Sain (en blogin kautta vaan ihan siviilielämän puitteissa) purkillisen Valion uutta Kiehu maitojuomaa eli pohjaan palamatonta "maitoa" ja lähdin innoissani testaileen koska koko tuote on jotenkin niin äärimmäisen kiehtova. Ensimmäinen ajatus kun tietenkin on että onpas siinä turha tuote. Mutta en voi olla ainut jolla on niin paha trauma pohjaan palaneesta maidosta (yläasteen kotitaloustunnilta) että en ole edes yrittänyt tehdä maitopohjaisia keitoksia kuin kerroskattilalla tai teflonkattilalla ja vimmatusti vatkaten ja peläten että se perkele palaa kiinni. Mutta nyt tää maito(juoma)! Aivan kreisiä! Miettikää nyt! Aivan helvetin hienoa tiedettä!!! En väitä että tämä olisi välttämättä tarpeellinen tuote mutta upea keksintö kertakaikkiaan! Kaikki on mahdollista!
Niinpä nostin tämän sytytysnestemäisellä ulkoasulla varustetun maitohyllyn erottujan pöydälle ja keitin kokeeksi ihan simppelin kaurapuuron teräskattilalla. Siis teräskattilalla! Tunne on kuin joku lähestyisi polvesi avohaavaa ja sanoisi että tämä desinfiointiaine ei kirvele. Ja sitten se ei kirvele vaikka oletit että no paskat, varmasti kirvelee. Oli niin epätodellinen tunne sillä normaalisi se saletisti palaisi pohjaan mutta nyt ei palanut ei! Normaalisti siis keitän puurot veteen vaikka maitoon tehtynä se olisikin suorastaan herkkua (mutta rasvattomaan maitoon, tää "punainen maito" oli kaurapuuroon vähän jo liioittelua mutta tulipahan kokeiltua).
Lapsi ei tainnut olla ihan yhtä liekeissä asiasta kuin äitinsä.
Montakohan huutomerkkiä olen jo käyttänyt. Olen vain niin innoissani. MINÄKIN HALUAN KEKSIÄ JOTAIN TÄLLAISTA! Tämä vetoaa niin paljon insinööriin minussa. Ai sentään.
Mutta palataanpa takaisin maan pinnalle. Nyt on kaurapuurot syöty ja purkista riittänee vielä pieneen riisipuuroon. Uskaltaisikohan sitä kokeilla, joulun kunniaksi, ihan tavallisella kattilalla, hui!
Niinpä nostin tämän sytytysnestemäisellä ulkoasulla varustetun maitohyllyn erottujan pöydälle ja keitin kokeeksi ihan simppelin kaurapuuron teräskattilalla. Siis teräskattilalla! Tunne on kuin joku lähestyisi polvesi avohaavaa ja sanoisi että tämä desinfiointiaine ei kirvele. Ja sitten se ei kirvele vaikka oletit että no paskat, varmasti kirvelee. Oli niin epätodellinen tunne sillä normaalisi se saletisti palaisi pohjaan mutta nyt ei palanut ei! Normaalisti siis keitän puurot veteen vaikka maitoon tehtynä se olisikin suorastaan herkkua (mutta rasvattomaan maitoon, tää "punainen maito" oli kaurapuuroon vähän jo liioittelua mutta tulipahan kokeiltua).
Lapsi ei tainnut olla ihan yhtä liekeissä asiasta kuin äitinsä.
Mutta palataanpa takaisin maan pinnalle. Nyt on kaurapuurot syöty ja purkista riittänee vielä pieneen riisipuuroon. Uskaltaisikohan sitä kokeilla, joulun kunniaksi, ihan tavallisella kattilalla, hui!
Ps. itse lisäisin tuohon sloganiin että helppo keittää hellalle.
Pyörittelin kaupassaa purkkia ja päädyin vanhaan eli entiseen maitoon ja kerroskattilaan joulupuuron osalta. Jospa kokeilisi joku päivä kuitenkin.
VastaaPoistaKerroskattila on kyllä hyvä :)
PoistaMä oon ihan kahen vaiheilla miten suhtautua tohon maitojuomaan. Ensinnäkään, en tietty kans oikein tahdo uskoa etteikö se palaisi pohjaan. Toisekseen, suhtaudun aikamoisella varauksella siihen, että maidon proteiineja mennään tollalailla sörkkimään. Pidän suomalaista maitoa jo valmiiksi niin sörkittynä, että uskon sen jossain määrin olevan syynä laktoosi-intoleranssiin. Miksi muuten suomalainen voi nauttia maitotuotteita vaikkapa Espanjassa ihan huoletta, mutta samat tuotteet kotisuomessa aiheuttaa vatsanväänteitä?
VastaaPoistaMut sit taas toisaalta! Riisipuuroa joka ei ole palanut pohjaan! Ihan parhautta! Tai mites lasagnen valkokastike? Uijui.
Minusta tässä ei haittaa se että on sörkitty proteiineja koska tämä on kuitenkin tarkoitettu ruuanlaittoon siinä missä jotkut ruokakermat ja ruoka"kermat" ym kissanrasvatuotteet eikä semmoiseksi käyttömaidoksi. Mä en koe suomalaista perusmaitoa liian käsitellyksi, juon sitä hirveät määrät koska se on niin hyvää mutta ei se kyllä mulle mitään oireita aiheutakaan :) Enkä pystyisi juomaan raakamaitoa ihan jo senkään takia että se on tosi pahaa verrattuna pastöroituun rasvattomaan maitoon :D :D :D Mutta joo, tää Kiehu on tämmönen erikoistuote.
PoistaJa hei, lasagnen valkokastike!!! Ehkä mäkin uskaltaisin tehdä nyt lasagneen myös sen enkä vaan sitä punaista soosia!
Joo, ei onneksi mullekaan maito aiheuta ongelmia (jos vetäisen litran jäätelöä niin se ehkä :D). Plus ulkomailla maitoa juoneena totean ihan samaa, suomalainen rasvaton maito ON PARASTA.
PoistaKissanrasvatuotteet :D:D
Itse testasin tätä riisipuuron normikattilassa ja hyvin toimi! Kattila näytti lopussa samalta kuin sinullakin.
PoistaEn ihan ymmärrä, miten Espanjassa olisi vähemmän käsiteltyä maitoa kuin Suomessa - eihän sieltä edes löydä tuoretta maitoa, kun kaikki on huoneenlämmössä säilyvää Hyla-maidon tyyppistä kamaa?!
Kissanrasvahuumori tulee ehkä siitä että olen kotoisin paikkakunnalta jossa on teurasjätteiden käsittelylaitos :D
PoistaMulla oli joskus suklaakiisselin tms luotto-ohje, jota keittelin vuosikausia kauramaidosta hyvällä menestyksellä, ja ihan järkytyin kun joskus syystä tai toisesta se piti keittää tavallisesta maidosta, joka paloi heti karstalle. Eli ilmeisesti kauramaito ei myöskään pala kovin helposti pohjaan?
VastaaPoistaNo se voi olla :) Ite en ole koskaan tainnut käyttää kauramaitoa mihinkään.
PoistaHyi saakeli!
VastaaPoistaEn voi käsittää tätä maitohehkutusta! Tämä "keksintö" varmaan pelastaa monen joulupuuron, mutta mitä muuta se tekee ihmisen elimistössä? Maidon markkinointiin ja tarpeelliseksi tekemiseen käytetään hirveät määrät meijeriteollisuuden lobbausrahaa, ja samaan aikaan maidontuotannon eettiset ongelmat halutaan lakaista maton alle.
Jokainen syököön ja hehkuttakoon mitä haluaa :) Kiitos mielipiteestäsi ja hyvää joulunodotusta, maitopuurolla tai ilman :)
PoistaMulle tulee tuosta purkin kuvasta mieleen isonenäinen peikko jolla on aurinkolasit. Oikein ihmettelin miksi sellainen on valittu, kunnes tajusin että kattilahan siinä on.
VastaaPoistaHahaha :D :D :D Nyt mäkin nään peikon! Mutta en aurinkolaseja. Ehkä me nähdään eri peikot :D
PoistaMinä keitän riisipuuron veteen ja lisään valmiiseen puuroon 2dl kermaa. Maku ei maitoon keitetylle häviä eikä oo vaaraa pohjaanpalamisesta. Ansku
VastaaPoista:)
PoistaMulla on hyväksi koettu tapa tehdä riisipuuroa maitoon: uunissa. Kun opettelee oman uuninsa tavat (puhun siis takka-leivinuunista) ja lämmittää sen kohtuullisesti (liian kuumassa huoneessa ei voi edes olla), saa parissa tunnissa loistavan maitoon tehdyn riisipuuron ilman pohjaanpalamista tai muuta vahtimista. Yleensä kerran hämmennän n. puolessa välissä kypsymistä, valmis puuro on ihan keitetyn oloista. Olin aikaisemmin saanut uunissa tehtyä puuroa, joka oli ruskeaa ja kuivaa ja oletin, että uunissa puurosta tulee aina sellaista, mutta nyt olen viisaampi :) Mutta kivaa on myös, että keksitään uusia tuotteita helpottamaan arkisissa askareissa.
VastaaPoistaMulla odottelee tuo punainen purkkiloinen jääkaapissa joulunaaton riisipuuroa. Ikänä en ole riisipuuroa keittänyt itse, mutta nyt tällä se on pakko kokeilla :)
VastaaPoista