Sivut

torstai 29. kesäkuuta 2017

Neulefestarit tulee, asusteet puuttuivat!

Neulefestarit tulee, oletko valmis? No en ole! Tai en ollut, nyt ehkä! Viime vuonna neuloin hyvissä ajoin jo keväällä ensimmäisen Stephen West -huivini, jotta olen varmasti asenneuskottava lähteen neulefestareille. Tänä vuonna olin kyllä koko ajan toiveikas, että festareille pääsisin, mutta en ollut uskaltanut liikaa etukäteen ilakoida, kun olin jotenkin ihan varma, että mitään festarireissua ei tulekaan (koska miehen loma, koska tyhjyyttä kolisevat säästöt näin hoitovapaan päättyessä ja mitä näitä on). Juhannuksena jotain neulepodcastia kuunnellessani kuitenkin tajusin, että hitsiläinen, festarit ovat jo aivan kohta! Eikä suinkaan keskellä miehen lomaa. Ja sinne sai vielä kohtuuhinnalla hotellinkin, oli jopa varaa valita, toisin kuin viime vuonna kun koko Jyväskylän majapaikat oli myyty jo tyyliin huhtikuussa. Niinpä kaivoin esiin hätävarahupirahastoni, joka oli sitä varten, että jos hoitovapaan aikana ilmaantuu joku aivan sairaan kiva meno tai vaikka baarireissu, voin sinne mennä. No, ei ilmaantunut. Neulefestarit olkoon hätävarahupirahastoni arvoinen matka, vaikka itse asiassa hotelliyö piti maksaa joka tapauksessa luottokortilla, eli se ei edes välttämättä vielä eräänny ennen ensimmäistä palkkaani ja onnibussi on puoli-ilmaista lystiä joka tapauksessa. Eli kyllä, neulefestarit ovat ensi viikolla ja minä olen niiiiiiiiin tulossa! Kursseja en tälle vuodelle ottanut (hätävarahupirahastoni ei suinkaan ole pohjaton), onpahan sitten rennompi aikataulu nauttia kanssaneulojista ja langoista.

Mitään megahuivia en tässä nyt enää ehdi mitenkään neuloon, mutta pitäähän sitä jotain olla. Niinpä virkkasin korvikset.


Ne ovat kettinkikorvikset, Molla Millsin ensimmäisestä Virkkurikirjasta. 6-säikeinen Suomen langan kalalanka ja 1,5 mm koukku. Lanka oli valkoista, mutta värjäsin valmiit korvikset siniseksi ompelutarvikeliikkeen loppuunmyynnistä löytyneellä kahden euron Dylonilla.
Valokuvia tuntui olevan aivan mahdoton oman käden kautta saada. Peilissä näkyy molemmat killuttimet, otapa kuva niin ei näy kumpikaan. Mutta katsokaa sen sijaan mun Muumimekkoa, olen siihen todella rakastunut. (Ja ihan itse ostin.)


Ja virkattu hattu tottakai. Virkkurista sekin (kolmannesta).


Nähdään viikon päästä Jyväskylässä!

7 kommenttia:

 1. En festareille, mutta muuten (käsityö)museoturistelemaan Jyväskylään kesän päätteksi, just ostin bussiliput, kun sain halvalla... Kivat korvikset!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä kiva kässäkohde ilman festareitakin, tosiaan käsityömuseo ja lankakaupat!

   Poista
 2. Onpa söpöjä kuvia susta! Ja ohan noi korviksetkin kivat, ei siinä. :)

  VastaaPoista
 3. Jee, siellä nähdään! Ehkä mie tänä vuonna jopa uskallan moikata siuta :DDD Mie yritän epätoivoisesti saada neulottua valmiiksi Jojin mysteerihuivin, uskon sen olevan tarpeeksi uskottava festariasuste. Jojin kurssillekin oon menossa, ihan intopiukeena jo!

  VastaaPoista