Sivut

perjantai 13. heinäkuuta 2018

Ihana Puuhamaa

Yhteistyössä: Puuhamaa / pääsyliput saatu blogiyhteistyön myötä

Mun kesälomatoiveiden top3:ssa oli niin Muumimaailma kuin Puuhamaakin. Ja varmaan kyllä lastenkin toiveissa, ei sillä. No, Muumimaailmassa oltiin maanantaina ja tänään oli vuorossa Puuhamaa. Lomasuorittaminen on parasta, niin oudolta kuin se joidenkin korviin kuulostaakin. No, ihmiset ovat erilaisia.


Kirjoitin Puuhamaasta viime kesänäkin (postaus täällä) ja yritän nyt vältellä kirjoittamasta täysin identtistä. Huomasin nimittäin videoidessani instagramin my storya, että löpötin ihan samat asiat, kuin vuosi sitten (olen tallentanut tämmöiset tarinat, koska lapset tykkää katsella niitä jälkikäteen ja tänään ovat veivanneet sekä uutta että vanhaa). Ja vaikka nauroin, että lapset halusivat tehdä kaikki asiat precis samassa järjestyksessä, kuin vuosi sitten, niin en tosiaan tainnut itse olla yhtään sen omalaatuisempi.


Hankalapa sitä on olla hehkuttamatta samoja asioita vuodesta toiseen. Sitä, miten jättimäisen iso puisto on kyseessä ja miten paljon siellä on kaikkea! Ja ilmainen parkkipaikkaa, jossa voi käydä kesken päivän, vuokrattavat kärryt, loputon määrä pöytäryhmiä, joista osa jopa katoksen alla, sekä grillit omia eväitä varten.


Leikkipuistotyyppiset jutut ovat täällä ihan älyttömiä. Siis aivan mahtavia kiipeilytelineitä ja ratoja. Keinuja ja liukumäkiä (ja hiekkalaatikotkin pikkuisille). Ja sen lisäksi vielä erilliset jättiliukumäet, liikennekaupungit, pomppupatjat, -linnat, trampoliinit ja systeemit.


Hellepäivän pelasti sekä varjoisille paikoille asetellut penkit, että vesipullojen täyttö -pisteet ja tietenkin vesipuisto.


Vesipuistossa oltiin vain tuossa pikkulasten altaassa, sillä lapset eivät vielä uskaltaneet hurjempiin vesiliukumäkiin. Ja en tiedä, olisiko niissä jotain pituusrajojakin ollut. Nämä lapset kun eivät ole erityisen pitkiä. Mutta mukavasti virkisti tämäkin pulahdus ja kyllähän siellä altaassa pitkä tovi viihdyttiinkin.Esikoinen viihtyi tosi pitkään myös liikennekaupungissa, kuopus hengasi sillä aikaa leluveneitä uittamassa ja patoja rakentamassa. Vesileikeissä mekko kastui kaulaan asti, mutta +27 asteen aurinkoinen keli kyllä kuivatti nopeasti.
Vaikka puistossa oli tosi paljon väkeä, se on niin valtavan kokoinen ja täynnä tekemistä, että jonoja ei ollut missään nimeksikään. Tuosta vaan pääsi souteleen, joutsenpolkuveneeseen ja erilaisille autoradoille.

Puuhamaavierailu kannattaakin ottaa treenin kannalta, sillä kiipeämistä, polkemista ja kärryjen siirtämistä paikasta toiseen tosiaan riittää. Monet laitteet toimivat nimenomaan lihasvoimin ja pienet lapset eivät niitä kaikkia itse saa liikkeelle.

Oltiin puistossa koko aukioloaika aamukymmenestä iltaseitsemään. Päiväunia ei vedetty, vaan viimeiseen asti löytyi jostain vielä varavirtaa. Lopulta pienimmäinen sammui aivan totaalisesti ja kannoin velttona roikkuvaa mini-ihmistä autoon miettien ihan oikeasti, että onko kyse pelkästä väsymyksestä vai saiko hän jonkin rasituslämpöhalvauksen kaikesta veden juomisesta ja kunnolla syömisestä huolimatta. Väsynyt hän vain oli. Yllättäen. Otti vähän mikrolepoa autossa ja eteisen lattialla, jotta jaksoi sitten nukkumaanmenon hetkellä vetää taas perinteisen shown.

----

Juuri oli puhetta henkilökohtaisella Facebooksivullani, että jotkut ovat olleet epätietoisia Puuhamaan läheisestä sijainnista Pääkaupunkiseutuun nähden. Puuhamaa on siis tosiaan Tervakoskella, Janakkalassa. Siinä Riihimäen ja Hämeenlinnan välissä Tampereen motarin varrella. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti