Sivut

sunnuntai 8. syyskuuta 2019

Pussilakanasta verhojen kautta housuiksi

Kesäkuussa ilmestyi Hellinin kaavakirja, josta bloggasinkin silloin ja hehkutin laajaa kokoskaalaa ja tätä päivää olevia kaavoja. Siitä asti on kutkutellut mielessä Lotte-Culottet, mutta en ole löytänyt sopivaa kangasta tai sitten vaan raaskinut sellaista ostaa. Eräs kaunis päivä muistui mieleeni Finlaysonin musta optinen omena -kangas, mikä oli alunperin pussilakana, mutta ompelin siitä verhot joskus 8 vuotta sitten ja viimeiset 5 vuotta ainakin se on lojunut kaapin perällä unohtuneena. Nyt se sai vielä uuden elämän ja sitten kun culotte-innostus joskus taantuu, saa näistä varmasti vielä kehiteltyä jotain.


Kaavat sain piirrettyä tuttuun tapaan voipaperille eikä tarvinnut edes ihan mahdottoman paljoa teippailla. Joskus voisi tosiaan investoida ihan oikeaan kaavapaperiin, mutta toisaalta, jos en ole tähän päivään mennessäkään tarvinnut, niin mahdankohan tarvita jatkossakaan.


Housuissa on sivutaskut, vaikka en usko niitä juuriakaan tarvitsevani, ompelin ne silti kun kankaasta sopivasti jäi taskupussin mentävät palaset.


Sovittaessani housuja ennen vyötärökaitaleen lisäämistä pelästyin, että nämä ovat aivan liian matalavyötäröiset. Näin isoa kokoa on toki varmasti hankala kaavoittaa, kun isot ihmiset saattaa olla isoja vähän kukin mistäkin, mutta meikäläisen takapuoli ei meinannut kokonaisuudessaan tällä peittyä, joten hätäratkaisuna taittelin vyötärökaitaleeseen vain tosi tosi ohuen kuminauhakujan, enkä esim taittanut sitä kahtia. En kyllä tainnut ohjeesta edes lukea, miten se olisi pitänyt tehdä siinä vaiheessa enää kun totesin, että vaara työmiehen hymyyn on olemassa.


Nyt näistä tuli kuitenkin oikein hyvät ja vyötärö on sopivalla korkeudella. Vähän vaatii totuttelua joustamattomasta kankaasta tehtyjen housujen kanssa eläminen. Vaikka ovatkin löysät lökäpöksyt, varomattomat äkkiliikkeet saattavat silti saada saumat ritisemään. 


Ihanat vilpoisat kesäpöksyt ja talvella sukkahousujen kanssa menevät edelleen aivan varmasti.


 Kirja, josta kaavan leikkasin, oli tosiaan:

Vappu Kärkkäinen, Hannamari Asplund, Ava Hällström: Girl trip. Kaavat elämään - Patterns for Freestylers.

2 kommenttia:

  1. Onpa hienot pöksyt!! Ja mahtavaa monikäyttöä kankaalle.

    Tämän postauksen kuvat on kyllä hauskoja ja pitääpä vielä kehua edellisenkin postauksen kuvia, todella kauniita! Kivaa syksyä!

    VastaaPoista