Sivut

lauantai 4. tammikuuta 2020

Kässävuosi 2019

On taas aika koota edellinen käsityövuosi pakettiin. Melkoinen määrä on taas kaikenlaista tullut tehtyä. Alkuvuodesta käsityöaikaa toi työttömyys ja keväästä lähtien pitkät työmatkat. Käsityöt on edelleen yksi niistä harvoista asioista, joita pystyy harrastaan lapsiperheruuhkavuosikaaoksessa ilman sidottuja aikatauluja ja kaiken keskellä ilman sen kummempaa keskittymistä. Viime vuonna innostuin tosi paljon paitojen neulomisesta, tätä ennen olin neulonut edellisenä vuotena itselleni kaksi paitaa (toki lasten paitoja olen tehnyt monen monet vuosien saatossa ja miehellekin yhden), vuonna 2019 tuli itselleni kuusi paitaa, yksi mekko, miehelle paita ja tyttärelle paita sekä takki. Kaikki paidat ovat olleet ahkerassa käytössä, joten ihan huvin vuoksi kaapin täytteeksi niitä ei ole tehty.


Itselleni neuloin toisen Vertices Unite -huivin ja joulukuussa jämälankakaulaliinan. En juurikaan käytä huiveja, joten onneksi ymmärsin olle neulomatta niitä ihan hirveästi lisää. 


Pääasioita valmistui itselleni kaksi pipoa, kolme pantaa ja kaksi hiusdonitsia. Lisäksi molemmat lapset saivat uudet pipot, tyttären pipo on tosin edelleen kuvaamatta ja saas nähdä, onko se enää siinä kunnossa, että kannattaa edes ikuistaa, tiedättehän pikkulapset ja pastellisävyiset pipot loskasäässä. Lapasia tein tasan yhden parin, tyttärelleni.


Vuonna 2019 neuloin kaksi tyynynpäällistä ja yhden keittiöpyyhkeen. Virkkasin sukulaisvauvalle peiton ja olkkariin maton. Kuvassa myös se mekko, mikä ei mahtunut paitakollaasiin.


Sukkia on tullut tehtyä valtavasti, eikä kaikista ole edes kuvaa ja kaikista niistä, joista onkin, en ala nyt tähän enää erikseen kuvia kerään. Itselleni tein neljä paria sukkia (kollaasin neljä ensimmäistä), pojalleni yhdet sukat, molemmille lapsille palatossut, hyväntekeväisyyteen sukkia sekä lapsille että aikuisille ja eskarin henkilökunnalle vein keväällä laatikollisen vihreitä pitsisukkia. Lahjalaatikkoon on tullut neulottua myös yksittäisiä sukkapareja. Yhteensä sukkia tuli neulottua 25 paria, joista neljä lasten kokoa ja loput 21 aikuisten. Huhhuh!


Lankavarastoni täydentyi vuonna 2019 reilulla 11 kilolla lankaa, joista muutama sata grammaa saatu blogin kautta ja loput ostettu itse. Eskarille lahjoitin kilon verran itselleni turhaa lankaa ja myin 400 g. Vuoden lopussa lankavarasto näytti onneksi 879 grammaa miinusta, mikä on aika hyvin, sillä lankavarastoni ei ole kovinkaan jättimäinen. Neulon ja virkkasin yhteensä 8968 grammaa lankaa. Matonkuteet eivät ole laskuissa mukana.

Ompelurintamalla oli yllättävän hiljaista ja kaikki ompelemani asiat mahtuvat tähän 9 kuvan kollaasiin. Tyttärelle kaksi mekkoa ja kahdet legginssit. Itselleni yhdet legginssit ja neljät culottes-housut ja yksi vauvanpeitto tilkuista. Se on jo löytänyt kotinsa, vaikka sitä tehdessä en vielä tiennyt, minne se lopulta päätyy.


Että näin! Tervetuloa kässävuosi 2020!


4 kommenttia:

  1. Kässäily on kyllä parasta kun sitä voi tehdä melkein milloin vaan ehtii. Oon kokeillut viime vuonna neulomisen lisäksi huovuttamista, maton kudontaa, kanavatöitä ja virkkaamista, nii ei pääse kyllästymään yhteen tekniikkaan 😄 -Hanna

    VastaaPoista
  2. Mahtavaa luovuutta ja värien leikkiä!

    VastaaPoista