Sivut

lauantai 16. kesäkuuta 2012

tyhmät vauvakirjat

Täydellistä vauvakirjaa ei olekaan. Tuossa aikoinaan kolusin moneen kertaan valikoimaa läpi ja kaikissa oli jotain vikaa. Päädyin lopulta tähän:


Aloin sitä nyt sitten rustaileen keskellä yötä vaikka oli kerrankin yö jolloin vauva nukkui. Nooh...

Nää on just näitä. Syntymäilmoitukseni? Olisi tuntunut äärettömän korkealentoiselta laittaa ilmoitus Hesariin ja sitten taas ilmoitus esim minun kotikotipaikkakunnan paikallislehteen? Ööö, helvettiäkö se niille enää kuuluu! Niinpä printtasin siihen mieheni statuspäivityksen Facebookista. Nyt on vuosi 2012! Noissa kirjoissahan pitäisi ennemminkin kysyä että montako tykkäystä ja kommenttia tuli kun asiasta ilmoitettiin naamakirjassa! Laitoin syntymäpaikaksi Vantaan koska virallisesti se menee niin eikä sen mukaan missä kaupungissa sieltä mahasta ulostautui. Muistan kakarana kun muut pilkkasi jos kirjoitti kotipaikkakuntansa ystäväkirjaan syntymäpaikaksi sen sijaan että olisi kirjoittanut Satakunnan keskussairaala. Mutta tässä asiassa en anna periksi!


Tääkin nyppii tää pituushomma. Miksi on tihennetty viivoitus tuossa oletusarvona? Mitä pituusrasismia tämä on, häh?


Tyhjiä sivuja oli onneksi useampi, niihin todnäk tulee riittämään materiaalia.
Hyvä kakkosena vauvakirjarintamalla toimii tämä sairaalasta saatu:


Tämä on ihan jees kun tässä on paikka kaikelle sille mitä ei normivauvakirjassa tietenkään ole huomioitu. Ärsyttää vaan sikana toi fontti ja kuvitus. Ja kaikki ns. tyhmät kysymykset vastaustiloineen peitin valokuvilla. Tuli siis vielä sekavampi ja rumempi :D


Mitä sitä toisaalta kirisemään, ainahan voisi tehdä alusta asti itse jonkin älyttömän hienon scrapbookin mutta kun tietää jo valmiiksi ettei saisi sitä vietyä loppuun niin parempi kai näin :P

49 kommenttia:

 1. Sä oot vaan niin paras! Tää on ihana!

  VastaaPoista
 2. Meillä on tuo sama vauvakirja. Ainut minkä löysin mikä oli jollain lailla edes hauska. Kovasti oon tykänny täytellä sitä, toivottavasti laps tykkää sitä lueskella isompana :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tuo oli tosiaan ainoita edes etäisesti hauskoja. Plus että kannessa ei ole mitään vaaleansinistä ällösöpöilyä. Mä toivon että jaksan loppuun asti sitä täytellä koska on se varmasti mukava sitten isompana :)

   Poista
 3. Toi on tosi hyvä. Itsekin tein ekasta toisesta sitten jäi vajaavaisemmaksi. Yritin tehdä kakkosesta lähes samanlaisen, mutta ne kiireet. Ja sairaala kirja jäi meillä täyttämättä, tosin sairaalassa vain vähemmän aikaa n.2-3viikkoa oli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on varmaan aika vakio että toisen lapsen vauvakirja jää jo vajaammaksi :D :D

   Poista
 4. Itsekin kolusin noita kirjoja enkä enää muista mihin eniten miellyin, se ei kuitenkaan miehelle kelvannut, kuulemma liikaa avoimia kohtia. Ja just niitä nyt lopulta olisin itse kaivannut. Kun ei ole ollut mitään virallista mihin kirjotella yleistä ajatuksenjuoksua ja asioita joita ei varsinaisesti kysytä niin ei niitä ole sitten kirjattu :/ Ja sitten yritän hikihatussa keksiä mikä oli joku viime vuoden uusi jäätelömaku ja mikä tv-sarja oli yms. Meillä siis Tatun ja Patun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä mietin sitä Tatua ja Patua mutta tulin siihen tulokseen etten halua sitä koska en voi tietää etukäteen että diggaileeko poika Tatusta ja Patusta sitten isompana lapsena vai ei.

   Mutta mun mielestä on hauskoja noi uudet jäätelömaut yms, ajattelin itse tehdäkin sellaista kuvakirjaa tästä vuodesta missä ois just tyyliin tollasia asioita, ajankuvia :D

   Poista
  2. Noi jätskijutut ym. on just hyvä idea! Ite tykkäsin tulostella netistä jotain radioiden soittolistoja, että mitkä biisit soi sillon ku synnyit :D

   Poista
  3. Mutta sitten kun yrittää yli puoli vuotta jälkikäteen miettiä jotain jätskimakua niin ei tuu mieleen! Niitä on jo triljoona vuodessa kun jotain Kingistäkin yhtäkkiä viittä eri sorttia niin ei muista mikä just tuli viime kesänä. Nyt ois helppo kun tullut ne Ingmanin ihanat mutakakut ja muut, slurps. Mut jos muistatte jonkun viime kesän uutuusmaun niin vinkatkaa ;D

   Ja todellakin, vaikka joku jätskipaperi kirjan väliin, saletisti tosi kornin ja vanhanaikaisen näkönen joskus 20 vuoden kuluttua :D

   Ja tuli muuten vielä mieleen että me kirjotettiin tohon Tatuun ja Patuun että kuinka monta tykkäystä ja montako kommenttia ja tekstiviestiä tuli ;D

   Poista
 5. jotenkin mykistävä postaus, tälläinen lapseton naikkonen luki ihmeissään, mutta hyvällä tavalla mykistävä siis :)

  VastaaPoista
 6. Mä en myöskääm koskaan ole löytänyt mitään kivoja vauvakirjoja. Ekalle lapselle yritin väkisin täytellä perinteistä vauvakirjaa. Tokan vauvakirjaa päivitin vaan sen verran, että siihen tuli nimi-, syntymäaika-, yms. tiedot. Ja kolmannelle ei koskaan ostettukaan vauvakirjaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noin se varmaan menee about kaikilla :)

   Poista
  2. Ja tuota vastaan minä oon taistellu kaikin voimin! Ärsytti pienenä, kun isosiskon vauvakirjassa oli enemmän merkintöja kuin mulla ja pikkusisko raukalla ei ollu sitäkään vertaa mitä minun kirjaan oli jaksettu kirjoittaa! Nyt sitte ite pidän huolen että molemmille lapsillani tulee olemaan yhtä paljon juttuja ja kuvia ja merkitöjä :)

   Poista
 7. Niin samaa mieltä tosta syntymäpaikka-asiasta! Ärsyttää aina kun ihmiset selittää jostain tutun tutustaan, että "kun lapsi syntyi kesken lomareissua, niin nyt sen syntymäpaikaksi tulikin sitten se ja se". Helppoa on vissiin mulla, kun jaksan moisesta ärsyyntyä, mutta tuolla logiikallahan Suomessa miltei kaikkien lasten syntymäpaikka olisi kaupunki, jossa on synnytyssairaala.
  - Tiina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja kukaan ei syntyisi Vantaalle ellei ole sattunut kotiin/taksiin synnyttään :D :D

   Poista
  2. Pitäisi erikseen olla kaikissa tollasissa kohta että SYNNYTYSSAIRAALA ja sitten erikseen se syntymäpaikka. Mut ehkä kirjojen tekijätkään ei tajua sitä eroa!

   Poista
 8. Mä teen lapsille (kyllä, molemmille) sellaista valokuvakirjaa, jota noilta valokuvavirmoilta saa tilattua. Tai siis käytännössä teen Photoshopilla sivuja, jotka sitten aikanaan tulostutan valokuvakirjan muodossa (ja sinne sitten liimailen myös noita nilkkaremmejä yms.). Esikoisella on kyllä "oikea" vauvakirjakin (Mauri Kunnas), mutta se on aika kökkö sekin.

  Ja ooksä oikeesti Satakunnast lähtösi? Sää oot nii värikäs ja ilone, et mää oli iha varma, ettet sää millää voi niilt nurkilt ol! :D t: porilainen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä mäkin varmaan sitten vielä lisäksi valokuvakirjankin teen, mutta yleensä en niihin jaksa sitten mitään tekstejä rustailla. Ja joo, oon Satakunnasta :D Pohjois-Satakunnasta :)

   Poista
 9. Aivan ihana, sä oot kyllä niin kekseliäs ja idearikas ihminen etten toista tunne, enhän mä suakaan tunne mut niinku tätä kautta :)

  VastaaPoista
 10. Lienee nukkumaanmenoaika, ku katoin tota Viinikanoja Minius -kuvaa ja mietin mitä ihmettä on viini-kanat ja miten ne liittyy kenenkään lapseen... :D Aurinkoisia kesäpäiviä teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ku siinä on vielä tollanen välikin niin ku ois tavutettu väärin :P Jonkun hoitajan kirjottama.

   Kiitos! :)

   Poista
  2. Aaa, ainut kohta missä jäin ihmettelemään että mitä helkutin viinikanaa lapselle annetaan :D

   Poista
  3. No en oisi itekään tuota nimeä halunnut naimisiin menon yhteydessä kun jumalauta aikuiset ihmisetkin viitsii sille nauraa mutta kyllä minä sen kestän. Harmi että poikaparka saa saman nimen.

   Poista
  4. En näköjään ollut ainoa joka ihmetteli viini-kanaa ;)

   Poista
  5. Mä kun luulin että mun sukunimi ois ollu jo tarpeeksi esillä ettei se enää aiheuttaisi tällaista reaktiota mut näemmä aika ei ole koskaan tarpeeksi kypsä.

   Poista
 11. Pojalla on toi sama kirja...tytöllä muumi-kirja. Luulin, että tohon syntymäilmoitukseen laitetaan se kortti, jonka saa kätilöltä, missä lukee ne mitat...se sellainen käyntikortin kokoinen. Mekään hesarissa ilmoitettu tai muussakaan lehdessä.
  Mikäs kirja sulla aikoinaan oli? Mulla se legendaarinen vaaleanpunainen Kulta aika lapsuuden

  Tiuhti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä jotenkin oletin että lehti-ilmoitus :D Mut sama kai se että minkä siihen laittaa :) Kun en tiiä että onko se kätilön antama kortti varsinaisesti "ilmoitus" koska onhan sen itekin siinä vaiheessa jo hokannut että on synnyttänyt ;D

   Mulla on joku pankista saatu.

   Poista
 12. Kyllä se taitaa tosiaan lehti-ilmoitusta tarjoittaa. :)
  Mulla kans ärsyttää tollaset lehti-ilmoittelut. Hittoako se kellekään kuuluu. Naimisiin mennessä en halunnut meidän nimiä lehden kirkolliseen osioon enkä myöskään ilmoitusta tyttömme kasteesta. Enkä muuten ilmoittanut lehteen meidän saaneen vauvaa sinne syntyneet osioon. Kyllä me kaikille infottiin siitä itse. Ei noita asioita tarvi muiden tietääkään.

  Meillä on tytöllä Mauri Kunnaksen kirja kun tykätään ite Kunnaksen kirjoista. Olen yrittäny kirjoitella sinne juttuja mutta aina ne meinaa unohtua. Ja joo, haluaisin tehä vielä skräppuukin myös mutta en taia saaha aikaseksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä laitoin valmistumisilmoituksen paikallislehteen mut en muuta ole, esim hääkuvaa. Hääkuvan oisin kyl voinu laittaaki mut en saanut aikaisksi. Mutta vauvailmoitus ei kyllä käynyt edes mielessä.

   Poista
 13. Hahaa, mullapa lukee syntymäpaikkana sellainen kunta jota ei enää ole :D Meille kuntaliitosten uhreille pitäisi varmaan perustaa joku yhdistys?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulenpa että minunkin syntymäpaikka siirtyy hyvin pian edesmenneiden kuntien joukkoon :P

   Poista
 14. Hienon kirjan olet aloittanut. Jatka vaan samaan tyyliin - sulta se onnistuu persoonallisesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuollaiseen kirjaan on vaan aika hankala kovin persoonallista heittää mutta yritän parhaani :)

   Poista
 15. Höh, luulin kirjoittaneeni jo kommentin, mutta se kaosi.

  Eli suosittelen Oppi&ilo Minun kirja. Se on kierreselkäinen ja siinä on pari sivua/ikävuosi täysi-ikäisyyteen saakka. Sopii minulle, kun vauvakirjojen "tyhmät" kysymykset harvoin saavat runosuoneni pulppuamaan. Korkeintaan suonet ohimolla pullistuvat. Lisäksi jokaiselle ikävuodelle on tasku, johon voi sujauttaa lapsen askarteluja ja muita lippulappuja odottamaan sitä aikaa, kun ehii skräppäillä. Meillä varmaan silloin kun lapset muuttavat kotoa.

  -Paula

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, kuulostaa hyvältä, pitänee katsoa jos jossain näkisi livenä. Taskuja olisi ainakin hyvä olla paljon! Onhan tuossakin muutama mutta ne ovat NYT JO TÄYNNÄ :D Ok, jemmasin esim keskoskokoisen vaipan, ihmekään että kirja vähän jo pullistelee xD

   Poista
  2. Okei, nojoo, ei tohonkaan kansioon nyt vaippoja mahdu, edes käyttäättömiä ;) Mutta laita ne sitten vaikka johonkin lootaan säilöön ja tuohon kansion väliin paperilappusia ja kuvia yms. Uskoisin, että pidemmän päälle tätä kansiota pystyn jotenkin tasa-arvoisesti täyttäään molemmille lapsille. On vähän semmoinen holistisempi näkemys lapseen kuin se raivoisasti vuoden-kaksi täytetty vauvakirja.

   Jaa-a, tästä tlikin mielee, ettäpitäisi taas käydä kurkkamaassa, josko sinne jotain kirjoitaisi viimeiden puolen vuoden reflektioksi...

   Poista
  3. Joo, se vaippa pitänee jemmata muualle mutta en ole vielä kehitellyt mitään laatikkojärjestelmää niin saa toistaiseksi olla tuolla. On niin söpön pieni se :) Mutta silti vähän turhan paksu kirjan väliin :D

   Poista
 16. Huh kun olet ollut pahalla tuulella kirjoittaessasi. Toivottavasti päivä tästä paranee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pahalla ja pahalla... Ei tää blogin yleinen pirteys ole ihan koko totuus siitä millainen oon ;)

   Poista
 17. Tosi mukava blogi sinulla, minulle uusi tuttavuus, selailin vähän, mutta kun on enemmän aikaa niin tutustun oikein kunnolla, vaikuttaa erittäin kiinnostavalta ja inspiroivalta!

  VastaaPoista
 18. nauratti niin sininen vauva hoidossa keltaisuuden vuoksi.
  kaikkea hyvää teille. ootte ihania.

  annukka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D :D Ei se vauva sininen oo, makoilee vaan sinivalon alla. Raukkaparka :/

   Kiitos! :)

   Poista
 19. Mukavan kirjan olet tehnyt!

  Muuten tiesitkö, että Fer-in-sol tahrat lähtee vaatteista yms sitruunanmehulla ihan sillä tavallisella kaupasta saatavalla pullomehulla... Jopa vuosikausia vanhat "ikitahrat" sain sillä konstilla lähtemään.

  Aurinkoista kesää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, en tiennyt! Kiitos vinkistä, meillä on kaikki pukluharsot niissä rautatahroissa ja tosi moniin bodyihinkin sitä mennyt ja ite sotkin pari omaakin paitaa siihen ja eihän ne tosiaan lähde. Kokeilenpa siis sitruunamehua! :) Vaikka eihän noiden harsojen ole väliä mutta tahrat vaatteissa harmittaa.

   Poista