Sivut

tiistai 1. lokakuuta 2019

Roosa nauha -neulemallit ja langat

Ohjekirjat ja lankavyyhti saatu / Taitojärjestö

Taitojärjestö on seitsemännen kerran mukana Roosa nauha -keräyksessä ja kysyivät, haluaisinko kertoa blogissa tämän vuoden Roosa nauha -ohjekirjoista. No, toki! Syöpäsäätiön Roosa nauha -keräys lienee kaikille tuttu käsite, mutta jos ei, niin kyseessä on keräys, jolla kerätään varoja naisten syöpien tutkimukselle.


Itselleni Taitojärjestön Roosa nauha -lanka on tuttu juttu vuosien varrelta (kyllä, sitä on saatavilla myös muissa väreissä kuin tuossa hempeässä roosassa) ja ohjelehtisestäkin olen ollut tietoinen. 

Tänä vuonna Taito shopit ja taitokeskukset myyvät myös toista ohjekokoelmaa, Titta Järvensivun Olipa kerran villasukka -kirjaa. Pakko myöntää, että kansikuvan perusteella odotin jotain aivan muuta, kuin mitä sisäsivuilta löytyi. Kannen geishateema ei siis iskenyt, mutta...


Kirjassa on sukkia siis eri klassikkosatujen ja satumaailmojen ympäriltä. Nämä bambisukat virkatuilla kukkasilla ovat niin upeat, että leuka loksahti lattiaan asti ne nähtyäni. 

Nyt taitaa muuten olla yksi sukan neulonnan trendi tällä hetkellä nimenomaan yhdistää samaan sukkaan sekä kirjoneuletta että pitsiä/pintakuviota, näin olen ollut haistelevani kun tuntosarvet pystyssä somea selailen ja onhan nämä todella hienoja! 


Toinen lempparini kirjasta on jääprinsessasukat. Ja kuten näkyy, kirjan kuvat ovat todella kauniita.


Ja kolmannen kerran huudahdin "ooh" nähtyäni Hannu ja Kerttu -sukat. En tähän nyt koko kokoelmaa kuvaa, mutta ihania olivat myös hevaritytölle puetut Punahilkkasukat, herkän kauniit ruususet (myös yhdistetty kirjoneuletta ja pitsiä) eikä kirjassa oltu unohdettu Liisa Ihmenmaassa -teemoja eikä pientä merenneitoakaan. Todellakin tutustumisen arvoinen ohjekokoelma! Sukkamalleja on yhteensä 24 kpl. Malleja on pareittan sekä miehen että naisen kokoiseen jalkaan aina kuhunkin teemaan erilaiset ja sukat on toteutettu Roosa nauha ja Kirjo-Pirkka-langoista Jokaisesta myydystä kirjasta lahjoitetaan 1,90 € Syöpäsäätiön Roosa nauha -keräykseen. Kirjan hinta on 19 €.


Taito Pirkanmaan tuottama seitsemäs Roosa nauha -neuleohjekuvasto sisältää sukkien lisäksi myös lapasia, huiveja ja pipoja yhteensä 28 kpl. Omat silmäni iskin tosin tässäkin ensimmäisinä niihin sukkiin.


Kirjanen maksaa 7,90 € ja siitä lahjoitetaan 1,24 € Roosa nauha -keräykseen.Nämä kannattaa laittaa korvan taakse syksyn kässämessuja ajatellen, jos ei Taitoshopit muuten satu osuun matkan varrelle. Toki lankoja ja näitä ohjekokoelmia voi tilata myös verkosta.

Ja sitten vielä yksi aivan äärimmäisen tärkeä asia aiheeseen liittyen: ihmiset, muistakaa tutkia rintanne säännöllisesti. Oikeasti. 

3 kommenttia:

  1. Ja tuohon viimeiseen lauseeseen viitaten; muutkin kuin naiset! Rintasyöpä voi tulla kenelle vaan sukupuolesta katsomatta, eikä kaikki ihmiset joilla rinnat sattuu olemaan ole naisia.

    VastaaPoista
  2. I really like reading through a post that wil make men and wommen think.
    Also, thankms for allowing for me to comment!

    VastaaPoista