Sivut

sunnuntai 20. joulukuuta 2015

20

Joskus muinoin kun oli lehti nimeltä Kotoliving, siellä esiteltiin yllätyskeräsukat joita varten siis keritään jämälankoja sattumanvaraisesti yhdeksi keräksi ja neulotaan sitten mitä siitä sattuu tuleen. Tein sellaiset silloin ja niistä tuli ihan tosi kivat. Tällä kertaa kaivelin jämälankaosastoa sieltä ohuiden sukkalankojen pussista ja kerin sattumanvaraisia pätkiä mutta värijärjestyksessä neljästä eri kerästä.


Langat: Kirjopirkka, Drops Fabel, Drops Delight ja Regia hand dye effect, puikot 2,5 mm


Pirusti tässä tulee pääteltäviä langanpäitä koska en luota siihen tapaan missä ne päätellään samalla kun neulotaan vaan haluan tehdä sen parsinneulan kanssa varmasti huolellisesti ja hyvin.Materiaalia oli sen verran vähän että tein ihan tosi lyhytvartiset "sporttisukat". Pelkäsin että ne ei pysy jalassa mutta tein sen verran riittävän pitkän jalkaosan että sukan kantapää ei valahda jalan alle ainakaan lyhyyden vuoksi. Hyvin ovat pysyneet jalassa ja ovat ihan lempparit! Ajattelin tehdä näitä lisää. Siitä mukava joulupyhäneule puikoille!

Olen äitiysloman ajan käyttänyt lähes ainoastaan villasukkia. Niin ohuita kuin paksuja, sisällä ja kengissä, paljasta jalkaa vasten. Kaikki normaalit sukat tuntuvat jotenkin inhottavan kovilta ja kireiltä ja ällöiltä. Paljaat varpaat tai villasukat. Niin se on.

17 kommenttia:

 1. Tässä oli aikaa kommentoida villasukat jalassa, kun odottelen tuota syntymän ihmettä tapahtuvaksi näin yövuorossa..Minullakin on aina villasukat jalassa, paitsi ihan mahdottomalla helteellä paljain varpain..Yövuorossa tulee levottomat jalat ilman villasukkia. Terveisin Kätilö

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Villasukat on kyllä parhaita :) Ja voi sentään, siellä on varmasti jo vauva syntynyt :)

   Poista
 2. Tosi kauniit! Mulla sama juttu, että en oo innostunut mistään pikapäättelyvinkeistä vaan suosin vanhanaikaisesti parsinneulaa.

  VastaaPoista
 3. Kivat sukat! minäkin käytän talviajan vain ja ainoastaan villasukkia- koska vanha talo ja kylmät lattiat. Mutta lämmittävät kaikista parhaiten paljasta jalkaa vasten. Sitten keväällä ja syksyllä parin viikon siirtymäaika tavallisilla sukilla paljasjalka-kaudesta. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ehdottomasti paljasta jalkaa vasten :)

   Poista
  2. Mä vaan aina kuvaan blogiin sukkahousujen kanssa ettei kuvissa huomio kiinnity paljaan jalan epäkohtiin vaan itse sukkaan :D

   Poista
 4. Nätit on sukat! Russian join:lla "päättelyn" voi tehdä jo keriessä. Sattaisi sopia tähän, kun jatkoskohdan ei tarvitse olla samassa paikassa joka jatkoksessa. Siinä ei tietenkään päättely vähene, mutta neulominen mukavampaa, eikä ahdista päättely jälkikäteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en itse asiassa koe päättelyä ahdistavana, yksikään työ ei ole jäänyt roikkuun päättelyn takia. Joskus se vaan on vähän työläämpää :D

   Poista
 5. Muistan tuon idean! Teimme ystävän kanssa toisillemme ko. kerät joululahjaksi. Kiva lahjaidea, mutta voi sitä itseäänkin tuolla tavalla ilahduttaa! Nätit sukat teit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin itse asiassa sain tuon kerän ystävältä, vaihdoimme sellaiset :) Ja on joo superkiva lahjaideana!

   Poista
 6. Ihanat sukat! En kyllä ikinä ehkä jaksais päätellä noita kaikkia langanpätkiä, mutta voi kääk nuo värit! <3 Tuollainen vähän kuin auringonlasku.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo nää värit on kyllä upeat vaikka ei ihan mun tyyliä kuitenkaan mutta käytän silti :D

   Poista
 7. Ihanat sukat todellakin! Mahtavan väriset ja ihanan ohuet :) Itsekin olen nyt kolmatta vuotta kulkenut pelkillä villasukilla. En osaa enää palata perussukkaan, kun villasukat on niin ihania eivätkä hiosta turhia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohuet sukat on ihania mutta niitä on niin vittumaisen hidasta neuloa että harvoin tulee tehtyä.

   Poista
 8. Minäkin käytän lähes aina kotosalla villasukkia: collarit ja villasukat - ah, rentoutta työpäivän jälkeen. Nyt sairastaessa jalassa ovat yötäpäivää (toivottavasti parantavat jouluksi!) Aikanaan mulla oli erikseen sukat, joita nimitin kipeyssukiksi.

  VastaaPoista
 9. Nilkkasukkavillasukat rocks! Parhaat! Toki pitkävartisillekin on omat tilanteensa, mutta lyhyet... ah. Mageet värit sun sukissa!

  VastaaPoista