Sivut

sunnuntai 1. heinäkuuta 2018

Onnelin ja Annelin leikkipaikka Loviisassa

Lapset olivat viikonlopun siskoni luona Kotkassa ja sunnuntaiaamuna satuin näkeen @pientenhelsinki -instagramtilillä kuvan Loviisassa olevasta Onnelin ja Annelin leikkipuistosta. En muistaakseni/tietääkseni ole koskaan Onneli ja Anneli -kirjoja edes lukenut (vaikka lapsena luinkin PALJON), enkä ole myöskään niitä Loviisassa kuvattuja elokuvia nähnyt. Silti jotenkin kolahti ja kovaa, rakastan teemaleikkipuistoja! Joten olihan se selvää, että Kotkasta ajeltiin sitten yhden loviisalaisen leikkipuistopysähdyksen taktiikalla.


Koen olevani etevä googlettaja, joten yllätyin että joutui niinkin monta linkkiä klikkaan, ennen kuin puiston koordinaatit löytyivät. Itse en aio kuitenkaan tietoa pihdata, vaan osoite on Rantatie 11.

Ihan eri mökkihän tämä on, kuin siinä näkemässäni instagramkuvassa, mutta löytämäni Visit Loviisan Onneli ja Anneli -esitteen perusteella tämä kuitenkin on ainoa Onneli ja Anneli leikkipaikka. Tiedä näistä sitten.


Leikkipuisto oli pieni ja aika pienille suunnattu ainakin liukumäen koon perusteella. Keinuja löytyi myös ja hiekkalaatikko. Mökin vieressä oli sympaattisesti puutarhakeinu ja mökin ympäri meni tiekaistale, joka toki ympäristöineen sai mielikuvituksen laukkaan ja leikkejä syntyi ilman sen kummempia vempaimia. Ja mökki itsessään oli niin hieno, että massiiviset hilavitkuttimet eivät olisi kokonaisuuteen sopineetkaan. Tilaa oli tosiaan paljon ja eväätkin olisi ollut täällä mukava syödä pöydän ääressä. Penkkejäkin oli useita.
Mökki oli sisältä maalattu tosi kivaksi (mitä nyt nuo valkoiset läiskät...)

Minulle tuli nyt kyllä tarve lukea edes joku niistä kirjoista tai vaihtoehtoisia katsoa ne leffat. Niin kiva tunnelma oli jo tuossa mökissä ja jos leffat on kuvattu tosiaan Loviisassa, niin täytyy kyllä olla tosi söpö miljöö niissä, sillä Loviisa on ihana! Käytiin Loviisassa kesäretkellä ystävien kanssa joskus aikana ennen mun lapsia. Se oli aivan superihana retki! Nyt ei tosiaan sen kummemmin jääty fiilisteleen, kunhan tsekattiin tämä leikkipuisto (ja sen takana oleva kivilabyrintti) ja jatkettiin matkaa.

_____

LISÄYS: Vaikka blogini ei olekaan mikään tietotoimisto, vaan omiin kokemuksiini perustuva, kerron nyt kuitenkin, kun sain tietää ja sittemmin selvittelin itse lisää, että se ns oikea Onnelin ja Annelin talo, jota on käytetty rekvisiittana elokuvissa, on pystytetty tänä kesänä Loviisan Kappelipuistoon (osoitetta en nyt tähän hätään jaksa etsiä, vaikka olennainen tieto olisikin). Mökki on avoinna päivittäin syyskuun loppuun saaakka klo 9-18. Eli kiinnihän se olisi siinä vaiheessa jo ollutkin, kun me eilen Loviisassa käytiin.

12 kommenttia:

 1. Jos käytte joskus Raumalla niin tsekatkaa Kipparinpuisto, ihan mahtavin leikkipuisto ja vieressä liikennepuisto jossa pääsee näin kesällä ajelemaan ohjatusti myös lokariautoilla. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä! :) Raumalla ois kyllä ihana käydä taas muutenkin :)

   Poista
 2. Meillä asuu yksi kohta 6-vuotias Onneli ja Anneli-fani. Ne elokuvat ovat ihania, erityisesti ensimmäinen ihastutti visuaalisuudellaan. Kirjatkin on luettu ja hyviksi todettu, mutta Loviisassa ei olla käyty eikä enää varmaan tänä kesänä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun on kyllä pakko katsoa ne leffat, niitä on nyt mulle niin paljon kehuttu :)

   Poista
 3. Juu katsokaa ne leffat, saat niistä sellaisen pläjäyksen kässäinspiraatiota ettei tosikaan. Vaikka onhan se aika ruusuinen se tyyli, mutta silti aika ihana. Ja on ne kirjatkin hyviä. Oikein ajatuksella kirjoitettuja, kestänyt hyvin aikaa, minkä voi tietysti jo leffoista päätellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, pitääkin katsoa. Taisi olla niissä, jos en ihan väärin muista, tosiaan kässäyrityksiä yhteistyössä (Eurokangas? Mekkotehdas?)

   Poista
 4. Yle areenassa on ollut Onneli ja Anneli kuunnelmia. Uppoaa myös 7 ja 5 v poikiin.

  VastaaPoista
 5. Tulipa käytyä museossa, jossa viihtyy koko perhe. Oli vaikka mitä katsottavaa ja koettavaa! Erikoisnäyttelynä Paremman väen pitsit -näyttely. Suosittelen. Lohjalla.

  VastaaPoista
 6. Jos Googlen avulla suunnistaa, paremmin löytää perille osoitteella Rantatie 46. En tiedä, onko osoitteissa tapahtunut jotakin muutoksia, mutta Rantatie 11 on saman kadun ihan toisessa päässä, vaikka puiston portinpielessä tämä osoite lukeekin.

  VastaaPoista
 7. Tämä ei ole oikea Onnelin ja Annelin talo. Oikea on Kappelinpuistossa osoitteessa Kuningattarenkatu 19.

  VastaaPoista