Sivut

lauantai 17. kesäkuuta 2017

Puuhamaassa

Yhteistyössä: Puuhamaa / pääsyliput ja buffet-ruokailu saatu


Käsityöblogi Hupsistarallaa... Joo tota noin. Mutta hei, nyt on kesä, ja rakastan kesäsuorittamista! Joten jälleen kerran postauksen aiheena reissu lasten kanssa!Puuhamaa kutsui meidät vierailulle ja onneksi olivat ajoissa, sillä tälle lauantaille olisi ollut vientiä suuntaan jos toiseen, mutta Puuhamaata ei jätetä väliin! Viime vuonna alkoi tuntuun vahvasti siltä, että esikoinen voisi olla sopivassa Puuhamaa-iässä, mutta silloin ei saatu sovitettua reissua mihinkään väliin, nyt se siis todellakin laitettiin prioriteettilistan kärkeen. Ja olen positiivisesti yllättänyt siitä, että siellä riitti taaperollekin riemua ihan koko ajaksi, eikä mennyt rattaissa istumiseksi ja sivusta seuraamiseksi. Huh, vanhemmillekin tuli kyllä hiki, aivan mieletön päivä takana!

Itse olen käynyt Puuhamaassa vain kerran lapsena ja siitä on aika heikot muistikuvat, mutta vhs:lle nauhoitettujen lastenohjelmien mainoskatkoista on jäänyt hyvin vahvasti paikka mieleen. Miehellä oli vähän tuoreemmassa muistissa Puuhamaa, kun on kummilapsensa perheen kanssa siellä käynyt tosin melkein jo 10 vuotta sitten. Puuhamaa on auennut vuonna 1984 eli on melkein yhtä vanha, kuin minä itse. Paljon siellä taisi olla vielä ihan alkuperäistäkin jäljellä, mutta on se paikka laajentunut aivan hurjasti. Puisto on toista kilometriä pitkä!

Puuhamaassa on pääosin sellaisia juttuja ja laitteita, joissa lapset (ja aikuisetkin) laitetaan itse töihin. On poljettavia ja pumpattavia kulkupelejä ja huvipuistolaitteita ja ne, jotka toimivat sähköllä, vaativat itse ohjaamista. Valtavat leikkipuistomaiset alueet kiipeilytelineineen ja erikoisine keinuineen tekivät suuren vaikutuksen. Ja pomppimiseen oli monenlaista pomppupatjaa, trampoliinia ja pomppulinnaa. Korkeisiin liukumäkiin kiivettiin portaita kerta toisensa jälkeen ja kaiken kruunaa vesipuisto.Näin ennen juhannusta Puuhamassakaan ei vielä ollut täysi sesonki päällä ja tilaa oli mukavasti. Ihan niin tyhjää ei kuitenkaan ollut, mitä kuvista voisi päätellä, se vaan on mun tyylini kuvata, mahdollisimman vähän outoja ihmisiä näkyvillä. Joihinkin juttuihin piti toki jonotella, mutta yleisesti ottaen ehdottomasti kesäkuu on parasta teemapuistojen kiertelyaikaa. 

Tiesin etukäteen, että siellä on hyvät mahdollisuudet syödä omia eväitä, on pöytiä ja grillejä jne. Mutta yllätyin silti, miten paljon niitä pöytiä oli joka puolella puistoa. Ja valtavat määrät nurmikkoa, joille levittää piknikviltti tai viedä pienimmät päiväunille varjoisaan kohtaan. Roskiksia oli myös ilahduttavan paljon, ei luulisi kenelläkään olevan tarvetta heittää mitään maahan.

Mietittiin kotona, että otetaanko rattaat vai lainataanko kärryä paikan päältä, lopulta meillä oli molemmat, sekä kärry että rattaat. Jos vaikka pienimmäinen jostain syystä haluaisi nukkua päiväunet. No, ei todellakaan halunnut. Osan ajasta meillä olikin matkarattaat taiteltuna kärryssä. Varsinaisesti mitään syytä tälle älyttömälle tavaramäärän roudaamiselle ei ollut, sillä puistosta saa kyllä poistua parkkipaikalle hakeen autosta eväät tai uimakamppeet. Me koettiin kuitenkin parhaaksi roudata ihan kaikkea mukana koko ajan, ettei tarvitse sitten tapella siitä autolla käymisestä. Välimatkat puistossa olivat niin pitkiä, että kyllä 5-vuotiaskin pari kertaa kärryyn istahti.

Meillä oli pienimuotoista evästä mukana, mutta varsinainen ruokailu hoidettiin Puuhamaan buffetista (kuului meidän pakettiin). Olin kuullut siitä paljon huonoa, mutta en kyllä ymmärrä, että miksi. Oli tosi kiva salaattipöytä, josta taapero söi hymyssäsuin esimerkiksi kurkkua, porkkatikkuja ja maissia. Pääruokapuolella oli karjalanpaistia ja perunamuusia, mutta myös perus ranskanperunoita ja pitsaa. Toisaalta, minä en ole mikään ruokahifistelijä (ja minusta esim sairaalaruokakin on tosi hyvää). Toki säästösyistä voisin mieluummin ottaa omat eväät.


Vesipuisto vaikutti tosi ihanalta ja olisin itse siellä lapsena viihtynyt koko päivän. Meidän nuorimmainen ei suostunut altaaseen lainkaan (vähän varpaita vain kastettiin, kun kerta oltiin uikkari suurin toivein laitettu hänellekin) ja esikoinen ei liukumäkiin halunnut, joten polskuteltiin lopulta aika lyhyen aikaa. Altaat olivat lämmitettyjä, mutta kuulemma kylmä kesä (kylmä maa) tuo tietenkin omat haasteensa. Kyllä ne kuitenkin ihan perus uimahallialtaan lämpöisiä minun mielestäni olivat. Kylmään veteen en suostuisi meneen, mutta tuolla uin kyllä. Tänään oli kieltämättä todella lämmin päivä.

(Ja jos ennen olin tarkka siitä, että lapsilla on koko ajan lakit päässä, nyt sen aiemman auringonpistostapauksen jälkeen olin suorastaan hysteerisen tarkka, joten tässäkin kuvassa kun taapero on viskannut lakkinsa pois, on seuraavassa pipo, koska vaihdoin aina toisenlaiseen, jos päässä sillä hetkellä oleva alkoi harmittaan, puuh)Rantatuolit vesipuistossa oli tosi kiva juttu, sai pidettyä mukavasti tukikohtaa siinä ja rattaatkin sai viereen. Pukuhuoneiden kanssa oli itselläni vähän ongelmia, kun ensin onnistuin meneen sellaiseen, jossa ei ollutkaan suihkua ja seuraava yritys oli sellainen, jossa oli ovet pönkättynä sepposen selällään auki ulos asti keskellä, suihku toisella puolen ja pukutilat toisella. Siinähän sitä sitten viuhahdeltiin. Lisäksi vesipuistoalueen vessassa juuri kun olin saanut taaperon kakkavaipan repästyä irti, luin seinältä kyltin, että ethän vaihda vaippaa täällä. No, perhana! Joskus vain käy niin, että jostain syystä oma logiikka toimii eri tavalla, kuin paikan oletus. Mutta se 2 euron kolikko pukukaappia varten mulla sentään oli, sen osasin ennakoida! :)


Oltiin tuntia vajaa koko aukioloaika puistossa, sitten lapset hyytyivät aivan totaalisesti. Varmasti ei kaikkea edes ehditty nähdä ja kokeilla, sillä sitä touhuttavaa oli niiiiiiiiiin paljon, ihan uskomatonta! Aivan mahtava paikka. Meillä oli suunnitelmissa käydä tänä kesänä taas Muumimaailmassakin, mutta nyt mietin vain, että miksi ihmeessä ajettaisiin Naantaliin asti, kun niin paljon lähempänä, Janakkalassa, on Puuhamaa joka juuri nyt tuntuu meille aivan ykkösvalinnalta, mitä teemapuistoihin tulee. Ei, tämä ei ollut erikseen maksettu mielipide, vaan ihan omani.

17 kommenttia:

 1. Oi, mä en oo ikinä päässyt puuhamaahan, en edes lapsena! Se on kyllä klassikkokohde, lapsena mun toive nro 1 ja silloin liian kaukana :( pitää ehkä omat lapsuusjutut testata nyt kun viimein saa itse päättää mihin menisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nyt hei aivan ehdottomasti, tuo on niin ihana paikka! Ainakin nyt, kun väkeä oli vielä maltillisesti liikkeellä. Kaikki 80-luvun klassikot ovat siellä vielä: raidalliset pomppupatjat, joutsenpolkuveneet ja kumpareliukumäet!

   Poista
 2. Se onkin ihan mahtava paikka! T.nimim.aikoinaan 2 kesänä siellä kesätöissä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä olikin puistonjohtajan kanssa puhetta henkilökunnan bileistä alueella :D Tai siis mainitsin kuulleeni sellaisista, hihi.

   Poista
 3. Teinä menisin uudestaan Puuhamaahan ja jättäisin Muumimaailman kokonaan väliin! Oltiin miehen kanssa melko pettyneitä sen tarjontaan. Lapsi kyllä tykkäsi muumihahmoista, mutta paikka oli tarjontaan nähden ylihinnoiteltu. Puuhamaa taas yllätti positiivisesti vaikka itsekin olen siellä joskus 90-luvulla lapsena käynyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta Muumimaailma on kyllä ihana! Täysin erityyppinenhän se on kuin Puuhamaa. Puuhamaa on tosi liikunnallinen, Muumimaailma taas sellainen leikkipaikka ja muumithan on kyllä aivan ihania, ei siitä pääse mihinkään! Vähän kalliimmat liput sinne on ja vielä maksullinen parkkipaikkakin (Puuhamaassa ilmainen). Hankalia valintoja. Toisaalta haluaisin kyllä kuopuksenkin sinne viedä, esikoisen kanssa käyty kahdesti. Puuhamaa menee vielä paljon vanhempanakin.

   Poista
 4. Kuulostaapa kivalta paikalta, tuolla ei olla lasten kanssa vielä käytykään. Kiitos siis jutusta ja vinkistä! Mutta hei, en kyllä missään nimessä suosittele skippaamaan Muumimaailmaa, se on aivan ihana ja lipun hintaan sisältyy mm. teatteriesityksiä. :) Kävimme itse siellä taas juuri viime viikonloppuna, ja kirjoitin aiheesta jutunkin omaan blogiini: http://taidekoti.com/2017/06/muumimaailma/.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En mäkään haluaisi skipata Muumimaailmaa, se vaan on totuus, että kaikkeen ei millään ehdi saman kesän aikana :D Me skipattiin Muumimaailma viime kesänä, kun tuntui ettei jaksa vauvan kanssa lähteä, mutta sitä aiemmin ollaan esikoisen kanssa käyty kahdesti, se on kyllä tosi ihana paikka :)

   Mutta Puuhamaa sopii näille Duracell-pupuilleni kuin juusto pizzaan :D

   Poista
 5. Puuhamaa on paras paikka, Puuhamaa on iloinen...vai miten se biisi meni :D kuuluu vahvasti omaan lapsuuteen ja kuuluu kyllä nyt omienkin! Ehkä tähän vaikuttaa se että kesämökki on 5km päässä :) Vaikka onhan se edelleen vahvasti 90-lukuinen, mutta silti tosi kiva!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on musta vaan ihana lisä se 90-lukulaisuus (vaiko jopa 80), mikä siellä vähän huokuu :D Aivan supermahtava paikka, niin monipuolinen! Meillä jäi kaikki sisätilatkin vielä tsekkaamatta.

   Poista
 6. Puuhamaa on kokenut melkoisen ehostuksen viime vuosina. Kävimme siellä lapsuudessani joka kesä ja päätin viedä kummipoikani sinne 7 vuotta sitten. Silloin ajattelin, että nyt on Puuhamaa jätetty rapistumaan, paikka oli kuin hylätty ja leikkipaikat olivat vanhentuneet ja huoltoa vailla. Onneksi sinnikkäästi olemme käyneet siellä kummipoikani ja omienkin lapsieni kanssa myöhemminkin ja voin sanoa, että paikkaan on taas panostettu ja siitä on alettu pitämään huolta. Hyvä niin, koska paikka on ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi kiva kuulla, että on alettu panostaan paremmin! Aivan helmi paikka se kyllä on!

   Poista
 7. Opiskeluaikana käytiin nuorina aikuisina Puuhamaassa, noin 7 vuotta sitten :) Ja hauskaa oli, meillä aikuisilla yhdessä ja selvin päin tietysti :) Pitäisipä päästä nyt omia lapsia siellä käyttämään. Mitenhän sopisi 2,5-vuotiaalle ja vauvalle? No, äiti repisi riemun lastenkin edestä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se 2,5-vuotiaan ja vauvankin kanssa varmasti kiva on. Alle 3-vuotiaathan pääsevät ilmaiseksi joten jo sen takia kannattaa käydä tsekkaamassa ;) Oli siis ihan perus hiekkalaatikkoa ja vauva/taaperokeinujakin, joten perheen pienimmäisiä ei oltu unohdettu. Ja meillä ainakin tuo alle 2-vuotias rakasti aivan älyttömästi niitä pomppupaikkoja!

   Poista
 8. Poika kävi monta vuotta sitten kaverinsa perheen kanssa. Poika oli jo 13-vuotias. Tykkäsivät kuitenkin, löytyi paljon tekemistä tuonkin ikäisille. Kaverin perheelle tuo oli vuosittainen juttu, meidän pojalle eks kerta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, sopii varmasti hyvin tuonkin ikäisille, siellä on niin monipuolisesti kaikkea ja se vesipuistokin!

   Poista
 9. Puuhamaa on meidänkin perheen suosikki, lapset 11v, 9v ja 5v.

  VastaaPoista