Sivut

torstai 10. toukokuuta 2018

Kaukana jossain on pikkuinen mäki, siellä asuu Teletappiväki

Teletapit tästä ensimmäisenä tuli mieleen ja Teletappipaikkana tämän lapsille markkinoin, vaikka oikeastihan tällä ei ole niiden kanssa mitään tekemistä, vaan kyseessä on Yltä ja alta -niminen ympäristötaideteos Pinsiössä, Ylöjärvellä.Bongasin paikan löytäessäni kivan blogin, Minkun matkassa, jossa on lapsiystävällisiä retkikohteita. Siellä tosiaan oli postaus Pinsiön nähtävyyksistä, joista me nyt tsekattiin tämä yksi. Välittömästi lisäsin paikan kohdelistalle, meidänkin mummulareitti kun kulkee tästä vierestä. Kiva pitää taukoa muuallakin kuin ABC:llä (by the way, postaukseni Tampereen motarin Abcien lastenhoitohuoneista löytyy täältä) ja parin vuoden takainen yrityksemme viettää taukoa P-paikalla ei vastannut romantisoituneita muistoja omasta lapsuudestani.No, totuuden nimissä täytyy myöntää, että käytiin ensin ABC:llä (ja saatiin Hesen lastenaterian kylkiäisenä tuo Ryhmä Hau -pallo, josta ei maltettu luopua hetkeksikään, mutta Teletappiteemaan toki sopii hyvin Laalaan pallo) ja tultiin sitten vasta tänne, koska ei meillä ollut eväitä.
Tunnelit, mäet ja reitit toimivat aina lapsille ja lapsenmielisille ja aikuiset toki olivat haltioissaan siitä, että tällaisia paikkoja on olemassa.Pinsiössä olisi muutakin ympäristötaidetta, mutta jotain pitää jättä ensi kertaankin. Vaikka yllättävän harvoin on aikaa tällä tavalla kaikessa rauhassa keskellä päivää ajella tätä väliä.

2 kommenttia:

  1. Me ollaan myös käyty tuolla, kiva paikka! Siinähän ylempänä on makkaranpaistopaikka, josta näkymät Teletappimaahan, jos haluaa omia eväitä syödä. Puuvuorella, joka on ihan lähellä, ei olla vielä käyty, mutta eiköhän sinnekin vielä, kun mökillä ollaan. Ylipäätään tuolla seudulla (Pirkanmaalla tai esim. Sastamalan alueella) on paljon kivoja kohteita lapsiperheille. Niistä riittäisi juttua paljon.... Tekin kun tykkäätte retkeillä, ai että olis kivoja paikkoja! Pakko mainita Ritajärven alue, aivan mahtava, melko uusi retkeilyalue, jossa puitteet upeat, myös nuotiopaikat ja laavut! Kannattaa todella käydä ja useampia reittivaihtoehtoja ja melko pienillekin lyhyt reitti. Mut siellä tietysti menee aikaa, et ei ihan lyhyen pysähdyksen paikka :)

    VastaaPoista