Sivut

sunnuntai 4. toukokuuta 2008

Vinyylikulhot

Ohje tuolta: http://www.cutoutandkeep.net/projects/vinyl_record_bowl

Linkki sinne jonkun blogista. Jonkun, joka on kommentoinut tänne. Olen erittäin pahoillani, etten muista kenestä oli kyse. Mutta jos eksyy tänne uudelleen, voipi ilmoittaa itsestään! Eli idea/löydös ei ollut oma.

Kävin tänään kirpparilla sekä Kierrätystehdas-tapahtumassa. Kierrätystehtaan "ota tästä" -osastolta otin muutaman lp-levyn tätä tarkoitusta varten.Ja sitten kun pääsin kotiin, aloin lähes välittömästi hommiin. Kahteen kulhoon meni aikaa noin 15 minuuttia, joten tosi helppoa on! Kaikki kävi todella nopeasti! Ensimmäisen suhteen oli vähän säätöä ja sen pohjasta ei tullut ihan suora, joten se klenottaa (mikä ihme sana tuohon oisi virallisesti, mä viljelen tätä omaa "murrettani", kun siinä on kuvailevempia sanoja). Toisesta tuli parempi.Nyt pitää enää keksiä, minne nuo loppusijoitan ja mitä niissä alan säilyttämään. Uskoisin, että aika helposti saisi tehtyä myös ihan aaltoilemattoman kulhon. Kädet sinne uuniin vaan ja muotoilemaan!

Ilmaisosastolta tarttui mukaan myös c-kasetti, josta voin joskus tehdä jotain. Valtteri-kirpparilta sain eurolla hitonmoisen kasan nappeja! Niitäkin voin joskus käyttää johonkin.Mutta nyt ehkä takaisin tenttikirjan ääreen! Vaikkakin pää on täynnä vaikka mitä ideoita, sen verran inspiroivaa oli kierrellä siellä kierrätystehtaassa.

14 kommenttia:

 1. Voi ihanat nuo kulhot :) Nyt kaduttaa, etten tänään itselleni älppäreitä hommannut. Toisaalta, en olisi ehtinyt kulhoja tekemään, sillä tein niistä kierrätystehtaalta bongatuista housuista shortsit :)

  VastaaPoista
 2. Niin onkin :) Mutta noihin ei tosiaankaan mennyt, kuin joku 15 min yhteensä. Ai sä sait jo ne shortsit valmiiksi :) Vau! Niistä tuli varmasti tosi hienot!

  VastaaPoista
 3. Mä laitan vaikka kuvia flickr:iin joku päivä, niistä tuli aika jätkät :D

  VastaaPoista
 4. mun kaverilla oli tollanen kun oltiin ala-asteella ja musta se oli jo silloin tosi jänskä ja hieno :)

  VastaaPoista
 5. Mä oon tosiaan elänyt ihan pimennossa tällaisten kulhojen suhteen :D Tai siis oon nähnyt Seccossa sellaisia ei-aaltoilevia, mutta niitä on kait vähän hankalampi tehdä. Tuossa on kyllä helppous/hienous -suhde kohdillaan!

  VastaaPoista
 6. Ohhoh, aika edullisesti sait nappeja!

  Itse taisin Uulalaan blogissa noihin kulhoihin törmätä, ja suunnitelmissa on itsekin joskus moisia askarrella.

  VastaaPoista
 7. Hienouksia nuo kulhot! :)

  Kierrätystehdas oli kyllä varsin kiva tapahtuma; itsekin kävin siellä tänään pyörimässä.. Lisää tuollaisia, kiitos! :D

  VastaaPoista
 8. Joo lisää tuollaista ehdottomasti, kuin kierrätystehdas! Harmitti, kun en tajunnut roudata jotain omia romujani sinne myös kierrätettäväksi. Vaikka tietty ahneena mieluummin myyn ne kirpparilla :P

  VastaaPoista
 9. Oh, törkeän siistejä nuo kulhot! Pitäisiköhän sitä koittaa vääntää itsekin?

  VastaaPoista
 10. Suosittelen kokeileen, älyttömän helppoa ja nopeeta oli tehdä! Ja jos vielä saa jostain ilmaiseksi tai älyttömän halvalla levyjä, niin mikäs siinä. Ehkä siellä kierrarissa oisi :D

  VastaaPoista
 11. Miten nuo kulhot on tehty? laitettu uuniin vaan ja ne käpristyy siellä? :)

  VastaaPoista
 12. Tekstin alussa on linkki ohjeeseen. Levy laitetaan uuninkestävän kulhon päälle ja se alkaa sit sulaessaan painuun sinne kulhon sisään, siihen voi laittaa avuksi jonkin painon tai sitten painaa kädellä.

  VastaaPoista