Sivut

keskiviikko 17. lokakuuta 2018

Virkkurin kuosikirja

Kirja saatu kustantajalta arvostelukappaleena

Molla Millsin viides virkkauskirja on kokoelmateos. Vähän niin kuin ainakin ennen vanhaan oli bändeilläkin tapana julkaista kokoelmalevyjä muutamien normialbumeiden välissä. Kuten kokoelmalevyissäkin usein oli joku uusikin biisi, on Virkkurin kuosikirjassakin jokunen ihan uusi malli, kuten kannessa näkyvä Neulos-niminen kuosi, mikä on ehdottomasti oma suosikkini. Saas nähdä, pitääkö alkaa seinävaatteen virkkaus -hommiin!


Vaikka kuosit on osittain/enimmäkseen samoja, kuin aiemmissa kirjoissa, ne on kuitenkin kuvattu uusissa paikoissa ja se tuo niihin heti uudenlaista tunnelmaa. Kirja on myös eri tyylinen ja näköinen, kuin aiemmat. Tai ainakin omaan silmään äkkiseltään vaikutti olevan. Joten vaihtelu tuo uutta näkökulmaa siinäkin.


Kuoseista ja niiden synnystä on kirjoitettu tarinat, joten itselläni meni yksi ilta oikein mukavasti, kun uppouduin lukeen tekstejä. Kirja on hyvin kesäinen, joten tuntuu vähän oudolta julkaisulta syksyllä, kun muut kauden uutuuskirjat ovat todella talvisia ja villaisia. Mutta ei se mitään, nimittäin jos aikoo kesäksi saada uuden maton lattialle, niin johan se on jo syksyllä aloitettava!


Mattoja, laukkuja, kasseja, vilttejä, tyynyjä ja seinälle ripustettavia virkkauksia on siis kirja pullollaan ihanissa kuoseissa. Sanoisin, että jos ei omista vielä yhtäkään tai omistaa vain yhden tai kaksi Virkkuri-kirjaa, tämä on kyllä tosi hyvä ostos. Ja toki jos on tosifani, kuten itsekin aikoinaan niiden cd-levyjen kanssa, pakkohan se oli ne kokoelmalevytkin saada kokoelmiinsa, on tämä tietenkin hyvä jatko kirjahyllyn riveihin. Muussa tapauksessa en sitten niin tiedä, mutta sehän on jokaisen potentiaalisen ostajan oma valinta.

2 kommenttia:

  1. Katoin heti kannesta että onko tuo tosissaan virkkuri kun on niin eri tyylinen

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää on joo tosi eri tyyliä, ei välttämättä pistään heti silmään kaupassa, että hei, uus Virkkuri!

      Poista