Sivut

torstai 25. lokakuuta 2018

suomenkielinen Mollie Makes joulunumero

Lehti saatu blogissa esiteltäväksi

Mollie Makes ilmestyy nykyään myös suomeksi, joskaan ei näköisversiona alkuperäisestä lehdestä eikä kuukausittain, mutta eräänlaisena kokoomateoksena kuitenkin. Toinen numero onkin heti jouluteemainen ja joulua rakastavana olin asiasta todella innoissani, sillä ehkä on joskus käynyt ilmi täälläkin, R A K A S T A N joululehtiä. Asiassa on vain myös pieni, ja joskus aika isokin, mutta. Syvä rakkaus joululehtiin aiheuttaa myös harmillisen usein joululehtipettymyksen.


Mollie Makes on tosi suloinen lehti noin yleisestikin ja tässäkin on tosi söpöjä juttuja. 15-25 -vuotiaana olisin ollut aivan haltioissani, mutta huopa-askartelut eivät nykyisellään kuulu enää repurtuaariini kovinkaan vahvasti. Lehdessä oli toki myös ainakin neulotut kettutossut ja virkattuja lumihiutaleita ja ompeluksia ja kirjontaakin eli pelkästä huopa-askartelusta ei suinkaan ole kyse.


Lehdessä keskitytään ohjeisiin eli mitään varsinaisia artikkeleita siinä ei tainnut olla, enkä kyllä sellaisia jäänyt yhtään kaipaankaan.


Paperista taitellut origamijouluvalot ovat tosi suloiset.


Ja kankaiset lahjakuoret ihania ja uudelleen käytettäviä!


Mutta se syy, miksi tämä aiheutti minulle joululehtipettymyksen, on se valitettava tosiasia, että suurin osa lehden jutuista oli justiinsa tasan samat, kuin englanninkielisen Mollie Makes -jouluextran jutut vuodelta 2016. Sillä tottahan toki joululehtifanina olen niitä ostanut useana vuonna. Ja niissäkin ne jutut ovat olleet osittain samoja, kuin normaaleissa Mollie Makes -joulun ajan numeroissa eli olen aikoinaan kriiseillyt jo niistäkin. Auts.

Mitäänhän se ei tietenkään haittaa, ellei ole sattunut ostaan Mollie Makes jouluextroja, joita itse ainakin jouduin metsästään aikoinani kissojen ja koirien kanssa, Akateemisessa kirjakaupassa oli yhtenä vuonna, mutta ainakin jokusen niistä olen joutunut muistaakseni tilaan ulkomailta. Mutta jouluhöperö on jouluhöperö ja minulle tässä lehdessä ei valitettavasti ollut mitään muuta uutta, kuin eri kieli.


Mutta söpöjä juttuja siinä on ja heittämällä voittaa monet muut joululehdet ihan 6-0. Tai riippuu toki mistä tykkää. Jos tykkää perinteisen suomalaisista olkipukeista ja riisipuurosta savikulhossa, niin sitten ei, mutta jos pastellisävyt ja moderni ote on enemmän mieleen, niin sitten kyllä.

6 kommenttia:

 1. Harmikseni totesin saman, kun lehtihyllyllä tuota selasin... voi kun joskus löytyisi tajunnan räjäyttävä joululehti :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se joululehden tekeminen on kyllä vaikea laji, kun jouluihmisiä on niin joka lähtöön. On niitä vuosien varrella joitain tosi ihania ja inspiroiviakin ollut, mutta harvassa ne on. Onneksi on internet, vaikka ihana se olisi lehtiäkin lueskella.

   Poista
 2. Turhia piperryksiä nurkkiin pyörimään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin no, nämä lehdet ovatkin suunnattu heille/meille, jotka saavat piperryksestä iloa elämäänsä :)

   Poista
 3. Tarttuihan se minullakin ostoskärryyn tänään kauppareissulla. Kiva oli selailla pitkän työpäivän jälkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, ihanahan tuota on selailla :) Mulle vaan tuli melkoinen deja vu, koska tosiaan oon selaillut kaksi vuotta sitten tasan samat jutut eri kielellä vaan :D

   Poista