Sivut

perjantai 24. toukokuuta 2013

Kun olohuoneesta on muokkaantunut lastenhuone

Ei olla koettu vielä tarpeelliseksi laittaa jäbälle omaa huonetta koska tietenkin on kiva leikkiä koko perheen voimin! :) Pitkään tätä on muokattu ja tähän ollaan tultu:

Kirjahylly on kokenut lisää muodonmuutosta ja sitä on muokattu taas enemmän Ikean expediteillä jotta saatiin tavaraa pois jäbän ulottuvilta ja cd-hyllyn eteen on teipattu tapetin pätkä jotta levyjä ei pääse räpeltämään. Ei kauheen hieno ratkaisu mutta ajaa asiansa.



Jostain syystä mun epämääräinen pahvilaatikkoneuleprojektiboksi saa olla rauhassa vaikka onkin alahyllyllä.


Pahvimökki olkkarissa, taatusti upea sisustuselementti!


Mökissä asuu nalle :D


Autotalli puuttuu vielä.



Läppäreitä käytetään pystybaarimeiningillä jottei innokas pikkudataaja ylety.



Verhot otettu pois koska äitihenkilön hermot eivät enää riittäneet jatkuvaan taisteluun siitä että niitä ei saa repiä. (Sohvatyynyt tällä hetkellä toisaalla myös)


Viihdyn itse niin hyvin että harmittaa jo valmiiksi se kun tulevaisuudessa laitetaan lapselle oma huone :D (Isohko osa lapsekkaista tavaroista on kuitenkin minun aikuisiällä itselleni hommaamiani ajalta ennen edes lapsen harkitsemista, heh)


33 kommenttia:

  1. Voin luvata että vaikka se oma huone olisikin, niin lelut ja leikit kyllä jotenkin ajautuu sinne missä tapahtuu (=olkkariin!) ;)
    Ihanalta näyttää, ja miten hieno idea laittaa musat värien mukaan järjestykseen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinhän se tosiaan taitaa olla :)

      Ja joo, kaikki mustat ja valkoiset jätin ton tapetin alle! :D Tällä värijärkällä oli vaan semmoinen ehto että jos mun mies joskus haluaa jonkun levyn tuolta ottaa niin MINÄ joudun sen etsimään x)

      Poista
    2. Heh! Meillä oli myös joskus levyt värijärjestyksessä, mutta miehellä meni hermot kun ei löytänyt enää mitään levyä mistään, niin jouduttiin luopuun siitä. :D

      Poista
    3. Mä totesin että ei olla varmaan viiteen vuoteen levyjä hyllystä otettu koska kaikki biisit on siirrettynä koneelle niin tuskin niitä jatkossakaan tarvii etsiä :D

      Poista
  2. Oi, mikä lamppu!!! Ihana! Mistä se on? Mutta hyvältä näyttää olkkari. Ja tuo mökki on kyllä varsin mahtava. Joko pikkujäbä uskaltaa sinne mennä?

    Hmm.. ainiin, nythän mä voinkin hyvällä omatunnolla käydä ostamassa hirveän kasan lastenkirjoja ja alkaa lukemaan niitä! Ai että ois ihana viettää kesä maaten auringossa ja lukea peppiä. Joo, ääneen lapselle tottakai. =D Jesh, miten mä en tätä aiemmin hoksannu! =D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ikeasta :D Ostettiin viime kesänä kun jäbää piti öisin syötellä (olkkarissa tietty, heh) niin ei tarvinnut koko valaistusta pitää yllä. Mikä ihana tekosyy ostaa ihana jalkalamppu :D

      Ja todellakin, lastenkirjoja! "lapsille" ;D

      Poista
    2. Niin ja jäbä ei mene pahvimökkiin :(

      Poista
  3. Meillä olohuone on myös lastenhuone (viim. 23v:D); tykkään että touhuavat siinä lähellä:)
    Ja ne on niiiin vähän aikaa pieniä; yht`äkkiä niitä leluja aletaan heitellä pois ja kotoonta muutto alkaa...niifsk!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin se aika menee nopsaan :( Onneksi meillä on vielä aikaa :)

      Poista
  4. Teillä kuitenkin on vielä kaikki tuolit oikein päin (meillä on yksi nojatuoli ollut kohti seinää jo monta kuukautta), ei näy jumppapalloestevirityksiä (estää sohvan viereen ja taakse konttaamisen ja pään iskemisen matalaan sähköpatteriin), kirjahyllyissä on tavaraa (meillä on käytössä vain pari ylintä hyllyä) enkä myöskään näe teippiä missään (meillä on kaikki laatikot teipattu paketointiteipillä, maalarinteipin oppi repiin irti).

    Ehdottomasti kätevintä taaperon mukanaan tuomassa sisustuksessa on pöydillä olevat tavarakasat. Ennen olkkarin sivupöydällä oli lehtipino, kori kaukosäätimille, itkuhälytin ja muuta härpäkettä. Nyt siinä on keskellä pöytää korkea pino, joka sisältää kaiken edellä mainitun. Myös ruokapöydällä majaileva hedelmäastia, lehtipino ja talouspaperirulla ovat kasalla keskellä pöytää :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Alahyllyllä on lähinnä jäbän tavaroita (esim pahvikirjat) ja noihin mun neulelaatikoihin se on jostain syystä ollut koskematta. Teippiä on tv-tason toisessa liukuovessa, laatikoita ja toista liukuovea saa paukutella ja rämpyttää niin paljon kun haluaa koska en raaski teipata niitä kun ovat hänelle niin rakkaat eikä se ota laatikoista tavaroita pois, paitsi xbox-ohjainta ottaa sieltä.

      Meillä oli sohvapöytä ennen aina ihan täynnä romua, kiitos lapsen, siinä ei voi enää säilyttää mitään joten pysyy siistinä :D

      Poista
    2. Mä tuossa just miehelle höpöttelin pojan tavaroita keräillessä, että alkuun olin hyvin tarkka siitä, että illalla kaikki lelut koottiin samaan paikkaan. En oo enää. Nyt on leluja kahdessa paikassa olkkarissa, työhuoneessa, eteisessä, pojan huoneessa, keittiön nurkassa (poika tekee ruokaa samalla ku äitikin) jne. Niin ne periaatteet joustaa :D Toki me illalla edelleen kerätään lelut koreihin ja siirellään pois kulkuväyliltä.

      Poista
    3. Mä kerään lelut yleensä vaan ennen imurointia koska ei mua häiritse enkä vaan jaksais :D

      Poista
  5. Jos lasten tavarat on mieleen niin eihän niitä tarvitse lastenhuoneeseen piilottaa. Jos teillä jossain vaiheessa lastenhuone on niin siellähän voi säilyttää vaikka nukkumistarpeet ja olkkari on sitten virallinen leikkihuone :) Silloin kun itse olin pieni, niin meillä taisi olla koko asunto leikkihuonetta....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinhän sitä voikin ja eihän sitä yhtään tiedä etukäteen miten tulee meneen ja miten mieli muuttuu jne :)

      Poista
  6. Onkos fatboy hyvä olkkarin tuolina? Ite haluisin kanssa samanlaisen, mutten tiedä tuleeko siinä sitten istuskeltua...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No jaa, on siinä ihan kiva istuskella MUTTA

      a) vitun ruma
      b) vie ihan törkeen paljon tilaa koska se ei tosiaan ole aina noin pystyasennossa
      c) ton buggle upin kanssa joutuu säätään koko ajan, remmien kanssa hankala ravistaa sisuksia alemmas mutta ne karkaa ylös koko ajan

      eli käytännössä olkkarin lattiatilasta vie huomattavan suuren osan vitun ruma kangassäkki jossa käytännös kuitenkin istuu perse kovalla lattialla ja kaikki täytteet on selässä.

      Mut pahvilaatikko on kiva kun siitä voi tehdä majan! ;D

      Poista
    2. Mut ilman remmejä toimii paremmin!!! :)

      Poista
  7. Meillä tytölle ole edes omaa huonetta kun niin pieni kämppä vaikka paritalon puolikas on. Yläkerrassa asustaa poikapuoli silloin kun meillä on ja tyttö nukkuu meidä makkarissa. Järjestelu toimii vielä toistaiseksi mutta sen näkee miten kauan..
    t. Merkkierkki

    VastaaPoista
  8. Ihana olkkari. Koti on elämistä varten. Siellä pitää saada tehdä itselle hauskoja asioita, myös lasten.
    Jostain syystä minua aina kiinnostaa ihmisten kirja- ja elokuvahyllyt. Onko teillä kenties brittiläisen sosiologian klassikkoteos nuorten miesten elämästä eli huonosti käyttäytyvät miehet dvd-hyllyssä. Ihan vaan kysyn.
    Itsellä sattuu olemaan sama kuvallinen epistola.
    OP

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mies tykkää brittihuumorista, eli siis on. Mä inhoon niitä :D

      Poista
  9. Värien mukaan järjestetty hylly, tykkään!

    VastaaPoista
  10. Joo, ei ne lelut lapsen omassa huoneessa pysy, mutta eipä pysy minunkaan tavarat minun omassa huoneessa. Meillä on (vielä) jokaisella oma huone, siis minulla, miehellä ja tytöllä, mutta OLOhuoneessa me kaikki oleskellaan. Huomaan tytöstä että joitain leikkejä se tykkää leikkiä olohuoneessa ja joitain omassa huoneessa. Ihan niin kuin minäkin ompelen omassa huoneessa mutta datailen olohuoneessa.
    Olen myös huomannut että on ihanaa kun saa aikuisena luvan kanssa leikkiä; rakentaa legoilla, pukea nukkeja, kömpiä lumessa, laskea liukumäkeä... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo ei munkaan tavarat pysy. Tai siis tällä hetkellä pakko pysyä koska kaikki lähtee mikä jää liian alas ja näkyville mutta siis joo :) Olkkarissa on kiva hengata, mutta itekin ompelen mielellään muualla :D

      Ja niinpä, leikkiminen on kivaa, mutta harmittaa kun jäbä aina rikkoo mun hienot legorakennelmat! ;)

      Poista
  11. Mä oon välillä miettinyt, että olisi helpompaa, jos en itse tykkäisi leluista / lapsellisista jutuista niin paljon. Vaikea sanoa jyrkkää ei:tä sellaselle, mitä itsekin haluaa.

    Meillä on kämppä kahdessa kerroksessa, niin käytännössä olkkari on alakerran leikkihuone, kun ei muuten tulisi yhtään mitään, kun lapset ovat niin pieniä, että täytyy olla suht hyvin vielä tarkkailun alaisena.

    VastaaPoista
  12. Menee ehkä vähän off-topic (ja aiheesta on saattanut olla infoa aiemminkin), mutta mistä on toi matto? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on Ellokselta. Tilasin aikoja sitten mutta se toimitettiin vasta nyt tiistaina :) Pitkään olen etsinyt kivaa mattoa joka ei ois liian hallitsevan kuvioinen/värinen, toi on just jees!

      Poista
  13. Neljän lapsen äitinä tulee mieleen pienten lasten puuhailut. Meilläkin oli olkkarissa leluja. Kun muutettiin 4 makuuhuoneen asuntoon, niin tehtiin yhdestä huoneesta leikkihuuone, toisesta lasten nukkumahuone, kolmannesta vanhempien makuuhuone ja neljännestä vieras- ja toimistohuone. Avoeron jälkeen seuraavassa asunnossa oli 3 makuuhuonetta: tytön oma huone leluineen, poikien huone leluineen ja äidin makuuhuone. Nyt teini-ikäisillä lapsilla on oma huone.

    VastaaPoista
  14. Hei, teillä on kivan näköinen olkkari! Oletko ajatellut postausta, missä esittelet kotia ja sisustustasi enemmän? Olis meinaan kiva nähdä :D

    VastaaPoista
  15. Tuo kangas kirjahyllyn edessä on taas ihan loistoajatus. Kun tähän taloon muutettiin kirjahyllyn paikka oli vähän mysteeri kun olohuoneeseen se ei mahtunut. Loppusiivouksen yhteydessä sille löytyi paikka "käytävältä" lastenhuoneen ovea vastapäätä. Nyt se on alkanut ärsyttää. Olen monesti miettinyt hyllyyn ovia, etteivät kirjat ja dvd:t keräisi niin paljon pölyä. Mutta tuollaiseen ikean halpaan hyllyyn maksaa ovet suunnilleen saman verran kuin nuo hyllyt itse. Kangas voisi olla kiva vaihtoehto. Ja sillä saisi muutenkin vähän piristettyä tuota kohtaa. :)

    VastaaPoista