Sivut

perjantai 11. tammikuuta 2019

Niin kauniit sukat

Tuossa joulun alla oli ikäänkuin joulukalenterineuleena mysteerisukkayhteisneulonta Taito-lehden nettisivuilla. En silloin kiireissäni edes harkinnut osallistuvani, mutta kun aloin nähdä sukkia valmiina, halusin ehdottomasti tehdä nämä itsekin, sillä nämä ovat ihan älyttömän kauniit! Äkkiseltään en keksi toista yhtä mielenkiintoista ja nättiä sukkamallia! Harmi, että ei nyt ole elävää jalkaa malliksi (omiin jalkoihini eivät mahdu), sillä tasona nämä eivät ole lainkaan niin hienot, etenkin kun minulla näkyy nurjassa neuleessa puikon vaihdoskohta niin pahasti. Ja nurjaa näissä sukissa oli paljon.


Ohje: Emma Karvonen: Lumikello-sukat (löytyy Taitolehden sivuilta kahdeksassa osassa)
Lanka: Gjestal Maija
Puikot: 3,5 mm


Ehdin neuloa ensimmäisen sukan kokonaisuudessaan 3 mm puikoilla ennen kuin älysin sen verran tsekata mittanauhan kanssa, että sukat olivat sopivat 6-vuotiaalle lapselleni. Sehän ei tietenkään ollut tarkoitus, vaan täyttää näillä lahjasukkalaatikkoa eli tavoite oli jotain koon 38 luokkaa. Ei auttanut kuin purkaa ja aloittaa uudelleen isommilla puikoilla. Kuvio on koko sukan kokoinen, joten olisi näyttänyt hölmöltä lisätä kärkeen vain sileää neuletta.


Nämä kuurakuvat ovat joulukuun viimeisiltä päiviltä kun luulin ulos astuessani minulle iskevän migreenin, kun näin kaikki heinät ja puut yms blurrattuina ja epätarkkoina. Katsoessani lähempää näin upean leveäliuskaisen kuuran ja pakkohan se oli ikuistaa. Luonto osaa aina vaan yllättää kauneudellaan.


Näitä oli kyllä ilo neuloa, vaikka en vieläkään jaksanut opetella niitä palmikonkääntöjä ilman apupuikkoa ja vaikka tosiaan piti neuloa tosi paljon nurjaa. Kun tiesi valmiiksi, miten upeat näistä tulee, ei haitannut yhtään nyhertää.
Arkeen paluu on kyllä ollut nyt kovin tahmeaa enkä saanut näitäkään aiemmin kuvattua, mutta eiköhän se tästä taas lähde rullaan.

7 kommenttia:

 1. Kyllä mäkin käytin apupuikkoa palmikonkierrossa. Helpompi on sitä puikkoa veivata kuin poimia pudonnutta silmukkaa. Siinä silmukan paikkaa vaihtaessa kuitenkin tulee kiristettyä tai jotain niin että irtonainen silmukka lähtee omille teilleen.
  On kauniit sukat, lankaa kyllä jäi jonkin verran niin ehkä, ehkä, jatkan varresta ylöspäin langan loppuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, se voi olla että itsekin pitäydyn suosiolla apupuikossa.

   Poista
 2. Onpa nätit!
  Ja hirmuisen kauniit nuo luontokuvat! :)

  VastaaPoista
 3. Todella kauniit sukat ja kivan värisetkin.

  VastaaPoista