Sivut

sunnuntai 29. syyskuuta 2019

Legojunien ja lasten kanssa Pii Poon LEGO-rakennustapahtumassa

Vietettiin eilinen ja tämä päivä Helsingin messukeskuksessa LEGO-rakennustapahtumassa. Mieheni ystävä, joka harrastaa myös suomalaisten junien legorakennusta, oli ilmoittautunut näytteilleasettajaksi ja pyysi meitä mukaan, meillä kun on myös näitä itse tehtyjä legojunia ihan kiva kokoelma. Yhteisvoimin saatiin aika hieno kokonaisuus aikaan ja toisin kuin olisin etukäteen uskaltanut edes odottaa, meidän ekaluokkalainen jaksoi koko viikonlopun nököttää pöydän takana (toki välillä kävi tauolla ja kiertelemässä osastolla, mutta kuitenkin), mukaan lukien perjantai-iltana rakennushommat ja sunnuntaiset purkuhommat.


Liikkuvien junien kanssa kuitenkin riitti muutakin puuhaa, kuin vain istua vartioimassa ja jutella yleisön kanssa. Paristoja piti vaihdella ja venkslailla vaihteistojen kanssa uutta veturia hyytyneen tilalle, kun eihän niitä toki käsin nosteta, kun on kiskot ja kaukosäätimet.


Inter-Cityt tunnistettiin hyvin ja vanhempi väestö iloitsi myös vanhemmasta kalustosta.


Rautatieasema on mieheni kaverin käsialaa ja omaisuutta, tosi hieno!Tapahtumassa oli näytteilleasettajilla ihan joka lähtöön kaikenlaista legorakennelmaa. Oli lasten (pienten ja isojen) juttuja ja todella aiheeseen hurahtaneiden aikuisten (kaikista ikäluokista) ja ihan mitä tahansa teemaa maan ja taivaan väliltä. Lisäksi oli jonkin verran vanhempaa legoa esillä, itse etenkin tykkäsin Fabuland-kokoelmista.

Oli aivan mielettömän yksityiskohtaisia rakennettuja kaupunkeja ja fantasiamaailmoja ja hyvin oli edustettuna myös teemalegot etenkin Star Warsin, Harry Potterin ja Minecraftin tiimoilta.
Näyttelyalueen lisäksi oli tietenkin myös rakentelualueita. Pelkästään Duploja oli niin valtavan paljon, että melkein alkoi tulla huono olo moisesta yltäkylläisyydestä. Duploalue oli varmaan samaa kokoluokkaa, kuin meidän koko asunto ja palikat eivät olleet mitään nuhjuisia 80-luvun jäämistöjä, vaan todella monipuolinen kattaus kaikenlaisia erikoispaloja ja peruspalikkaa. Vaikka väkeä oli todella paljon, palikoista ei tullut riitaa, vaan niitä toden teolla riitti kaikkien leikittäväksi. Pakko vielä ihailla, miten hienosti sekä lapset että aikuiset siellä käyttäytyivät, ei kitisty, huudettu, viety toisten käsistä eikä heitelty mitään. No, jotkut aikuiset toki kuvittelevat, että heidän on ok polkea alueella kengät jalassa, vaikka lapset osaavat nätisti riisua kenkänsä, mutta muutoin olen kyllä todella positiivisesti yllättynyt siitä ihanasta tunnelmasta, mikä siellä vallitsi ja aikuiset olivat aidosti läsnä lasten leikeissä, eikä vain pelkästään räpläämässä puhelimiaan. Mutta kyllähän tällainen legopaljous inspiroi aikuista ihan yhtä tavalla, kuin lastakin.Duplojen lisäksi myös peruspalikoita oli pöytätolkulla ja niistä sai rakentaa yhdessä valtavaa legokaupunkia tai mitä tahansa nyt sitten huvitti rakentaa.Oma alueensa oli myös valkoisille legopalikoille, joista myös rakennettiin yhdessä valtavaa kaupunkia. Aivan mieletöntä arkkitehtuuria siellä, ei pystynyt mitenkään vangitsemaan kuviin sitä upeutta.


Lisäksi oli toki Legojen myyntialue ja Legoelokuvat pyörivät myös alueen nurkassa. Tosi monipuolinen kattaus siis kaikkea mahdollista Legoaiheista ja tosiaan ilman, että kaikki keskittyisi ostamiseen. Paikalla oli ihan kaikenikäisiä legofaneja taaperoista kypsään aikuisikään. Tästä jäi kyllä hyvä mieli pitkäksi aikaa!

1 kommentti:

  1. Mahtava juttu. Olispa ollut kiva päästä paikalle, mutta piti olla toisella puolella Suomea eikä kahdessa paikassa pysty olemaan yhtä aikaa. Olis ihana joskus päästä rakentelemaan kunnon legokasalla :)

    VastaaPoista