Sivut

tiistai 20. kesäkuuta 2017

Minttua mittumaariin

Yhteistyössä: NOSH / kangas saatu

Punatukka ja kaksi karhua -blogissa on usein tosi kivoja ja selkeitä ohjeita lasten vaatteiden ompeluun ja nyt laitoin kertalaakista kaksi sellaista kokeiluun. Nimittäin rusettiturbaani ja olkafrillat paitaan. Kankaana molemmissa on NOSHin pyry-jerseytä (saatu blogiyhteistyön kautta).


T-paidassa on jokin ihan perusteepparin kaava ja frillat ompelin Hannan kirjoittaman ohjeen mukaan. Huolittelin frillojen reunat ihan vain siksakilla. Vähän liian leveät niistä ehkä tulivat, koska painovoima vetää niitä kovasti puoleensa. No mutta jos koko ajan hyppii, kuten mun lapset yleensä hyppivätkin, niin sitten nousevat aina välillä ylöskin, hehe. Ihan ongelmitta homma ei sujunut, oli hankala paksu kohta ja ajoin vahingossa siinä nuppineulan ylitse ja nyt on sitten saumuri taas varikolla odottamassa, että jaksan viedä huoltoon teroitettavaksi. Terä ei nimittäin leikkaa enää mitään.


Turbaani ommeltiin onneksi pääasiassa käsin. Siitä tuli aivan mielettömän söpö. Tein aika maltillisen kokoisen rusetin, sillä neidin ostorusettiturbaanissa on niin valtava rusetti, että se valuu koko ajan naamalle. Vaikka kaava piti piirtää itse, onnistuin ihan ensimmäisellä yrityksellä!Näillä mintun värisillä ihanuuksilla kelpaa kyllä kirmata juhannuslaitumille!

17 kommenttia:

 1. Iiihanat! Mahtista, kun omista jutuista on iloa ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja kiitos sinulle, kun jaksat tehdä ohjeita meidän muiden iloksi :)

   Poista
 2. Voi miten ihanat <3 Pidän erityisesti tuosta maltillisen kokiusesta rusetista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Mäkin tykkään siitä, ei ole yhtään liian iso, mutta kuitenkin näyttävä!

   Poista
 3. Mageet kuteet, söpöt. Luin taas monta kirjoitusta kerralla. Kivoja matkoja oottte tehneet, kiitos kuvakertomuksista, ihan kuin oisin ollut mukana.

  VastaaPoista
 4. Tyyppihän on vähän söpö! Ja ihana setti muutenkin :)

  VastaaPoista
 5. I-ha-nat värit!
  Täytynee opetella itsekin ompelemaan muutakin kuin tyynyliinoja ja verhoja, niin saa itsellekin tuollaisia ihanuuksia päälle! :D

  VastaaPoista
 6. Oi, miten ihana asu ja söpö taapero!! Ja kiitos inspiraatiosta!! Vaikka neulominen sujuu varsin kivasti, en tajua ompelusta yhtään mitään. Konettakaan ei tietty ole, mutta tämä turbaanin käsin ompeluvinkki alkoi kovasti kiinnostamaan...:). Ei kai siinä muuta menetettävää kuin kankaan hinta? Miten paljon kangasta tällaiseen pitäisi hankkia(huomaa, ettei mulla mitään hajua 😂)? Mulla on myös vajaa parivuotias tytär.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuon turbaanin voi tehdä kokonaan käsin ompelemalla :) Kankaan menekki riippuu siitä, tekeekö yksin- vai kaksinkertaisesta. Kaksinkertainen ehkä näppärämpi käsin ommeltavaksi. Siihen varmaan joku 60 cm riittää. Yksinkertaiseen sit taas alle puoli metriä riittää oikein hyvin.

   Poista
  2. Kiitos!! Vähän viisaampana kangaskaupassa 😊. Joo, ajattelin tosiaan uskaltautua kokeilla tuota kaksinkertaista ja käsin ompelua...

   Poista
 7. Kaunis minttu ja ihana minttumaarineito :) Levollista ja lempeää juhannusta perhe Hupsistarallaalle!

  VastaaPoista