Sivut

maanantai 23. syyskuuta 2019

Eriparilapaset

Kääk, mulla ei ole koskaan jumittanut blogihommat näin pahasti, kuin tänä syksynä. Ei sillä, etteikö olisi ollut aikaa, mutta sen ajan olen käyttänyt melkeinpä maaniseen neulomiseen sen sijaan, että näpyttelisin tuotoksia someen. Asia on hämmentävä, sillä joskus ennen se someen tuikkaaminen oli se paras juttu siinä tekemisessä. Nytkin pääsi siis käymään niin, että neuloin lapselle lapaset ja ennen kuin ehdin yhtä kännykkäräpsyä enempää niistä ottaan, olivatkin ne jo käytössä, likaisena ja nuhjuisena.


Ne ovat Eripari-lapaset Veera Jussilan Neulekekkerit-kirjasta, eikä niissä muuten olisi mitään kovin kummallista, mutta neuloin ne oikeasti kirjan ohjeen mukaan loopaten kärjestä varsiresoriin. En ole sukkien kanssa koskaan innostunut kärjestä aloittamiseen, vaikka sitä olen kokeillut useampaan kertaan. 4-vuotiaan lapaset on sen verran nopeat tehdä, että haastoin itseni kokeileen. Ja kyllä, sain ne tehtyä suht kivuttomasti, mutta en keksi mitään syytä, miksi lapaset olisi kätevämpi tehdä näin päin. Mutta onpahan kokeiltu.


Kirjan Eripari-lapasissa oli ajatuksena, että niitä olisi pariton määrä tai muuten vaan useita, jotta aamukiireessä ei tarvitsisi etsiä sen kummemmin pareja, kunhan laittaa kaksi ensin löytynyttä käsiin ja se on siinä. Minulla kuitenkin valitsemani värit loppuivat kesken ja sain vain kaksi lapasta, mutta ei se haittaa mitään. Saatan tehdä joskus myöhemmin lisää muilla väriyhdistelmillä.

Kokoja en juurikaan katsellut, vaan sovitin lapasta matkan varrella lapsen käteen, jotta se oli just eikä melkein sopivan kokoinen.

6 kommenttia:

 1. Kivat lapaset! Minäkin päädyin juuri ekaa kertaa kokeilemaan magic loopia. Vielä kun uskaltaisi noita kärjestä varteen -tekniikoita kokeilla, vaikka sujuvathan sukat ja lapaset tavalliseen tapaankin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan en vielä ole tuon kärjestä aloittamisen mahtavuutta tajunnut, mutta onneksi voi ihan hyvin neuloa myös sieltä toisesta päästä, jos siltä tuntuu :D

   Poista
 2. Kivat lapaset. Ja lastenlapaset ovat tosiaan hetkessä likaiset... :) Ei tunnu millään irtoavan se harmaa hiekka. Mutta lämpöhän se tärkein juttu on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo se ei kyllä lähde millään pesulla se harmaus, mutta ei tosiaan voi mitään. Lämpö ja mukavuus on tärkeintä ja onpahan sit ainakin hyvä syy neuloa lisää, jos alkaa liikaa lika häiritseen :D

   Poista