Sivut

keskiviikko 2. tammikuuta 2019

Tunnista Kuomasi

Hei taas ja hyvää uutta vuotta! Ja tervetuloa arki ja päiväkodin eteisessä sekaisin menevät Kuomat. Me mennään lasten kanssa yksien talvikenkien taktiikalla ja ollaan todettu Goretex-talvikengät toimivimmiksi. Menee säässä kuin säässä, tarhassa ja kaupungilla. Tänä vuonna kuitenkin ostettiin Kuomat ja onhan se sydäntä lähellä, kotimaisen työn kannattaminen.

Esikoisen eskariryhmässä oli heti kolmet tasan saman kokoiset ja väriset Kuomat, joten piti keksiä jotain, millä erottua joukosta. Vaikka lapsi oman nimensä tunnistaakin ja on tarkka tavaroistaan, voi aina olla joku muu, joka on vähän hövelimpi. Annoin lasten valita ihan mitkä tahansa koristukset mun nappi- ja kangasmerkkivalikoimasta ja saatiin oman näköiset Kuomat, joiden ei luulisi erehdyksessä lähtevän vääriin jalkoihin.


Olin tietenkin ajatellut, että härpäkkeet mahtuisivat tuohon takana olevaan mustaan remmiin, mutta luvattu mikä luvattu ja tytär bongasi heti Tigerista ostetut timantti- ja yksisarvismerkit. Onneksi Kuomat ovat pehmeät, joten niihin oli helppo käsin ommella ja neulanreiät ei vedenpitävyyttä heikennä, sitä kun ei ole näissä kengissä juuri muutenkaan.


Esikoinen valitsi satojen nappien joukosta ruskeat linnut. Ne oli tosi helppo ommella paikoilleen ja saa vielä nätisti irtikin, jos kengistä jää kevään tulleen mitään kierrätettävää.


Napit kieltämättä näyttää ihan vain siltä, että ovat siinä tunnistettavuuden vuoksi, mutta nuo yksisarviskuomat ovat niin söpöt, että voisin kuvitella koristelevani muutoin aika tylsät kengät tällä tavoin, vaikka niitä ei ikinä yleisiin eteisiin veisikään.

9 kommenttia:

 1. Tytär tullut äitiinsä! Tyyli kulkee teillä geeneissä. 😙

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se voi olla :D Tai sitten about kuka tahansa 3-vuotias olisi valinnut näin ;)

   Poista
 2. Mainiosti tuunatut Kuomat ❤ Voisin kokeilla omiin 40-numeroisiini... On nimittäin kerran vaihtuneet ja mulle jäi tietysti 38 koko, joka ei aivan mahtunut jalkaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, suosittelen! Mulle kävin kans lapsena niin, että joku otti mun toppalenkkarit ja mulle jäi ne pienemmät. Siinä sit yritin väkisin tunkea niitä jalkaani, kyllä ketutti.

   Poista
 3. Ei vitsit miten nerokas idea ja hieno toteutus! Mun on ihan pakko toteuttaa joku vastaava juttu omiini, vaikka niillä on pienempi riski mennä sekaisin, kun aikuisilla on Kuomia vähempi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä tykkään tosi paljon koristella omia kenkiäkin. Mulla on sen verran haastavan kokoinen jalka, että joudun aina hankkiin hirmu tylsiä kenkiä, niin kiva itse vähän piristää niitä :)

   Poista
 4. Henkilökuntaa varten kengät on nimikoitu, ei ne muista millaisia vaatteita kenelläkin on, vaikka olis kuinka iso yksisarvinen kyljessä ja ovat tehneet sen hyvin selväksi :D Mutta tunnistavatpa lapset nopeammin, nehän ne kengät sieltä kenkähyllystä hakevatkin :)

  VastaaPoista
 5. hyvä idea.pitää tehdä omiin ja lapsenlapsen kuomiin. aikanaan kun tyttöni oli eskarissa ei mennyt sekaisin oli numeroa 24 ja hoitopoika 37,muilla 31 ja32.

  VastaaPoista