Sivut

keskiviikko 14. maaliskuuta 2012

Possu ja minä

Tässä on possu. Sain sen lapsena, isä on piirtänyt siihen kaavat ja äiti on sen ommellut. Se on ollut mulle aivan äärimmäisen rakas.Se on rikki monesta kohdasta ja olen lapsena itse sitä parsinut ja paikkaillut ja sen on näköinenkin :D Teininä sitä vasten tuli monet itkut itkettyä, siksi siinä on varmaan niin paljon tahroja. Mutta voi miten se on rakas possu!Eikä se ole mikä tahansa possu. Sillä se on raskaana, niin kuin minäkin nyt. Mutta sen jalat eivät ole turvoksissa eikä pää helkkarin kipeä kuten minulla nyt.Se voi porsia milloin vaan. (Raukan kärsä on vähän lytyssä.)Vanha kunnon possuni toimii inspiraation lähteenä yhteistyöprojektissa johon minua pyydettiin mukaan. Kerron siitä tarkemmin heti kun on enemmän kerrottavaa (eli homma edennyt)! :) Olen niin innoissani tästä, voi että!

Loppuun vielä possu ja minä -kuva aika tarkalleen 10 vuoden takaa! Valitettavasti minulla ei ole täällä kuvia possun ihan alkuvaiheista jolloin se vielä oli kirkkaan vaaleanpunainen eivätkä täytteetkään olleet lytyssä.

40 kommenttia:

 1. Onpa ihana! Itse tehdyt lelut on ihan parhaita. Minä olen neulonut tytölleni possun ja pojalle seepran, molemmat pääsee unikaveriksi joka yö. Sinäkin voit sitten tehdä omalle pienelle jonkun ihanan lelun :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, todella toivon että voin tehdä pojalleni jotain yhtä rakasta kuin mitä tämä possu on ollut minulle :')

   Poista
 2. Ihana possu! Mulla on just yhtä kuluneeksi rakastettu muumipehmolelu, jonka mumma on tehnyt kun olin pieni. :)

  VastaaPoista
 3. Hienoa, että tuommoinen on vielä tallessa ja "hengissä". Ihastuttava porsiva possu, soma vauvakin sillä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on kaikki lapsuusaarteet tallessa vanhempieni luona :) Possu on ollut niin erityistärkeä että matkustanut mukanani aina asunnosta toiseen :)

   Poista
 4. Ihana possuvauva! Nyt alkoi jännittää että mikä salaisuusprojekti sulla taas on!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kohta selviää lisää :D Ei se mikään salaisuus ole mutta en halua loppuun asti hehkuttaa ennen kuin näen että projektini onnistuu!

   Poista
 5. Mun pikkuveljellä on ollu samantyyppinen pehmo joskus. Niillä pikkupossuilla oli nepparit kärsässä ja sit taas vastaavasti sillä äitipossulla oli nepparit et se pysty "imettämään".... :)

  -anelia-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla oli samanlainen, mummon tekemä <3

   Poista
  2. Hei, mullakin oli! Äitipuoleni tekemä. Erityisesti ne nepparit oli ihanat!

   Poista
 6. Voihan niisk miten ihana possu ja postaus! (Oonkohan miäkin raskaana kun meinaa ihan väkisin vierähtää liikutuksen kyynel?? HUI!)

  VastaaPoista
 7. Suloinen possu! :)

  Mulla oli lapsena myöskin vaaleanpunainen possu, jonka masussa oli monta pientä possua, mutta se oli ihan kaupasta ostettu. Harmittaa että mm. mainitsemani possu on joskus hävinnyt johonkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla oli sellainen kaupasta ostettu myös! Itse asiassa se oli ensin, sitten sain tuon. Se kaupasta ostettu oli paljon pienempi ja ihan pyöreä, sillä oli kuusi pientä pyöreää porsasta :) Olin nähnyt sen kaupassa ja ihastunut ikihyviksi :D

   Poista
  2. Ja vaaleanpunainen? Sellainen pehmoinen? :)

   Poista
  3. Juu, hempeän vaaleanpunainen ja tosi pehmeä :)

   Poista
 8. Sulonen possu! Olen joskus nähnyt sellaisen äiti-possun, jolla oli pikkupossuja nepparinenillä ja äitillä masupuolella tietysti se toinen puoliskonepparista nisänä, tai siis jokaiselle omansa (mitentuonsananmonikkokirjoitetetaan nisinä?!?!? :) )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi että, nepparinenäpossut ja nisät :) Vähänkö suloista!!!

   Poista
 9. Vastaukset
  1. Niin on! Lapsena tykkäsin possuista ihan hulluna, ihan lempparielukoita olivat. Onhan ne toki vieläkin ihania, varsinkin porsaat :')

   Poista
 10. Voi miten sympaattinen! Tulee mieleen Astrid Lindgrenin Lotta-kirjan possu. Mulla on ala-asteella itse tehty possu, jota pitäs kans vähän paikkailla. Ja siitä on jostain syystä tullut miehelleni tosi rakas :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin joo, Lotallakin on possu :) Rakkaita ovat possut monille :)

   Poista
 11. Voihan porsis ja norsis! Ihanat.

  VastaaPoista
 12. meilläkin oli tuollainen possu! tai ehkä se oli meidän fammon... ja siihenkin kuului pikkuporsaita, joiden nenässä oli neppari jolla ne kiinnitettiin nisälle äitipossuun :)

  VastaaPoista
 13. Aivan ihana. Itselläni on ollut samaan tapaan tehty mäyräkoira. Sen massusta tuli kolme pentua ja nepparit oli kiinnitetty tisuiksi(toinen puoli emoon ja litteämpi puoli pennun nenuun).
  Nyt kirjoittaessani (kun luen muiden kommentteja) huomaan, että tällainen on tainnut olla muuallakin lempparileluja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan nuo paljon kivempia kuin esim ne synnyttävät Barbie-nuket :D

   Poista
 14. Ai kauhee, mulle jäi nyt verkkokalvolle vaan tuo äitipotsin "juuri synnyttänyt"-kuva. Se kun näyttää erehdyttävästi aika live-versiolta ihan oikeasta tapahtumasta... ;9
  Kiva blogi sulla on ja upeita tuotksia! Lueskelen vaikken kommentoi.
  (ja tämän kommentin jälkeen huomaan, että se onkin ollut ehkä ihan viisas päätös....)

  VastaaPoista
 15. Hei mun serkulla oli joku vastaava joskus lapsena! Mä olisin kanssa silloin halunnut vastaavan. :D

  VastaaPoista