Sivut

lauantai 25. toukokuuta 2013

Eemelin verstas

Oi mutsi mutsi -blogi järjestää Eemelin 50-vuotisjuhlavuoden kunniaksi Eemeliteemaisen leivontakilpailun ja täältä pesee!

Eemelin verstas! "puu-ukkoja" ja "puulastuja veistelystä".

Näin tehdään:

Googlesta vaaleiden pikkuleipien resepti ja leivotaan siitä ukkomuotilla.

Kääretorttupohja (google jos ei osaa), täytteeksi raparperihilloa (koska Kissankulma!), kermavaahtoa ja siihen sekoitettua suklaatuorejuustoa. Tota kermasuklaamörsseliä myös päälle.


Kääretortun päälle sitten vielä vuoleskellaan valkosuklaata ja tökitään ukot paikalleen!


Ja ei kun syömään!

Kilpailuaikaa on 10.6. asti, tarkemmat tiedot ensimmäisen lauseen linkistä.

16 kommenttia:

  1. Hieno on! Ja maistuis varmaan mullekin ja monelle muulle.

    VastaaPoista
  2. Mahtava verstas! En olis arvannut yhdistää raparperiä suklaaseen, mutta miksei, raparperi varmaan raikastaa suklaamössöä. Mun oma leivonnaiseni on vasta suunnitteluvaiheessa, reseptin jo valitsin (helppoa, se on ainoa jonka kanssa mä onnistun), mutta nyt pitäisi vielä keksiä, miten se liittyy Eemeliin. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun mielestä se sopi hyvin :) En ollut itsekään ennen kokeillut mutta tulipahan testattua! :D

      Poista
  3. Ei hitsi mikä oivallus :D Ihana!!

    VastaaPoista
  4. Hauska idea! :D Oih, raparperista pitäisikin leipoa jotain, olis nyt parhaimmillaan tuolla penkissä. Taidan laittaa ainakin mehut tulemaan, nams! Tuota suklaatuorejuustoakaan ei oo tullu testattua, pitääpä laittaa testiin sekin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Raparperihillo on niin namskis, oih! :) Ja piirakat kans! Ja suklaatuorejuusto ehdottamasti testaukseen, toimii tosi hyvin ainakin tolleen kermavaahdon seassa.

      Poista
  5. Hihii, nää ukkelit on kyllä valloittavia. Puu-ukot voittoon! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmasti tulee vielä muitakin puu-ukko-osallistujia, on niin eemelimäisiä :)

      Poista
  6. Heipsistä hei norsis !
    Asiasta aivan toiseen ... olitko sä laittanu VilliPohjola peittoon taustaksi mitään kangasta vaiko aivan vaan neuleen oma nurjapuoli ... mä nääs alottelin peittoa mut kun käsiala ei oo kehuttava niin mietin pitäiskö laittaa taustaa :) Kesäterveisin maija
    ihana tää sun blogi !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole laittanut kangasta mutta toki voi laittaa jos siltä tuntuu :) Mä en edes osaisi tehdä siististi kangasvuorta niin en ole tehnyt koska neulepintani on kuitenkin tosi siisti :)

      Kiitos! :)

      Poista
  7. Voi vitsit miten sä keksit! Ihan mahtava idea. Tää ois kiva tehdä meidän melkein kolme vuotiaan kanssa, joka tällä hetkellä tykkää Eemelistä tosi kovin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Ja varmasti lapset tykkää ainakin tökätä ukkoja kakkuun :D

      Poista
  8. Voi vitsi, keksit kans nuo puu-ukot. Mulla on onneksi vielä pari muutakin ideaa taskussa jos ehtisin toteuttaa... Kivempi tehdä joku muu niin tulee laajempi kattaus erilaisia herkkuja! Tai ehkä keksin vielä jonkun muun tavan puu-ukoista, nyt olin just pikkuleipiä tähän mennessä ajatellut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä sitä mietin että tuskin oon ainut jolla on puu-ukot olleet mielessä joten tein sen nopeasti ennen kuin muut ehtii :D Koska mun kakkosidea ois ollut käyneet kirsikat -hyytelö ja se ois ollu jo siis vähän semmonen pilaversio vaan xD

      Poista
  9. Hei tää oli mahtava, meillä tehtiin vaan ihan Eemeli-tyylillä, siis eli vähän tuonne ja huutoa välissä ;)

    VastaaPoista