Sivut

torstai 6. toukokuuta 2021

Marimekon logokasseista paita

Tämä ajatus on muhinut päässäni jo ihan todella pitkään ja nyt elämä antoi aikaa toteuttaa yhtä sun toista ja luovuus on palannut rytinällä, joten siinä se nyt on, Marimekon kangaskasseista ommeltu vaate.


Ennen -kuvia ei nyt ole, mutta kyseiset kaupanpäälliskassit lienee about kaikille ilmiönä tuttu.


Mekko oli haaveissa, mutta kasseja ei ollut riittävästi, joten tein paidan. Vähän ikitahrainen ja reikäinenkin oli materiaali, mutta ei haittaa yhtään, tästä tuli ihana hellepäivien taiteilijapaita. Selkäpuoli on saman väristä lakanaa.


Kaava valikoitui Suuren Käsityö -lehden numerosta 6-7/2018. En ole ihan hirveästi ommellut vaatteita joustamattomasta kankaasta, joten valitsin mahdollisimman muodottoman kaavan. Napinläpiä olin tehnyt ompelukoneella yhtä kokeilua lukuun ottamatta viimeksi yläasteella, nappeja en ollut koneommellut silloinkaan. Molemmat sujuivat tosi hyvin.


Ihan ei mulle tällä hetkellä ominta tämä mustan ja punaisen yhdistelmä, mutta ei haittaa kyllä yhtään, sillä tässä paidassa se idea on melkeinpä kaikkea muuta tärkeämpää. Ihana kangaskassipaita ja vanha kunnon Hupsistarallaa-ideointi!

13 kommenttia:

 1. Tosi hieno ja nuo punaiset napit piste iin päälle!
  biloba

  VastaaPoista
 2. Ihana idea ja upea toteutus!

  Heidi

  VastaaPoista
 3. Toi on hieno! Paljon hienompi kuin moni Marimekon vaate... Ja värit sopii sulle upeasti.

  Lena

  VastaaPoista
 4. No, nyt! Ihan parasta Hupsistarallaa-ideointia! Tosi siisti, tykkään! :)

  VastaaPoista
 5. Ihan huikee idea! Ja huisin hieno paita

  VastaaPoista
 6. Oot huikee! Ihana selata taas blogista uusia juttuja.

  VastaaPoista
 7. No siinähän sanoit viimeisessä lauseessa sen mitä itse jo ehdin ajatella eli että tämä on sellaista vanhaa (kunnon?) hupsistarallaa-tyyliä! :D Tosi mahtava paita, raikas ja kesäinen tavalla joka tuo mieleen 80-luvun alkupuolen Suomi-muodin.

  VastaaPoista
 8. Ihana paita! Etsin itelle ompelukonetta ja jostain luin että ostit singer heavy dutyn aikaa sitten,oletko ollut tyytyväinen siihen?

  VastaaPoista