Sivut

maanantai 9. syyskuuta 2019

Neulekekkerit

Kirja saatu arvostelukappaleena kustantajalta / Tammi

Olen odottanut Veera Jussilan Neulekekkerit -kirjaa kuin kuuta nousevaa ja viimein se on käsissäni. Läheisen bloggaajakollegan esikoiskirja kiinnostaa tosi paljon ja olikin hauska huomata, miten paljon kirja muistutti Mehukekkerit-blogia. Vaikka tottakaihan se muistuttaa! Veera on ottanut nimittäin itse kirjansa kuvat, joten ne ovat tutun ihania, harkittuja, herkkiä ja informatiivisia. Lisäksi osa kirjan lapsimalleista on blogista tuttuja.


Kirjaan oli saatu kuvia vähän joka vuodenajalta, mikä oli minusta tosi ihanaa. Näki, että kirjaa ei ole kuvattu yhden viikonlopun kestävällä puristuksella, vaan sitä on tehty pitkään ja hartaasti. Rakastan näitä sivuja, missä on useampia kuvia, joista osa ei liity varsinaisesti neuleisiin mitenkään. Tosi kiva kokonaisuus!


Kirja keskittyy tosiaan lasten neuleisiin. Kannessa luvataan kokojan 1-12 -vuotiaille. Kaikki neuleet on neulottu saumattomasti.

Kirjassa on huiveja, pipoja, paitoja ja neuletakkeja, lapasia, housuja, sukkia sekä mekkoja ja kesäasusteita. Lisäksi ohjeita materiaaleista, mitoituksesta, valmiin työn huoltamisesta ja paikkaamisesta. Hyvin kattava perusopus siis.

Ohjeet vaikuttavat simppeleiltä ja tämä kirja sopiikin todella hyvin myös aloittelijoille. Peruspaitaohjeesta on helppo soveltaa itse taitojen karttuessa, katsoo vaikka pelkät aloitussilmukat tästä. Voisin hyvin kuvitella, että jos itse aloittelevana neulojana olisin saanut tämän käsiini ja olisi samaan aikaan ollut itsellä tai lähipiirissä lapsia, neuloisin kirjan kannesta kanteen. Nyt kuitenkin taidot ovat sen verran karttuneet, että perusopus ei samalla tavalla palvele, mutta kertakaikkiaan rakastan näitä kuvia ja tunnelmia, joten kirja todellakin on tullut hyllyyni jäädäkseen. Varsinkin kun kyseessä on kässäkirjojen maailmasta minulle se tutuin kirjailija, joten tunnen aidosti onnea hänen puolestaan, tämä kirja on upea ja siitä on varmasti ollut aivan valtava työ!


Kirjan ohjeista itseäni eniten kiinnostaa parittomat lapaset, sillä kyllä, ei tarvitsisi sitten aamuisin etsiä ihan niin kauaa lapsille parillisia lapasia, kun nappaisi vaan jotkut kaksi, jos niitä olisikin yhteensä kolme tai vaikka viisi toisiinsa sopivaa.


Lisäksi Kätkö-neulehuppari näyttää tosi ihanalta!


Nyt syyskuussa on kirjan ohjeista menossa yhteisneulonta. Sen säännöistä ja arvontapalkinnoista löytää lisää Veeran somekanavilta (esim blogi tai insta)


Onnea vielä Veera tästä kirjasta! Se on ihana!

6 kommenttia:

 1. Ihan samat suosikit nimettiin näemmä kirjasta. 😊 Ihana kirja kertakaikkiaan! ❤️

  VastaaPoista
 2. Minäkin olen täällä kirjaa lueskellut ja tykkäsin samoista jutuista!

  VastaaPoista
 3. Kukahan tekisi vastaavan opuksen aikuisille? Siis saumattomat perusneuleet!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus vuosia sitten tais olla joku kirja, mikä keskittyi paitojen tekemiseen saumattomasti, mutta näitähän tulee ja menee, just nyt ei välttämättä tosiaan taida olla kaupoissa sellaista.

   Poista