Sivut

maanantai 6. toukokuuta 2013

Virkkuri

Tämä on se kirja jota olin kärkkynyt kirjakaupoissa, Molla Millsin Virkkuri! Olen ihastellut kuvia siitä ympäri internettiä ja vihdoin se on omassa hyllyssäni, oih!


Se on kaunis ja inspiroiva ja mikä parasta, raamattunaru!


Minähän inspiroiduin jo teaser-kuvista ennen kirjan painosta tulemisesta kun virkkasin jäbän leluille mummulaan vinoraitaisen korin. Nyt todellakin sormet syyhyään tekemään lisää ja treenaamaan siistiä jälkeä kirjovirkkauksessa.





Ja todella positiivinen yllätys oli myös kirjan lopussa olevat taukojumppaohjeet.


Olenkin usein miettinyt että miksi käsityölehdissä esimerkiksi on hyvin harvoin (jos koskaan?) mitään tähän liittyviä artikkeleita. Taukojumppaa ja käsirasvamainoksia! Onhan se aivan selvää että neulomisesta ja virkkaamisesta kipeytyy paikat jos sitä harrastaa vähääkään enemmissä määrin. Ja kädet kuivuvat, tietenkin. Missä on hyppynarutuokiot mittanauhan kanssa ja keppijumpat pitkillä neulepuikoilla? Tai edes ne hartioiden pyörittelyt ja venytykset? Siinäpä miettimistä lehtitaloille! 

***

29 kommenttia:

  1. Toi on kyl houkuttelevan näköinen kirja. Voin vaan kuvitella mitä kaikkee sä siitä loihdit. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heti kun maltan siirtyä kirjan lääppimisestä toteutusasteelle :D

      Poista
  2. Olipas tänne taas kivoja postauksia ilmestynyt! Pari "palautetta":
    -Tuota kirjaa olen nähnyt muissakin yhteyksissä hehkutettavan, joten pitelet siis käsissäsi ilmiselvää hittiainesta, vaikka senhän jo tiesitkin...
    -Mullakin on ollut tuollaiset eläinkortit! Ei vaan enää, ainakaan kaikki tallessa.
    -Ahkeraliisa on kaunis kuosi, sulle sitäpaitsi sopii nuo pussihameet. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, tuo on niin hitti!!! Itse ainakin asetin sen heti arvoasteikolla Sanna Vatasen jämälankakirjan ja Surrur - tee oma marimekkosi -kirjan vierelle!!!

      Ahkeraliisa on kaunis, ja nuo värit! Ihana on hameeni :)

      Poista
  3. Miksi, oi miksi posti ei kulje nopeammin! En millään malta odottaa, että saan tuon käsiini!

    VastaaPoista
  4. Oi tuo kirja näyttää niin ihanalta! :) Ja tosiaan positiivinen lisä nuo taukojumppaohjeet. En ole tuota pointtia ikinä miettinytkään, mutta tuollainen taukojumppaosia olisi kyllä hyvä lisä käsityölehtiin ja miksei kirjoihinkin :) Itse saan tämän kirjan kuulemma äitienpäivälahjaksi, jee! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehdottomasti pitäisi olla käsityölehdissä taukojumppaa! Eikä ne käsirasvavertailutkaan todellakaan ärsyttäisi! No, kohta varmaan on taukojumppaa jos ovat Virkkuria lukeneet päätoimittajat :D

      Poista
  5. Oi! Pitää käydä kirjastossa katsomassa!

    VastaaPoista
  6. Oi, toi o kyllä mun ostoslistallani!

    http://luoviahulluuskohtauksia.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kyllä hintansa väärti jo ihan pelkkien kauniiden kuvienkin vuoksi saatika kaikki muu!

      Poista
  7. Aijjaijjaaiii, just kävin itsekin tänään postista hakemassa omani <3 Laitan pian oman hehkutuspostauksen omaan blogiini! :)

    VastaaPoista
  8. Mäkin mietin eilen kyseisen kirjan ostamista, mut päädyin tilaamaan nettikaupasta, kun sieltä sen sai 18,50e hintaan ja Kaapelitehtaalla maksoi muistaakseni 29€. Siellä tosin ois saanut sen omistuskirjoituksen...Nyt pitää oottaa 3-5pv, että saan omani käsiini!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Auts mikä hintaero. Mutta mä en halua tilata adlibrikseltä kun haluun kannattaa kirjakauppoja joissa voi käydä hipelöimässä niitä. Ja vielä enemmän haluan tukea Palonia tietenkin, josta tuon ostin :) Ja nimmari! :D

      Poista
  9. Voi apua! Toivoin niin etten rakastuisi tuohon (kin) kirjaan. Vaan pakko toi on hankkia!
    T. Surrur-pallorahi vieläkin tekemättä.....syssymmällä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meidän pallura on vähän ratkeillut liitoksistaan, tarttis korjailla :D

      Poista
  10. Oioioi!!! Onneksi minulla on kotona kaksi kiloa matonkudetta odotamassa että voin nyt hankkia niille toiset kaksi kiloa toisessa värissä kaveriksi, että pääsen noita kirjojuttuja väsäämään! :D Niin ja kirja tietty kanssa hankintaan! ;)

    -Piia

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi oi, munkin tarttis varmaan käydä ostamassa matonkuteita :)

      Poista
  11. Täs kohtaa voi vaan todeta, että olis kiva, jos osais virkata muutakin kuin heikkoa ketjusilmukkaa. Tommosille koreille todellakin olisi käyttöä niin koirien kuin tulevan muksunkin tavaroille. :D Matonkudetta nyt löytyypi aina näistä kotonurkan vanhoista maataloista.
    Onko ihan hirveän vaikea oppia tekemään tuollainen kori? Pienempiä versioita olen nähnyt kirppareilla ja aivan jumalattoman suolaisia hintoja niissä. Matonkude ilmeisesti kaupoissa aika kallista (hassua kun sellaista joutuu ostamaan, kun yleensä ihmiset kiroo, kun sitä on säkkikaupalla nurkissa :D)?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ole vaikea oppia, korit on helppoja!

      Itsekin maalaissyntyperäisenä raahasin onnesta soikeena säkkikaupalla matonkuteita tänne, jotka siis aikoinaan leikattu vanhoista vaatteista räsymattoja varten mutta ei niistä niin nättiä saa virkattua kuin valmiista trikookuteesta. Ensinnäkin just siksi että ne useimmiten eivät ole trikoota ne nurkissa pyörineet matonkuteet ajalta ennen trikoon tulemista eli reunat hapsottaa ja niistä irtoaa sellasta nöftää ja pölyä ympäriinsä. Joten siirryin hyvin nopeasti kaupasta ostettuihin matonkuteisiin.

      Poista
    2. Ja siis nimeomaan kaupasta ostettuun trikookuteeseen. Itse jos oon leikannut niin hirmu epätasaista tulee eikä yhdestä paidasta saa paljo paskaakaan materiaalia joten hermot ei kestä leikata kun ei edes voi kuin ulkona sitä tehdä koska pölyää niin kamalasti. Siksikin kaupan kuteet.

      Poista
    3. Astmaatikkona siis saan unohtaa samantein naapurin vintin pölyiset matonkuteet (joudun viikkaamaan suoraan pyykkikoneesta tulleet vaatteetkin suurinpiirtein muuminenämaski päällä). :D

      Mutta pitääpä netistä käydä katsomassa tuon virkkausohje ja sitten tarvikkeita hankkimaan!

      Poista
    4. Joo, todennäköisesti saat unohtaa koska minäkin jolla ei ole astmaa, joudun käsittelemään niitä parvekkeella :D

      Vähiten pöllyävä matsku tuollaisiin koreihin on ontelokude. Se tosin maksaa vielä enemmän mutta tulee tietty myös siisteintä jälkeäkin :)

      Poista
  12. Kirja on kyllä visuaalisesti upea, mutta miuta häiritsee suunnattomasti että ohjeista puuttuu materiaalien speksit. Ehdottomasti ohjeessa pitäisi aina kertoa langan/kuteen materiaali, juoksumetrit ym, muuten sen korvaaminen toisella on aika hankalaa, joutuu itse etsimään tarvittavat tiedot...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No tuo on kyllä totta. En itse tullut ajatelleeksi koska korvaan lankoja aina niin suurpiirteisesti sinnepäin :D Mutta eipä nuo sellaisia ohjeita olekaan joissa tarvisi niin vimpan päälle olla langat ja speksit kun eivät ole esim vaatteita.

      Poista
  13. Kiva kun löysin tänne mielenkiintoiseen blogiisi Mollan sivujen kautta. Itse sain tuon himoitsemani kirjan tyttäreltäni synttärilahjaksi ja tykkään siitä tosi paljon. Se on todella inspiroiva ja olenkin jo omien aiempien virkkaustöideni lisäksi saanut siitä paljon uusia ideoita sovellettavaksi omanlaisen näköiseksi. Omista töistä kerron blogissa nuppuhome.com
    Ihanaa kesän alkua, taidanpa lomalla kahlata läpi kaikki sun vanhemmatkin postauset - kiva blogi.

    VastaaPoista