Sivut

maanantai 19. kesäkuuta 2017

Neuletubettajalempparit, osa 2

Lokakuussa listasin lempparineule(video)podcasteja Youtubesta ja se oli sen verran suosittu postaus, ja sittemmin on tullut niin paljon lisää uusi tubettajia, että eiköhän se kuulkaas ole kakkososan paikka näin kaikkien kesäreissupostausten väliin! Ykkösosan listalta seuraan edelleen kaikkia, jotka vielä tekevät uusia jaksoja. Osa niistä on hiljentyneet, liekö toistaiseksi vai lopullisesti, sitä tuskin tietää kukaan. Mutta nyt lista sellaisia, joita en ekassa osassa maininnut. Mistään paremmuusjärjestyksestä ei edelleenkään ole kyse.

(kuvittele tähän jokin kuvituskuva, jollaisen saatan lisätä joskus myöhemmin, heh)

Nonnu Neuloja
Nonnu teki videoita jo ensimmäisen listan aikoihin, mutta hänen youtubekanva oli juuri silloin ollut aika pitkään hiljaiselolla, joten en maininnut sitä silloin. Sittemmin on kyllä uutta videota tullut tasaiseen tahtiin. Nonnu on blogimaailmasta tuttu ja videot aivan ihania. Hyvin jäsenneltyjä, visuaalisia ja kivasti editoituja. Täällä on ollut paljon juttua myös kasvivärjäyksestä. Rauhallista ja harmonista katsottavaa ja kuunneltavaa.

KnitTwins
Neulovat kaksoset. Nimestään huolimatta suomeksi puhuttu. Mielenkiintoista tästä tekee sen, että toinen on kokenut neuloja, toinen vasta aloittanut! Jaksoja on sekä molemmilta erikseen että myös yhdessä tehtyjä.

Palasia arjestamme
Vahvasti oulun murteella puhuttu kanava. Riikan työt on inspiroinut mua todella paljon. Ne jämälankatyöt, joissa olen virkannut monella langalla yhtä aikaa, on saaneet ideansa juurikin täältä. Riikka neuloo ja virkkaa paljon ja tosi kivoja juttuja, monesti Dropsin langoista. Nyt kesäaikaan jaksot on kuvattu ulkona, mikä on tosi kiva lisä. Jaksot ovat yleensä alle puolituntisia.

Strawbsin kässäkerho
Tämän kanavan spesialiteetti on ehdottomasti siinä, että täällä on lähinnä virkkausta ja tätä kuvataan Australiassa! Suomeksi puhuttu siis kuitenkin, sillä suomalaisesta henkilöstä kyse. Virkkaushommien lisäksi näkee vilauksia lapsiperhearjesta ja maisemista Australiasta, jossa tällä hetkellä on talvi.

Raisun lankafarmi
Symppaan tätä podcastia tosi paljon, sillä pienten lasten ja vauvan vuoksi jaksot katkeaa toisinaan tyypillisten pikkulapsiarjen häiriötekijöiden vuoksi. Itseäni se ei siis suinkaan häiritse, vaan tekee juuri sen inhimillisen lisän, johon omassa elämäntilanteessani pystyn samaistuun todella voimakkaasti. Raisun lankafarmilla on nyt innostuttu värjään lankaa oikein olan takaa! Kaisu myös ompelee.

Ei kissa karvoistaan
Suuri lankavarasto ja juuri nyt meneillään muinaislanka-knit along, sillä osa langoista on jo aika huolella marinoituja eli ajalta ennen lapsia. Melkoista tahtia kyllä näyttää valmistuvan villapaitoja ja huiveja ja pienille lapsillekin kaikenlaista. Jaksot ovat yleensä tunnin pituisia. Rauhallinen tyyli, tykkään!

Stickande fru Svarvar
Englanniksi puhuttu suomenruotsalaisen tekemä videopodcast. Jaksoja on vasta kolme, mutta tykkään tosi paljon ja odotan innolla jatkoa. Todella selkeästi puhuttu, joten ei kannata sen takia jättää katsomatta, että kieli on englanti. Lapset ilmeisesti jo teini-iässä.

Frostbites
Myös englanniksi puhuttu. Ja selkeällä englannilla tämäkin. Minna oli minulle entuudestaan tuttu kasvo instagramista. Asuu jossain Oulun seudulla hänkin ja luonto on videoissa vahvasti läsnä ja iso osa jaksoista onkin kuvattu ulkona, taisi olla jopa talvellakin muutama.

Ja toki satunnaisesti seuraan noin tsiljoonaa muutakin (+ ne lokakuussa mainitut)

10 kommenttia:

 1. Kiitos tästä! Mä aloin n.kk sitten katsomaan ja nyt neulon n.20v tauon jälkeen😂 aiemmin siis vaa virkkasin. Täältä blogista nämä tubettajat löysin, lähes kaikkia tästä uudelta listalta kyllä jo seuraankin, mutta pari uuttakin laitoin tilaukseen:) -valma

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä! :D Koukuttavaa hommaa! Niin noiden videoiden katsominen, kuin neulominenkin :D

   Poista
 2. Mun lempparipodcast olis sinä ja sun blogis, koska sun blogis on sitä muutenkin. Ei mikään yhden asian blogi. Vaan normaali, perusperhearkea käsitöillä höystettynä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että, kiitos! :D Harmi, että mulla ei kertakaikkiaan mitenkään riittäisi aika videoiden tekoon, ei mitenkään.

   Poista
 3. Kiva kun mainitsit näistä silloin viime vuonna! Viimeksi olen n. 10 vuotta sitten neulonut aktiivisesti ja silloinkin lähinnä sukkia. On tässä vajaassa vuodessa lähtenyt aivan käsistä. Kolmas villatakki tulossa itselle ja vaikka ja mitä muuta olen neulonut ja virkannut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa! :D Tää neulepodcastvillitys on kyllä aivan parasta pitkään aikaan. Niin inspiroivaa!

   Poista
 4. Vaikka en juurikaan neulo enkä virkkaa nykyään vaan teen askartelujuttuja, kiinnostuin heti vinkistä Palasia arjestamme -podcastista, joka on vahvasti Oulun murteella. Olen katsonut nyt muutaman jakson ja katson varmaan loputkin. Kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
 5. Kiva lista! Onko sulla kuuntelussa / katselussa ompelu-podcasteja tai tubettajia? Hanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valitettavasti en tiedä yhtäkään ompeluaiheista kanavaa. Enempi keskittynyt näihin neulehommiin, niitä on kiva katsella samalla kun itse neuloo :)

   Poista