottakoon :D Saahan ihmisillä olla mielipiteitä! Kaikelaista... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta kyllä se vähän silmiä aukaisi että taidan olla joskus vähän turhan rankka. Ja ehkä pinnallinenkin. Mutta silti, mun ei tarvi laittaa kusirättiä vaunuihin jos en haluu! :D

   Poista
 12. Paljolti terveyttä Sinulle ja Vauvalle. Onneksi olikin vain väärä hälyytys. Nyt on taas hyvä jatkaa iloisimmilla mielillä :) Kaikke ihanaa ja hyvää Teille kusirätteineen tai ilman :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon :') Toivon mukaan loppuraskauskin menee hyvin, vaikka neuvolatäti ei vauhkoamistaan lopettanutkaan vaikka sain terveen paperit. Hyvä tietenkin että huolehtivat :)

   Poista
 13. Toivon ettet nyt raskauden ja tulevan äitiyden myötä rupea syömään sanojasi :D Tän blogin paras puoli on se ettei tää esitä mitään kiiltokuva maailmaa. Tykkään sun tyylistä :)

  VastaaPoista
 14. Ensinnäkin tärkein, onneksi väärä hälytys raskausmyrkytyksen suhteen! :)

  Toisekseen, on niiiin hyvä että sanot kusirätti ihan reippaasti. Mitä siitä nyt loukkaantumaan, en miekään kyl yhtään loukkaantunu vetolaukkukommenteista, vaikka vetelenkin laukkua :D Lähinnä huvitti. En kyl vetelis laukkua, jos voisin käyttää rinkkaa, mut kun selkä on paska, niin minkäs teet. Mutjoo. Ei olis yhtään hyvä, jos sensuroisit herkullisia sanojasi, koska ne tekevät tästä blogista riemukkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on aina ollut tapana puhua asioista niiden oikeilla nimillä, tuskin siitä eroon pääsen :D Vaikka lapsen aikana voisi tietysti koittaa vähän rajoittaa x)

   Poista
 15. Suomessa lapsiperheissä käytännöllisyys painaa usein esteettisyyttä enemmän VARSINKIN siinä synnytyksen jälkeisessä väsymys-sekamus-itkuisuus-riittämättömyys-humalassa (jos sellainen sattuu kohdalle). Joten ennen kuin se vauva vielä on kainalossa tuhisemassa ja sekoittamassa päätä (samoin kuin imemässä kaiken energian mikä irti lähtee)kehotan KOKEMUKSESTA olemaan huutelematta kovaäänisesti ympäristöön periaatteita "ei koskaan" tai "meillä aina sit näin". Ne periaatteet on helpompi niellä kun niistä harva tietää :D Pelottelen: se voi hyvinkin olla et joskus niputat parvekkeella kusirättiä pyykkipojilla vauvan suojaksi koska se hieno norsusuoja sattuu olemaan hukassa/pesussa ja siinä karusellissa tämä kusirätti-periaate tuntuu maailman pienimmältä murheelta niin paljon kuin se esteetikon silmää kirveltäisikin. Onneksi se aika pieni murhe onkin jos tarkkoja ollaan.

  Tsemppiä raskauteen, itse koin tuon raskausmyrkytys-episodin omani kanssa niin maan perusteellisesti. Mut kaikki päättyi hyvin :) Onneksi täällä ollaan ennemmin liian varovaisia kuin otetaan mitään riskejä.

  P.S. Sun blogi on kyllä NIIIN raskausblogi ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, olen kyllä tiedostanut sen ettei kannata huudella "mä en sitten taatusti" -asioita koska en tiedä karusta todellisuudesta vielä mitään :D Enkä mä hirveen monen asian suhteen ole huudellutkaan. Ainoina ehkä toi rättiasia (toki aion käyttää harsoja muihin tarkoituksiin mutta en vaunusuojana!) ja sitten se että en halua pukea lastani ällövauvaväreihin. Tästäkin voi olla poikkeuksia jos kuosi tms on ihana. Voi toki olla että tosi paikan tullen virittelen harsoa vaunuihin mutta näiden saarnojeni jälkeen taidan mieluummin laittaa vaikka vanhan t-paitani jos norsuriepu on hukassa ;D

   Mut joo, väkisinhän blogi muuttuu raskausvivahteiseksi kun tuo raskausasia on koko ajan niin kovasti läsnä. Ei olisi saanut aikoinaan sitäkään julistaa, että tästä ei tule raskausblogia ;D Mutta pilke silmäkulmassahan mä oon sitä julistanutkin, melkein arvasin että näin tässä käy! Raskausmyrkytyksen suhteen en paljoa pääse huokaiseen helpotuksesta kun neuvolatäti jo soitteli ettei kannata kuvitella mitään, ylihuomenna heti uusiksi kontrolliin!

   Poista
 16. Hassua mistä kaikesta ihmiset viitsivät ärsyyntyä... :) Jatka vain samaan malliin!

  Toki pitää muistaa että on olemassa harsoja (niitä valkoisia vaippakäyttöön tarkoitettuja) ja sitten on harsoja (sellaisia missä on hauskoja värikkäitä kuvioita tai raitoja ja jotka on tarkoitettu ympäristön suojaamiseen vauvan levittämiltä erinäisiltä ja usein runsailta eritteiltä). Sellaista värikästä ja kivan näköistä harsoa käytin aurinkosuojana vaunuissa kun en muutakaan keksinyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olenkin ostanut kivoja ja värikkäitä harsoja siihen puklukäyttöön :) Onhan ne nättejä eli voisi vaunuissakin pitää mutta onhan sitä myös muitakin tekstiileitä olemassa. Jos siis haluaa periaatesyistä olla laittamatta sitä harsoa ;D Mut joo, en usko että kovin moni niitä tosi kivoja kuvioharsoja vaipaksi laittaa joten ne ovat tavallaan eri asia.

   Poista
 17. Joopajoo, kylläpä sitä eräillä on huono itsetunto kun täytyy noin pienestä vetää herne nenään...

  Kyllä miekin käytin aikanaan (värillistä) harsoa vaunuissa tuulensuojana, mutta maailmani ei siihen kaadu että sie olet vahvasti eri mieltä :D Miusta on vaan hyvä että bloggaajalla on mielipiteitä jotka uskaltaa myös ilmaista. Muutenhan blogi olisikin ihan laimee.

  (Ja täytyy sanoa että jos joskus saan lisää ipanoita niin neulon kyllä jotain yhtä tyylikästä vaunusuojaksi kuin siun norsut!)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joillakin se on niin herkkää. Ehkä kyse voi olla puhtaasti siitäkin että tottakai äiti-ihmisiä ärsyttää se miten en tietenkään vielä tiedä karusta todellisuudesta mitään vaan haihattelen ruusunpunaisten haaveideni kanssa :D Mutta minusta sellainen saa kuulua asiaan. Siis kuvitelmat siitä miten laitan vaunujen päälle jotain nättiä enkä sitä perusharsoa. Mutta toki "fiksuna" ihmisenä tiedän ettei kannata provosoida ihmisiä :D

   Poista
 18. Meillä molemmat lapset nukkuu harsojen kanssa ja ne haetaan heti halattavaksi, kun paha mieli tulee jostain.
  Kumpikaan ei oo liiemmin vauvana puklaillu, joten laitoin aina harson kainaloon unille mukaan turvaa tuomaan. Sellaisena ne toimii siis edelleen. Tosin meillä on ne kuviolliset söpöt "kusirätit": virtahepoja ja kiraffeja. :)

  Pidetään peukkuja ettei uusia raskausmyrkytysepäilyjä tuu! Kyllä niitä huolia kerkee tulla sitten vauvan synnyttyä riittämiin. Tällähetkellä täällä kärsitään märkäruvesta ja tutin vierotuksesta.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuten sanoinkin, ne kuvioidut varmaan harvoilla ovat vaippakäytössä joten niistä ei tule välitöntä kusirätti-fiilistä ;)

   Poista
 19. Heh, kyllä se on niin helppoa vannoa asioita ennen lapsen syntymää. Minäkin ajattelin että en VARMASTI laita videoita lastenhoitajaksi, ei käynyt niin kuin suunnittelin :)

  Mutta minusta sanat kusi ja paska eivät ole kauniita sanoja, musta on aika surullista että niistä on tullut arjessa käytettyjä, yleisiä sanoja. Mittapuuksi asialliselle puheelle voisi otta vaikka koulumaailman - miltä kuulostaisi jos tokaluokkalainen pyytäisi kesken oppitunnin lupaa päästä kuselle? Tai että jos minä sanoisin oppilaille luokkaan tullessani, että koulun käytävällä haisee paska?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä myönsinkin tuossa että ne eivät ole kauniita sanoja enkä aio lapsille puhua noin. Mutta FB:ssä minulla ei ole kavereina kuin aikuisia ihmisiä enkä ole blogiakaan koskaan markkinoinut koko perheen blogina joten käytän kusi- ja paskasanaa täällä, vaikka varsinaisia kirosanoja koitan käyttää vain äärimmäisessä ärsytyksessä (FB:ssä kiroilen tosin kuin merimies). En usko että olen ainut ihminen joka käyttää erilaista kieltä erilaisissa tilanteissa.

   Poista
 20. Oikeesti, mä luulin jo vastanneeni tähän?
  Anteeksi jos siis tuplaan.

  Sitä piti sanomani että sä olet kuuluisa bloggari kun aiheutat jo kateutta ja vihaa! :D

  Niin ja meillä ei koskaan ole ollut harsoa vaunuissa, ja inhoan kun isäntä vaikkapa kysyy lapsilta että pitääkö mennä kuselle? Lapset käy siveästi pissalla! Mutta elä sinä muutu, oot hyvä just noin kun olet! :)

  Ja meillä on kaksi vetolaukkua eikä lainkaan rinkkaa.

  Pitäiskö kehitellä vedettävä rinkka?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vedettäviä rinkkoja muuten on! Oon nähnyt :D :D Ja joo, lapset käy pissalla, siitä ole ehdoton! En käytä kusi-sanaa lasten kuullen. En ole tähänkään asti käyttänyt. Ja ihanaa että on teitä harsottomia vaunuilijoita. Mietin jo että pitääkö mun totaalikieltäytyä harsoista joka asian suhteen ennen kuin tyypit uskoo että ilman vaunuharsoa voi elää! Maailma on täynnä erilaisia tekstiileitä MIKÄLI vaunut haluaa jollain peittää. Itekin kun tein tuon norsuasian vain siltä varalta että jos huomaankin että joku pitää olla. Muuten ajattelin kärpäsverkon riittävän mutta koska minulla ei ole entuudestaan lapsia, en voi tietää, siksi varauduin. Ja voinhan tehdä vielä toisenkin varalle jos eka sattuu oleen pyykissä ;D

   Poista
 21. Hei älä koskaan ikinä muutu...aina joku loukkaantuu, kaikkia nyt vaan on mahdoton miellyttää! Ite ainakin oon koukussa blogiisi koska sen asiasisältö ja kieli on rikasta, puhuttelevaa eikä mitään hiton lässytiläähattarahöttöä jota lukiessa tekis mieli tirskauttaa sitruunamehua silmiin ettei enää näkis lukea moista pskaa.

  ps. määkin olin vannoutunut rinkankäyttäjä ennen lapsia...noi vedettävät laukut on vaan yksinkertaisesti helpompia kun pitää kaivella jotain vauvan härpäkettä (vauvat tarvitsee ihan älytömästi härpäkkeitä?!) - rinkan pohjalta vaikka sitä kusirättiä repiessä on viaton puklu lattialla ehtinyt isosisaruksen toimesta laajeta jo sohvalle, matoille yms...ne tärkeät 30 sekuntia ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole tarkoitus muuttua :) Ja toivon että pärjään rinkan kanssa jatkossakin. Vanhana partiolaisena tiedän miten se pitää pakata että helposti saataville tarvittavat asiat ovat helposti saatavilla :)

   Poista
 22. Pikkuhousunsuojat sai repeemään, kiitos!:DD

  VastaaPoista
 23. Minä en miellä harsoja vaipoiksi vaikka sitä ovatkin. Meillä ne olivat puklurättejä mutta yksi otettii käyttöön vaunuihin suojaksi. Pyykkipojilla kiinnitettiin. Minusta pyykkipojat ja suihkuverhon renkaat ovat ihan yhtä kamalia. Olisin halunnu jonku paremman kiinnityssysteemin mutta en vaan laiskana jaksanu alkaa tekemään.

  JOS minulle joskus vielä tulee käyttöä vaunuille ja sitä myöten myös suojalle niin aion edelleen käyttää harsoa. Haluaisin vaan värjätyn tai sitten värjään itse. Kiinnityssysteemiksi kehittelisin jonkun kuminauhakujan harsoon ettei tarvis pyykkipoikia/suihkuverhorenkaita ollenkaan. Mutta tää on vaan tämmöstä jossittelua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo on ne suihkuverhorenkaatkin hirveitä! Pitänee katsella josko keksisi jotain muuta. Mutta silti olen sitä mieltä että jos vaunusuojaa oikeesti tarvittaisiin, vaunuissa olisi jokin kiinnityssysteemi valmiina sellaista varten ;)

   Poista
 24. Onneksi oli väärä hälytys.

  Innolla odotan sun Blogistania-jaksoa!;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi tosiaan :) Hui kääk sentään, kohta sekin jo tulee ulos telkkarista :)

   Poista
 25. sä oot paras!minä en loukkaantunut tuosta kusirättihommasta, vaikka niin aivoton olenkin ollut että käytin sitä ja pyykkipoikia koska muutkin käytti. sait mut ajattelemaan ja nyt sillä paikalla on huivi :D

  nim. lukemattomia kertoja väärähälyytys.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän siinä varmaan helposti käy ettei tule edes ajatelleeksi muita vaihtoehtoja. Toisaalta miksi pitäisikään ajatella, jos harsot ei itseään häiritse :) :)

   Poista
 26. Voi hyvänen aika, kun ihmiset jaksaa pahoittaa mielensä naurettavista asioista. Siis se, joka oli hermostunut "kusirättihalveksunnastasi". Minulle ei ole tullut pieneen mieleenkään missään vaiheessa, että pitäisit vaunuissa harsoa käyttäviä ihmisiä jotenkin vähäpätöisinä tai yksinkertaisina tai jotain - jonkun mielestä harso on ihan hyvä ja joku haluaa jotain muuta. So what, jokaisella lienee oikeus omaan tapaansa tehdä asioita.

  T: eräs säännöllinen lukija, jonka oli nyt aivan pakko jättää ensimmäistä kertaa kommentti. Blogisi on ihana päivänpiristys.

  ps. Onneksi hälytys oli väärä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän sitä itekin tulee toisinaan ylireagoitua :D Mut joo, en todellakaan pidä harsoihmisiä mitenkään vajaina. Mun mielestä jotenkin hassua miten paljon tunteita tämä asia on herättänyt :D

   Ja kiitos :)

   Poista
 27. Mä en enää tiedä kuulunko johkin genreen, mutta perhematkallamme meillä on ollut rinkka ja vedettävä laukku. Toinen kun on paimentanut lapsia, niin toinen on kantanut rinkkaa ja raahannu rullalaukkua.

  Harsot ovat monikäyttöisiä--aion jatkojalostaa pian omat siivousräteiksi...ovat myös kivoja jos akvaarion kiviä huuhtelee. Ehkä eivät yhtä monikäyttöisiä kuin sukkikset mut käytännöllisiä kuitenkin.

  Pointsit vaan sulle, kun jaksoit keksiä omantyylisesi vaunuverhot ja niin rohkeeta ostaa ihan uusi takki ja värjätä se. Roboleimalla housutkin muuttuivat heti kivemmiksi.

  Tiuhti, joka koittaa loihtia synttärikakkua hirveissä paineissa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin miehellä on aina vetolaukku ja mulla rinkka joten varmaan perhematkat tulee hoidettua molempien kanssa. Ja joo, mullakin tosiaan on harsoja, kaikkiin muihin tarkoituksiin kuin vaunusuojaksi, innolla oottelen että mihin kaikkeen niitä pääsee hyödyntään :D Oon aina ollut vähän huono hyödyntään sukkiksia.

   Tsemppiä synttärikakun kanssa ja kiitos kauniista sanoista :) :)

   Poista
 28. Mua naurattaa joka kerta kun viritelen kusirättiä vaunuhin suojaksi kun laitan vauvaa parvekkeelle nukkumaan. Ihan siis tarjosit piristystä ainakin minun päivääni :D. Ehkä pitäisi hankkia joku nätimpi joskus, kyllähän se vähän ulos mentäessä hävettää, ryppyinen epämääräinen harso X).

  VastaaPoista
 29. Oivoi ko ihmiset on pikkumaisia.. Iteki oon ollut kyllä samaa mieltä, että en harsoa eli siis sitä kusirättiä käytä vaunuissa vaan jotain muuta. En vain kerennyt tehdä sitä "jotain muuta" ennen kuin vauva syntyi ja ensimmäisten vaunuilujen koittaessa oli pakko turvautua harsoon. Enkä pidä sitä minään, että niin tein vaikka olinkin ajatellut ja sanonut, että harsoa en kyllä käytä vaunuissa. So what, vaikka käytinkin? Se oli pakko jotain laittaa kun se -5 asteen ilma on vauvalle vielä aika raakaa ilmaa niin se on vain parempi vauvalle, että on jotain siivilöimässä kylmää ilmaa ennenkuin se tulee vaunuihin.
  Raskausmyrkytyksestä täytyy sanoa, että itellä oli se loppuraskaudessa ja ihan hyvin voidaan nyt molemmat, sekä vauva että minä. Joten elä ressaa sitä jos se tulee, lepäät vain ja juot vettä! Se auttoi ainakin minulla ja vähensi turvotusta ja yhdessä välissä katosi koko myrkytyskin vähäksi aikaa pois! Se on vaarallinen vauvalle ja äidille JOS sitä ei hoideta, mutta sitähän hoidetaan! Ole onnellinen huolehtivasta neuvolatädistä.. vaikka se ei asiaa rauhallisesti osaiskaan ilmaista. Parempi katsoa kuin katua ja parempi ylihoulehtiminen kuin välinpitämättömyys! :)
  (Tuossa sydänkäyrässä maatessa on tosiaan aikaa ajatella kaikenlaista. Ite sain maata siinä sen verran paljon, että sanon kyllä, että "Thank god! älypuhelimista!")

  T: vetolaukku ihminen! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, neuvolatäti kyllä jaksaa vouhottaa, pelkään että osasyynä verenpaineelle onkin se että se lietsoo niin kauheeta paniikkia. Mutta jos viikonlopun yli selviän hengissä niin maanantaina sitten taas äitiyspolille sydänkäyrälle, kyllä ne kovasti tarkkailee, menispä nyt ohi, ei huvittaisi tässä vaiheessa vielä joutua osastolle. Oli siis perjantaina taas paineet koholla kun neuvolassa kävin ja täti ihan vauhkona :S

   Poista
 30. Mä olin uskollinen rinkalle vuosikausia, mutta kun kissa päätti kasvattaa vatsaa (ei, sitä ei ruokita liikaa) alko kädet väsyä kantamiseen. Nyt minulla on vetolaukku ja voin kytkeä kissan kopan laukun päälle jolloin ei tarvitse kanniskella koppaa, paitsi noustetta bussiin/bussista/junaan/junasta. Saan myös tarvittaessa jopa molemmat kädet vapaaksi. Vetolaukku+boksi yhdistelmällä ei kyllä tehdä mitään äkkikäännöksiä joten en tod. ole kenenkään varpailla. :D

  Btw. kaveri värjäsi noita harsoja, näytti todella kivoille eikä ollenkaan niin harsoille enää. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on värjättyä harsoja normaaleihin harsotarpeisiin :)

   Poista
 31. Mä en jaksa lukea mitä noi muut on vastailleet, mutta mun oli ihan vaan pakko kirjoittaa, että SÄ olet niin HAUSKA ja osaat naurattaa sanoillasi!

  Toinen asia: tuskin maltan odottaa miten puet tulevan vauvelisi! :)
  Kolmas asia tota harsoa mä en ole koskaan ymmärtänyt että miksi sitä käytetään? Ite en koskaan käyttänyt, eivätkä lapsieni posket koskaan paleltuneet ja aina ne sinne vaunuihin ovat nukahtaneet!!
  Neljäntenä sanoisin, että <3<3<3<3 oot vaan niin MIELETÖN tyyppi!
  Kevättä rintaan!
  - Daisy

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että, kiitos :) :) Ja en mäkään harsoasiaa ymmärrä, tein tosiaan norsurätin ihan vaan varoiksi että JOS tulee sellainen fiilis että se pitää jollain peittää niin on sitten jotain millä peittää :) Ja kiitos vielä, ihanaa :D

   Poista
 32. Olen jo niin vanha äiti-ihminen että muistan "vanhat ajat". Silloin vaunuissa oli verhot ostettaessa. Eivät ne mitkään kauniit olleet, valkoiset nailoniset, mutta kauniimmat kuin vaippa pyykkipojilla kiinnitettynä.
  Olenkin ihmetellyt, miksei nykyisiin vaunuihin ja rattaisiin ole jo tehtaalla laitettu verhosysteemejä. Niihin olisi helppo vaihtaa omat, mieleiset ja olisivat siistit.

  P.S. Miksihän osa äideistä käyttää sadesuojia kuivalla kelillä ja talvellakin? Tai hyttyssuojaa talvipakkasilla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän olisi fiksumpi kyllä tuo verhojuttu! Olisivat vaunuihin sopivat eikä tarvisi pyykkipoikien kanssa pelleillä. En ymmärrä tuota sadesuoja-asiaa, ehkä he ajattelevat että onpa sitten suoja valmiina jos vaikka sattuis sade yllättään :P

   Poista