Sivut

tiistai 25. toukokuuta 2021

Hopi

Tämä vuosi on kyllä ollut hyvin tuottoisa paitojen suhteen, tässä olisi taas yksi. 


Se on Linka Neumannin Norjalaisia villapaitoja 2 -kirjan ohjeella Hopi tehty.


Ajatus lähti siitä, että mulla oli keltaisia ja harmaita lankoja aika paljon. Tähän lopulta ostinkin vain pääväriä lisää, sitäkin oli ennestään jonkun verran. Lankana on Novitan 7 veljestä ja 4,5 mm puikoilla neuloin (resorit 3,5 mm).


Yhtään ei ole tämä värimaailma mulle tänä päivänä tyypillinen, mutta mitäs se haittaa, ei mitään. Helman ja hihojen pituus on reilu ja saa ollakin, koska ulkoilukäyttöön tämän tein.


Tuo kuvio itsessäänkään ei ole mulle kovin ominainen (saanut inspiraationsa unisieppareista ja minä en ole unisieppari-ihminen), mutta jotenkin se vaan kiehtoi ihan valtavasti. On näyttävä ja vähän erilaista neulottavaakin, vaikka kirjoneule siinä missä muutkin.


Ohje oli alhaalta ylöspäin neuloen, mutta minä tein päinvastoin ja aloitin pääntieltä. Ohjeesta poiketen lisäsin myös niskaan lyhennettyjä kerroksia. Pääntiestä tuli vähän liiankin reilu, mutta ei kuitenkaan valahda olkapään yli.


Oikein on siis sopiva ja kertakaikkiaan upea paita.


Tätä oli ilo neuloa.


5 kommenttia:

 1. Miten mun mielestä noi työt, joista sanot "ei ole mun värejä", ovat kaikkein hienoimmat. Miettiikö siinä tarkemmin väriyhdistelmiä, jos värit eivät ole omia lemppareita?

  Ja kuvio on upea, jotenkin moderni.

  - Lena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ne minustakin upeat yhdessä, keltainen ja harmaa, mutta en silti yleensä pukeudu niihin yhdessä, harmaaseen ja keltaiseen. Tai ylipäätääm nykyään käytän vähän keltaisia vaatteita. On ne silti hieno yhdistelmä, vaikka mieluummin pukeudun siniseen, vihreään, ruskeaan tai vaaleanpunaiseen.

   Poista
 2. Tää paita on ihan super ihana :)

  VastaaPoista