Sivut

lauantai 26. toukokuuta 2018

Kehäratareili, osa 2: Vantaankoski, Vehkala ja Kivistö

Tervetuloa takaisin meidän Kehäratareilille!

VANTAANKOSKI - VANDAFORSEN


Onko Vantaankoskella oikeasti koski? No, kyllä on. Ei tokikaan ihan asemalla, mutta pienen bussi- tai kävelymatkan päässä kyllä.


Ollaan käyty Vantaankoskella ja kierretty siellä oleva luontopolku viimeksi silloin, kun odotin about viimeisilläni tätä nuorimmaistani. Korkea aika siis uudelle luontoretkelle, etenkin kun vesi on nyt todella alhaalla, joten koski ei näytä siltä, että se nielaisee mukaansa kaikki, jotka uskaltautuvat sataa metriä lähemmäksi.


Lapset tietenkin rakastivat pikkukiven heittelyä veteen. Samaan aikaan samassa paikassa oli myös ryhmä yläastelaisia opettajansa kanssa ja heistä jotkut ihanasti komensivat toisiaan, että ei saa tehdä tyhmyyksiä (eli heitellä kaikkea mahdollista sinne veteen) nyt kun on lapsia ottamassa vaikutteita.


Yritin kuvata itseäni siinä kovinkaan hyvin onnistumatta.Luontopolku ei todellakaan ollut esteetön, mutta mä kuitenkin sinnillä kannoin rattaat portaista, sillä en halunnut jättää niitä, koska olivat lastattuna ihan täyteen tavaraa.


Luonto on niin kaunis alkukesän vehreydessään, että yläpuolella pauhaavat lentokoneet ja läheisen Kehä kolmosen möykkäkään eivät onnistuneet pilaan fiilistä. Hyttysetkään eivät kiusanneet. Reitti oli myös mukavan lyhyt, eli ei vienyt liikaa mehuja loppupäivän ohjelmalta.


Palasimme Vantaankosken asemalle bussilla vain voidaksemme kävellä sieltä Vehkalaan.


VEHKALA - VECKAL

Vehkalan asemalla on suuri liityntäparkkipaikka esimerkiksi työmatkailijoille. Oikein muuta siellä ei vielä olekaan. Liityntäparkkipaikkana se on kyllä tosi hyvällä sijainnilla, ihan Kehä kolmosen kyljessä. Me käveltiin tosiaan Vantaankoskelta ja reitti kulki ensin Kehäradan alitse, sitten Kehä kolmosen ylitse. Lapsille hyvää ympäristökasvatusta, sillä autotietä ylittäessä meteli oli aivan uskomattoman kova ja pakokaasu haisi ihan oikeasti todella voimakkaasti. Junaradan kohdassa ei haissut mikään ja junastakin kuului vain pieni suhahdus.KIVISTÖ

Toissa vuonna luin jostain, että Kivistössä on Vantaan modernein leikkipuisto ja se kuulosti niin hyvältä, että mentiin silloin käymään ja kirjoitin siitä blogiinkin. Sittemmin ollaan käyty aika useinkin Kivistössä leikkipuistoilemassa ja yllytetty muitakin käymään. Tämän postauksen leikkipuisto/skeittipuistokuvat ovat muutama päivä ennen tätä reissua kuvattuja (jos joku ihmettelee äkillisesti vaihtuneita vaatteita), mutta Kivistössä käytiin kyllä nytkin.Kivistössä on meidän vakkaripaikkoina kaksi eri leikkipuistoa, joiden yhteydessä on myös skeittipuistot, missä pärjää pienet lapset hyvin skuuttien kanssa. Toinen on nimeltään Kenraalinpuisto ja toinen Kvartsijuonenpuisto. Näihin joutuu pikkuisen käveleen juna-asemalta, mutta reitti on mukava, sillä se on sitä Kivistön uutta asuinaluetta ja sinne rakennetaan koko ajan lisää. Kaikki on siis vielä ihan uuden ja ihmeellisen näköistä.
Meinattiin paahtua helteeseen, joten tultiin syömään eväitä kylmänkalseaan asematunneliin.


Matka jatkui kohti Aviapolista, siitä sitten seuraavassa osassa.


2 kommenttia:

  1. Vantaakosken maisemat näyttää oikein kauniilta karuudessaan. Hieno leikkipuisto!

    VastaaPoista