Sivut

perjantai 13. syyskuuta 2019

Himmelisukat

Vuosi sitten osallistuin Marttojen sukkasuunnittelukilpailuun ihan vaan huvin vuoksi. En voittanut, mutta sittemmin kysyttiin, saako sukkamallin julkaista kirjassa. No tottakai saa! Parasta oli vielä se, että joku muu kirjoitti ohjeen mun neuloman sukan perusteella, joten mun ei tarvinnut edes itse tehdä inhoamaani asiaa, eli ohjeen kirjoittamista. Kirja on nyt julkaistu ja se kantaa nimeä "Marttojen parhaat villasukat". Posti hukkasi tottakai oman palkintokirjani, joten kahden viikon turhan odottelun jälkeen kyllästyin ja kävin ostamassa omani ihan kaupasta. Mulla on ollut nyt ihan älyttömän huono tuuri tämmösissä, mutta onneksi tämä ei suinkaan ole isoin murhe elämässäni, niin olkoot.


Mun sukat on tosiaan himmeliaiheiset, jotka alunperin suunnittelin blogini joulukalenteria varten, mutta kun teema sopi siihen Marttojen kilpailuun, lähetinkin ne sinne ja tein joulukalenteria varten himmelityynyn (johon tosin en reiluuden nimissä julkaissut kaaviota, vaikka ei täysin sama olekaan, kuin tässä).


Pelkästään himmelisukan ohjeen takia ei kirjaa suinkaan tarvitse ostaa, vaan yllärinä tämä ohje julkaistiin myös Marttojen lehdessä (4/2019) ja siitä löytyy digiversio täältä:

https://issuu.com/martat-lehti/docs/martat_4_2019_issue?e=16926548/72023580

ohje on sivulla 33. Siinä lukee virheellisesti mun nimenä Terttu. Jep, Terttu. Kirjassa onneksi on oikein.


Mutta mikä parasta, ihmiset ovat ottaaneet Himmelisukat tosi hyvin vastaan ja instagramista löytyy jo valmiitakin sukkia hashtageilla himmelisukat, himmelisukka ja marttasukat yms. VAU!


Ja vaikka ohjeessa lukee isolla, että ranskalainen kantapää ja nauhakavennus, niin muistakaa toki, että sukan kantapään ja kärjen saa tehdä just sillä tyylillä, mikä itselleen parhaiten jalkaan sopii tai on mukavin tehdä. Varren kuvio on se juttu tässä. Itse teen about kaikki sukat ranskalaisella kantapäällä ja leveällä nauhakavennuksella, mutta se ei tietenkään tarkoita, että kenenkään muun tarvitsisi.

Nyt on hyvä hetki aloittaa himmelisukat vaikka jouluksi! 

20 kommenttia:

 1. Nuo sun himmelisukat on kauneimmat kirjoneulesukat, mitkä tiedän! Yksinkertainen, modernin perinteinen, joka toimii monenlaisilla väriyhdistelmillä. Kerrassaan onnistunut malli - onnitteluni suunnittelijalle!

  VastaaPoista
 2. Onpa mukavaa, että tuli sukan ohje. Ihailin kovasti himmelityynyä ja nämä sukat on ihanat. Kunhan puikot vapautuu pitää tehdä. Kiitos ohjeesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan mahtavaa, että mun sukka julkaistiin yllärinä myös lehdessä, josta on digiversio, joten ei tarvitse kirjaa ostaa voidakseen neuloa nämä.

   Poista
 3. Kiitos ohjeesta, haluan nämä jouluksi jalkoja lämmittämään. Mielenkiintoista päästä myös neulomaan ranskalainen kantapää ohjeesta. En ole koskaan neulonut enkä ohjetta tällä lankapaksuudella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä! Ihanaa, jos teet tällaiset :) Ja ei tosiaan ole pakko tehdä ranskalaista kantapäätä, mikä tahansa muukin käy :)

   Poista
 4. Himmelityynystä asti olen tätä ohjetta odottanut. Kiitos!

  VastaaPoista
 5. Ihanat himmelisukat ♥ Nämä täytyy kyllä tehdä. Minäkin teen sukkiin aina tuon nauhakavennuksen, mutta ranskalaista kantapäätä en ole koskaan aiemmin tehnyt. Hienoa, että himmelisukat pääsivät mukaan tuohon kirjaan ja vielä lehteenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä, ihan mahtavaa, että pääsivät lehteen myös!

   Poista
 6. Onpa kivat! Ehkä pakko neuloa joulun alla. :)

  VastaaPoista
 7. Onpa kyllä kivannäköiset! En ole vielä päässyt kirjaa pläräämään, niin en tiedä mitä muuta kivaa sieltä löytyy - tulee varmaan liian monta ohjetta tekolistalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Pakko vähän henkseleitä paukutella, että nää sukat oli omasta mielestäni tietenkin kirjan kauneimmat :D

   Poista
 8. Hei jes, mun talvenodotusprojekti on tässä!

  VastaaPoista
 9. Ihan mahtava, miehen sukulaiset maailmalla toivovat sukkia, ja tämä on kyllä just se malli jolla ne teen!! Modernia ja perinnettä ja suomalaisuutta.
  Kiitos Terhi!
  T. Johanna

  VastaaPoista
 10. Mahtava ajoitus ja kaunis malli.. Jouluun ei kovin pitkästi ole😁 Kiitos! Sari

  VastaaPoista
 11. Mahtava ajoitus ja kaunis malli.. Jouluun ei kovin pitkästi ole�� Kiitos! Sari

  VastaaPoista
 12. Todella kauniit sukat, hyvä sinä! Onneksi kirjassa on oikea nimi tekijälle, lehti on pienempi paha (toki ikävä siinäkin).

  VastaaPoista