Sivut

sunnuntai 1. tammikuuta 2017

Vähemmän paarmoja, kuin kesällä

Käytiin lauantaina eväsretkellä Kauhanevan-Pohjankankaan kansallispuistossa, ja täytyy taas kerran todeta, että oikeastaan on kivempi tehdä näitä retkiä talvisin, on nimittäin aika lailla vähemmän paarmoja kimpussa. Hyttysistä, hirvikärpäsistä ja punkeista puhumattakaan. Nyt ei saatu ihailla lumetonta, mutta jäässä olevaa suota, sillä lämpötila oli plussan puolella. Mitäpä sekään oikeastaan haittaa, ei yhtään mitään.

Liukasta oli, mutta kantorepun kanssa uskallettiin silti mennä, sillä siskollani oli piikkikengät, ja itselläni Sievin talvikengät, joissa on aivan uskomattoman hyvä pito. Ja tietenkin tosi hissukseen käveltiin.Edelliskerrasta näissä maisemissa onkin jo muutama vuosi aikaa. Silloin jo tuli todettua, että tämä on lasten kanssa kiva kohde, sillä reitti on viitisen kilometriä, ja rengasreitti. Naapurikansallispuistossa, Lauhanvuorella, on toki komeat maisemat sielläkin, mutta reitit ikävästi sellaisia, että täytyy joko kävellä edestakaisin, tai arpoa, kuka joutuu jäämään auton siirtäjäksi. Mutta sinne itse asiassa on tehty nyt uusia reittejä, joista ainakin yksi on rengasmainen. varmasti tämän vuoden aikana käydään testaamassa ne!Nuotiopaikka on sekä reitin alussa, että puolivälissä. Eväät voi siis hyvin jättää autoon kävelyn ajaksi, niin ei tarvitse kantaa, jos evästää vasta kävelyn jälkeen. Helppoa drive in -retkeilyä siis :)


Tämmöisellä reippailuretkellä pitää aina olla mukana Tupla! Ja kyllä, huolestuneet anonyymit ovat oikeassa, olisin ostanut King Sizen, mikäli Karvian Lastula olisi sellaisia myynyt. (Joskus siis epäiltiin, että söin varmasti enemmän pullaa, mitä kuvassa näkyi.)Kyllä teki hyvää! Oltiin tätä ennen siis lusmuiltu mummulassa samat yövaatteet päällä yötä päivää jo useamman vuorokauden ja unirytmi mennyt aivan mahdottomaksi. Shokkiherätys yhdeksältä ja metsään ennen kuin aurinko ehtii taas laskea!

6 kommenttia:

 1. Enemmän nyt huolestuin tuosta, että ette ole moneen päivään vaihtaneet vaatteita! Ei vaine, eihän tuossa tekstissä suoranaisesti edes noin lukenut. Meillä on ollut samanlainen mummolaloma, ja kovasti on tehnyt terää. Huomenna paluu kotiarkeen, se voi kyllä olla pieni shokki ilman tuollaista raitista herättelyä luontomatkailulla. Hauskasti sanottu tuo drive in -retkeily, sellaistahan se vähän nykyään on, ja se on valtavan hyvä juttu se :) itsekinhän tässä kohta innostuu raahamaan vaippahousut pitkospuille, kun näitä juttuja lukee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No toki puhtaat alusvaatteet on vaihdettu mutta kai se nyt ihan normaalia on käyttää samoja vaatteita pari päivää putkeen :D Normaalisti se ei vaan ole just pyjama xD

   Suosittelen pitkospuille lähtemistä, jo itse pitkospuut ovat lapsista tosi hauskoja!

   Poista
 2. Jestas sentään ton pullahomman kans. Kaikesta sitä ollaanki anonyymisti "huolissaan"...
  Mutta ihania retkikuvia! Kivalta reitiltä näyttää, vähän turhan kaukana vaan. Luontopolkuretkeilyssä ehdottomasti parasta on pitkospuut - ja tietty eväät!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anonyymi oli kuitenkin oikeassa, todellakin söin enemmän pullaa mitä kuvassa näkyi :D Mut joo, siitä on vuosia aikaa, enkä edes julkaissut koko kommenttia, mutta se on jäänyt elämään lausahduksena aina kun ollaan retkellä ja kuvataan ruokaa :D Vaikka silloin ei kyllä naurattanut kun sen kommentin sain.

   Poista
 3. Viimeisissä kuvissa esikoinen mielipuuhassaan nuotiolla :) Talviretkeilyssä on sekin hyvä puoli, että harvemmin on metsäpalovaroitus päällä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hän heti kuullessaan, että mennään nuotioretkelle, varmisti että saahan varmasti tökkiä kepillä sitä nuotiota :D Ja joo, ei tosiaan pelkoa metsäpalovaroituksesta :D

   Poista