Sivut

perjantai 21. helmikuuta 2020

Vuoden ensinmäinen paita

Viime vuonna tuli neulottua aika monta paitaa. En osaa vielä arvioida, miten pitkälle into riittää tänä vuonna, mutta heti vuoden vaihtuessa aloitin kuitenkin vielä yhden, mikä jäi kolottaan paitahammasta loppuvuodesta, mutta en ehtinyt siinä välissä sitä neuloon.


Paita on Veera Välimäen Golden Moon ja neuloin sen Dropsin Cotton Merinosta 5 mm puikoilla (resorit 3 mm).


Siinä on kirjoneulekaarroke, jossa nyppyjä. Ja loppupaita hihoineen kaikkineen kirjoneuletta myös. Ei mikään maailman simppelein siis, mutta yllättävän nopsaan valmistui. Toki kun on paksu lanka ja puikot.


Ilman angstia ei tästäkään selvitty, sillä värivalinnat alkoivat kaduttaan about samantien. Nyt kun paita on valmis, olen siihen kyllä tyytyväinen, mutta jossain vaiheessa meinasi ihan liikaa ärsyttää. Itse asiassa tein kirjoneuleen siten, että vaaleanpunainen on dominoiva, eikä tuo punaruskea. Ajattelin, että tulisi kivempi niin. No, sanomattakin on selvää, että sekin alkoi puolivälissä kaarroketta kaduttaan, mutta en halunnut enää purkaa. Olin varma, että kaikki näkevät jo kilometrin päähän, että lankadominanssi on väärinpäin ja luulevat moaksi, vaikka tein sen tarkoituksella. Kokonaisuutena se kuitenkin lopulta toimi ihan hyvin.


Nyppylät tehtiin virkkuukoukulla, mikä olikin kiva mulle uusi tekniikka ja pompulat on siistimpiä, kuin mitä puikoilla olisin saanut tehtyä, eikä ne muljahda neuleen kääntöpuolelle, kuten sellaiset, jotka oon tehnyt puikoilla. Joten jos joskus pitää tehdä jonnekin nuppyjä, teen ne kyllä näin.


Ai että, paidasta tuli kyllä tosi kiva. 


10 kommenttia:

 1. Upea nainen upeassa neuleessa.
  Ennen tekstin lukemist ihastelin jo paitasi värejä. Pinkkiä ja minttua, nam!

  VastaaPoista
 2. Hyvännäkönen paita! Ja dominanssit schmominanssit, nehän voi laittaa just niin kuin haluaa.

  VastaaPoista
 3. Paksu lanka? Mun mielestä aika ohut :D Käsialoissa on eroja, mä kudon 7 veikan paksuista lankaa 4 puikoilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No siihen nähden paksu, että edellisen paitani neuloin tätä puolet ohuemmasta langasta :D

   Poista
 4. Sulla on aina ihanat värit neuleissa! Tosi kiva paita.

  VastaaPoista