Sivut

lauantai 25. helmikuuta 2017

Sukkia itselleni

Neulon parhaillani miehelle villapaitaa ja vaikka mua ei se millään tavalla vielä kyllästytäkään, tunsin silti pakottavaa tarvetta tehdä jonkin välityön kesken paitaprojektia. Otin siis puikoille syksyllä ostamani luksus-speckle-vyyhdin ja neuloin neuletubettajien suosiossa olleet vanilla is the new black -sukat, jotka siis ovat perussukat, joissa erikoinen kantapää.

Ohje: Vanilla is the New Black by Anneh Fletcher
Lanka: lanitium ex machina Basic Merino Sock: Queen of the Elves
Puikot: 2,5 mm


Tosi harvoin ostan näitä tällaisia käsinvärjättyjä aika arvokkaita lankoja. Nytkin kyllä mietin tätä keriessäni, että jos siinä olisi vaikka Regian tai muun keskihintaisen langan vyöte, olisinko ulkonäön perusteella ostanut. Olisin kyllä varmaan. Ei näitä himoja silti aina osaa, eikä tarvitsekaan järjellä selittää. Oli sitten kyse lankavyyhdistä, erikoisoluesta tai merkkilastenvaatteista. Tosin itse en juo olutta, kunhan vaan tuli mieleen.


Kivat sukat niistä kyllä tulivat. Ihanan pehmeät ja kantapää istuu hyvin. Ajattelinkin, että voisin tehdä itselleni syksyksi "box of socks" -synttärilahjan, kun palaan töihinkin ym. Vanhat ohuet villasukat alkaa oleen jo aika huonossa hapessa, päivittäin kun niitä käytän ainoina sukkinani. Sitten voisi kerrasta vaihtaa koko sukkavaraston uuteen, ah! Katsotaan kuinka käy.

14 kommenttia:

 1. Mulla on aikalailla sellainen periaate, että langan ostamiseen ei koskaan tarvitse olla sen kummempaa syytä kuin, että lanka himotti. :D Mutta budjetti voi toki herkästi tulla näissä herkuissa vastaan. Tässä näkee taas kerran sen, että mitä hienompi lanka, sen parempi ihan yksinkertainen sileä neule siihen on. Pääsee sitten lanka kunnolla framille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, budjetti tulee tosi nopeasti vastaan, kun ei ole mitenkään ainoa himotuksen kohde nämä langat :D

   Ja tosiaan, tämä lanka ei tämän kummempia krumeluureja kaivannut, toimii hyvin näin :)

   Poista
 2. Ihanan väriset sukat ja tuo kantapää on todella kaunis. Hienot sukat!

  VastaaPoista
 3. Toihan ois ihan kokeilemisen arvonen kantapää, näyttää tosi kivalta! Mut toi jakkara se vasta onkin aivan ihana! Oon ihastellu sitä usein sun kuvissa. Onko sillä joku tarina menneisyydestä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jakkara on mun mummun vanha lypsyjakkara. Toin sen lapsuudenkotini leikkimökistä meille keittiöön, jotta lapsi yltää käsipesulle :) Se on kyllä aivan älyttömän hieno jakkara!

   Poista
 4. Eikös tuo ole jo tosi hyvä perustelu ostaa lisää lankaa, että ei käytä sukkinaan muuta kuin ohuita käsinneulottuja? ;)

  Tosin olen samoilla linjoilla kanssasi, haaarvoin ostaa mitään erikoislankaa. Kohtuuhintaisissakin on sopivia ja hyviä vaihtoehtoja. (Eikä sitten harmita, kun lapsiperhearjessa neuleet kuluu puhki/ tahraantuu/ kuolaantuu/ vanuttuu/ hukkuu... no ei nyt jokapäiväisiä kauhuskenaarioita, mut eihän sitä koskaan tiedä.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihminen kuitenkin tarvitsee jonkun verran niitä sukkia, niin ei oikein pysty siihen, että jokainen sukkapari olisi maksanut sen parikymppiä :D

   Poista
 5. Komiat sukat! Lanitiumin vyyhdit on kyllä hintansa arvoisia, niin pehmeitä, kauniin värisiä ja vielä kestäviäkin sukkiakin niistä saa. Mie tuskin malttaisin tehdä boksia täyteen sukkia, ottaisin heti käyttöön :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä nyt kokeilen tota boksihommaa, helppo tälleen kevättä vasten, sillä kohta siirryn jo täysin sukattomaan eloon :D

   Poista
 6. Tosi kauniita ovat, niin lanka kuin kantapäät ♥!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en ole ihan varma, että pidänkö itse tuon kantapään ulkonäöstä, kun se alkoi jotenkin näyttää mun silmissä jotenkin ööö, oudolta. Mutta onneksi harvoin omia kantapäitään katselee, joten pääasia että lanka on hieno :)

   Poista