Sivut

sunnuntai 27. tammikuuta 2019

Niina Laitisen Satumaiset silmukat

Siis ette voi uskoa, miten paljon minua sukatuttaa edelleen. Olen neulonut viimeisen vuoden aikana ihan tajuttomasti sukkia ja aina vaan tekee mieli tehdä lisää. Ei se mitään, sillä mikäpä sen kivempaa sitten keväällä, kuin viedä eskarin henkilökunnalle laatikollinen sukkia. Kyllä keittiön henkilökunta ja siivoojakin ovat sukkansa ansainneet.

Heti tammikuun alussa ilmestyi Niina Laitisen toinen sukkakirja ja hetken aikaa pystyin vastustaan, mutta nyt en enää voinut, vaan kävin ostamassa kirjakaupasta omani. Olen edellisestäkin kirjasta neulonut useammat (kaikkia en varmaan ole ehtinyt edes täällä vilauttaan) ja tässä oli minusta vielä enemmän kivoja malleja.


Kirjassa oli myös muutamat lapasohjeet samoilla kuvioilla, kuin sukatkin. Kirjoneulesukkiakin oli, mutta ne eivät olleet ihan minun makuuni. Näistä pitsi/palmikkosukista kyllä tykkään ja varmasti otan jotain puikoille jossain vaiheessa.


Kuten edellisessäkin kirjassa, tässäkin on selkeät ja isokokoiset kaaviot. Siitä iso plussa!Ja tässäkin on lueteltu vaihtoehtoisia lankoja, mikä on todella hyvä asia. Muistan itsekin, miten silloin kun neuloin vain muutaman eri merkin lankoja, ei se ollut mitenkään itsestäänselvän simppeliä ottaa eri lankaa, vaikka nykyään se onkin ihan automaattisen helppoa katsoa se langan vahvuus. Ja jotkut vaan tarvitsevat sen tiedon mustaa valkoisella, ihmiset ovat erilaisia sen suhteen, mitä uskaltaa sooloilla ja mitä ei. Tästä luettelosta löytyy varmasti vaihtoehto, käytti mitä lankakauppaa/markettia tahansa. Kaikista kaupoista kun ei todellakaan saa kaikkea.


Käsityökirjahylly alkaa taas oleen aika täyteen ahdettu, vaikka suht säännöllisesti sisältöä karsinkin.

7 kommenttia:

 1. Kivalta näyttää. Miten voi karsia käsityökirjahyllyä? Itselläni se toimii niin, että siirrän seuraavaan kaappiin, sitten seuraavaan huoneesee, sitten seuraavaan kerrokseen ja lopulta seuraavaan rakennukseen... Joo, en osaa antaa pois käsityökirjoha/lehtiä ja lisää hankin..

  VastaaPoista
 2. Oi,tuo vaihtoehtoisten lankojen taulukko näyttää kivalta. Itse olen vähän arka vaitelemaan ohjeessa olevia lankoja. Ehkä pitäisi rohkaistua senkin suhteen.Täytyypäs varata tämä kirja kirjastosta niin saisi uutta inspistä:)
  Juu,minulla on myös kässäkirjahyllyn karsiminen edessä...jos jostain raaskisi luopua:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rohkeasti vaan vaihtaan lankaa. Jos metrimäärä grammoissa säilyy samana, ihan hyvin voi vaihtaa :)

   Poista
 3. Niinan mallit on kyllä ihania ja sopivan simppeleitä. Mä tykkään kans noista pitsi/palmikko-ohjeista... kirjoneuleet yleensäkään ei oo mun juttu, mutta välillä tulee niitäkin tehtyä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun makuun kirjoneulesukat on liian paksuja, mutta jonkun verran tulee silti tehtyä.

   Poista
 4. Mä olen nyt ihan kade. Mun on pakko saada tämä kirja. :)

  VastaaPoista