Sivut

keskiviikko 24. heinäkuuta 2019

Alpon savanni

Loma on loppunut ja töissä käydään taas, mutta yksi olennainen kohde jäi bloggaamatta viime viikolta! Nimittäin Alpon savanni! Suorastaan noloa, miten ei olla saatu aikaiseksi käydä tuolla aiemmin, vaikka sinne on vanhempieni luota suht lyhyt matka ja mun on tehnyt mieli käydä siellä jo vuosia. Nyt se sattui kuitenkin ihan muutaman kilometrin heiton verran matkan varrelle, kun köröteltiin sieltä Tuurista kohti lasten mummulaa ja poikettiin vierailulle.


Alpon savannilla Kauhajoen Nummijärvellä on siis Alpon tekemiä eläimiä. Ne on tehty romuista ja ovat aivan käsittämättömän aidon näköisiä. Siis niin kertakaikkisen upeita, ettei mitkään kuvat tee niille oikeutta. Ainakaan tällaiset kännykkäräpsyt.


Eläimiä on esillä muuallakin ja olen niitä päässyt ihaileen vuosien saatossa ainakin Kauhajoen keskustassa kahvila Valkoisen Puun pihassa, mutta nyt tosiaan ensimmäistä kertaa käytiin ihan pääpaikalla. Näitä eläimiä voisi katsella ja ihmetellä tuntikausia. Ihailla sitä, miten taidokkaasti ne on tehty tosiaan niin aidon näköisiksi asentoineen kaikkineen ja mitä kaikkea romua niistä bongaa. Harmikseni jouduin vähän stressaavassa ilmapiirissä alueen kiertään, kun päivän muista aktiviteeteistä väsyneet lapset saivat niin hirveät raivarit parkkipaikan hyttysistä että jäivät autoon huutamaan siksi aikaa, kun miehen kanssa vuorotellen kierrettiin mestat.


Tällaisia eläimiä ei kyllä saa tehtyä ilman taiteellista lahjakkuutta ja minua ilahduttaa tosi paljon ajatus siitä, että kun maanviljely on loppunut, on sen myötä löytynyt aikaa tällaiselle luovuudelle.
Tälle kohteelle kyllä joku maailman vahvin suositus.


Listaan tähän myös muita samoilla huudeilla olevia paikkoja, joista olen blogannut. Että jos sattuu oleen enemmänkin aikaa kierrellä.


11 kommenttia:

 1. Onpa erikoinen paikka. Heinolassa oli jotain samantapaista ja tietty Parikkalan patsaspuisto. Yhden miehen tekemiä kaikki. Suomi on perheemme kesken koluttu aika tarkkaan joka puolelta, mutta tuo kolkka on vähiten tuttu. Kiitos tästäkin. Taitaa olla ensi kesän lomamatkalle ohjelma selvä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä rakastan tosi paljon kaikkia tämmösiä yhden ihmisen tekemiä taidemetsiä ja -puistoja. Parikkalan patsaspuistoa en ole päässyt näkeen, se kiinnostaisi kyllä kovasti. Se osa Suomea on mulle muutenkin jäänyt vieraammaksi, pitäisi tehdä reissua siihen suuntaan useammin :)

   Ihanaa, jos innostutte käymään noilla suunnilla. Monesti ne omat kotiseudut ei tunnu niin kummallisilta ja ihmeellisiltä, mutta tuolla on kyllä tosi paljon kaikkea tuollaista spesiaalia! Tosin just siinä kunnassa, mistä itse olen kotoisin, ei sitten olekaan yhtään mitään, mutta onneksi noissa naapurikunnissa senkin edestä :)

   Poista
  2. Vinkkinä: jos/kun sinne Parikkalan patsaspuistoon menette, on siellä aika lähellä tosi kiva hotelli: Fireman center. On oltu monta kertaa ja tykätty kovasti!

   Poista
 2. Ompa upeita! Tuo täytyy laittaa muistiin.

  VastaaPoista
 3. Onpa huikeita! Tuolla pitää joskus käydä.

  VastaaPoista
 4. Käytiin viime kesänä. Sattui taiteilijakin olemaan pihalla. Upea paikkaja sulla kiva kuvaus paikasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli hän nytkin siellä, mutta työn touhussa, niin en mennyt häiritseen :D

   Poista
 5. Ohhoh! Ihan käsittämättömän hienoja, pakko olis mennä katsomaan.
  Suosittelen tässä minäkin sitten yhtä paikkaa: Parikkalan patsaspuisto - se on kyllä myös ehdottomasti näkemisen arvoinen paikka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, Parikkalan patsaspuistoon pitää kyllä ehdottomasti joskus mennä, vaikuttaa aivan huikealta!

   Poista