Sivut

tiistai 12. joulukuuta 2017

12

Eilen lähdettiin lasten kanssa suoraan töistä/päiväkodista Helsinkiin pienelle joulukierrokselle ja käytiin läpi kolme ilmaista kivaa lasten joulujuttua. Kaikissa oli aivan älyttömän ihana joulutunnelma, mutta jännästi kuitenkin aivan erilainen kussakin kohteessa. Miten sitä onkin niin monta erilaista mahdollisuutta tuoda joulufiilistä! Tai sitten olen itse niin jouluihminen, että saan ne fiilarit about kaikesta. Joka tapauksessa, kierros aloitettiin Skidilän joulusta!

Skidilän joulu on siis Skidit-festareiden (ja Skidit discojen ja Skidit risteilyjen) järjestäjien joulutapahtuma Helsingin Kalliossa, Stidilässä, mikä sijaitsee samaisella Kaikupihalla kuin missä kesäiset Skidit-festaritkin järjestetään. Discoihin ja risteilyihin ei olla (vielä) osallistuttu, mutta festareilla ollaan oltu sekä tänä että viime vuonna ja ollaan tykätty niistä tosi paljon. Niinpä aivan ehdottomasti piti päästä kokemaan Skidilän joulukin!


Tapahtuma alkoi sunnuntaina ja kestää vielä torstaihin saakka (10.-14.12.), joten hyvin ehtii vielä käymään. Ohjelmassa on ollut kaikenlaista kivaa, kuten muskaria, leipomista, askartelua ja nukketeatteria (osaan näistä on erillinen pääsymaksu), mutta me mentiin ihan vain leikkimään ja nauttimaan joulutunnelmasta.


Paikka oli sisustettu niin ihanasti räsymatoilla, vanhoilla huonekaluilla ja kynttilöillä, että olisin voinut jäädä asuun sinne. Joululaulut soi hiljakseen ja lapset leikkivät pahvista tehdyissä "piparkakkutaloissa". Siis täydellistä, kertakaikkiaan.


Meidän siellä ollessa ei ollut valtavaa ryysistä, joten saatiin nauttia rauhallisesta ja lämpimästä tunnelmasta. Oltaisiin jääty katsoon tunnin kuluttua alkava nukketeatteriesitys, mutta nälkä kurni vatsoissa, joten poistuttiin syömään ja jatkaan joulukierrostamme.


Seuraava kohde oli Tuomaan markkinat ja ilmaiskaruselli. Senaatintorilla oleville Tuomaan markkinoille on kyllä saatu erityinen joulutunnelmansa ja täällä ollaan kyllä käyty nyt joka vuosi, kun nämä on tässä karuselleineen järjestetty. Oltaisiin joulupukkiakin käyty tapaamassa, mutta hän oli ehtinyt jo poistua paikalta.Aleksanterinkatua pitkin jatkettiin matkaa kohti rautatieasemaa ja matkan varrella päästiin viimein katsoon lähietäisyydeltä Stockmannin jouluikkunaa. Kerran aiemmin jo tänä vuonna yritettiin, mutta ajankohta oli huono, sillä lähellekään ei olisi päässyt kuin jonottamalla. Kannatti siis jaksaa, vaikka olevinaan kamalasti väsyttikin työpäivän päätteeksi, tulla arki-iltana.


Tosiaan, Stockan jouluikkunassa on siinäkin aivan omanlaisensa ja erityinen joulutunnelma, totaalisen eri kuin Skidilän joulussa tai Tuomaan markkinoilla, mutta ei lainkaan sen hullumpi. Tässä on sitä sellaista lelumaista joulun taikaa.


Voi että, voisin toistaa tämän kierroksen vaikka heti tänään, mutta valitettavasti kotitöitäkin on pakko tehdä välillä, niistä ei pelkällä joulun taialla selvitä.

4 kommenttia:

  1. On teillä ollut upea päivä... Kiva katsella menoanne... :)

    VastaaPoista
  2. Kivoja kuvia lapsista touhukkaana. Varsinkin neiti keinuhevosen selässä viehätti erityisesti.

    VastaaPoista