Sivut

keskiviikko 8. helmikuuta 2017

Sateenkaaripeitto 2

Ompelin vuosi sitten vauvalle sateenkaaritilkkupeiton ja jäi aika voimakkaasti kaiveleen, että haluaisin isommankin. Vauvapeittoa ei olla enää tarvittu, mutta kerrossänky oli päiväpeitettä vaille, oli selvästi sateenkaaritilkkupeiton mentävä aukko!Tälläkin kertaa oli tiettyjen värien kanssa haasteita. Ostin ihan varta vasten peittoa varten Ikeasta oranssia kissakangasta, se kun ei maksa juuri mitään, mutta on älyttömän kivaa! Lisäksi sain jonkun verran täydennystä Pilkkeitä-blogin Piialta, suuri kiitos vielä! Keltainen Finlaysonin sydänkangas ja muut kuin vihreät Marimekon Siirtolapuutarhapalaset ovat häneltä (vihreä oli omista jämävarastoista). Lisäksi peittoa varten konmaritin uusiokäyttöön muutamat sohvatyynynpäälliset ja kangaskassit sekä 15 vuotta marinoitu retrokappa. Vähän säälitti leikata lasten kauppaleikeistä Melli Ecodesignin minikokoinen kangaskassi, jonka olen saanut goodiebagista, mutta peitosta puuttui juuri kahden palan verran punaista. Lopulta oli violetin kanssa vielä suuria vaikeuksia, joten tilasin Kankaiden yönä Majapuulta violettiä trikoota ja joustofroteeta ajatuksella, että käytän jämäpalat ennakkoon ja ompelen lopusta sitten lapsille vaatetta jossain vaiheesa.


Tilkut ovat 20 x 20 cm eli kaavana käytin A4-paperia, josta on taitettu neliö ja leikattu ylimääräiset pois. Ihan vaan saksilla leikkailin ja sulassa sovussa on taas trikoot ja joustamattomat puuvillat. Siten yritin kuitenkin sijoitella, että reunoissa olisi joustamattomat palat, helpottaa kummasti vuorittamista. Peitossa on 7 x 14 ruutua ja tosiaan yksi rivi aina yhtä väriä ja rivit ovat värijärjestyksessä.Kyselin instagramissa vinkkejä taustakankaaksi ja muutama suositteli Eurokankaan puuvillaista tikkikangasta, johon sitten päädyin. Se on kyllä hyvä, kun ei ole samalla tavalla liukas kuin tekokuituiset. Vanu siinä tottakai on kuitenkin tekokuitua. Minulla on aina todella huono karma Eurokankaan suhteen, joten oli heillä tietenkin kyseinen tikkikangas lopussa ja myivät mulle kaksi pakanloppua, jotka voin sitten ommella yhteen. Täyteen hintaan tietenkin. Reunat leikkasin pyöreiksi ja huolittelin koko peiton leveällä vinonauhalla, jota Eurokankaassa ei tietenkään ollut riittävästi haluamassani värissä. Ostin sitten toista väriä, kun ei huvita siellä koko ajan rampata.


Ollaan tosiaan vaihdettu vähän huonejärjestystä ja entinen keltaseinäinen lastenhuone muuttui makuuhuoneeksi ja tästä pienestä valkoisesta kopperosta tuli lastenhuone. Matto menee jossain vaiheessa vaihtoon ja seiniltä puuttuu kaikki taulut ja systeemit. Eikä tässä sängyssäkään kukaan nuku, paitsi vieraat.


Mutta onpahan kuitenkin päiväpeite alasängyssä. Yläsänky on toistaiseksi vielä romuvarastona, joten siellä on pelkkä lakana patjan suojana.

23 kommenttia:

 1. Raikas, ihana peitto. Mitä tapahtui vuodessa? Köllöttelevästä söpöstä vauvasta tuli söpöläinen pikkuinen tytön tylleröinen - ja peitto kasvoi myös!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällä peitolla riittääkin kokoa sitten loppuelämäksi, se kun on aikuisten sänkyyn mitoitettu :)

   Poista
 2. Aivan ihana peitto. Nuo värit on niin <3

  VastaaPoista
 3. Ihana peitto! Ja sopii lastenhuoneeseen kuin nenä päähän. Jäämme odottamaan lisää sisustuskuvia, kun muut suunnitelmat toteutuvat. (Ps. Hauskaa taas tuo arkirealistinen kuvaus; yläsänky romua täynnä. Niinhän se menee.) :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saas nähdä, tuleeko tästä huoneesta koskaan sisustuksellisesti "valmis" :D

   Poista
 4. Niin ihana peitto! Kun meillä syntyi ensimmäinen lapsi, ompelin hänelle päiväpeitoksi tilkkupeiton. Ja ajattelin että haluaisin ommella kaikille lapsille. Toiselle on jo osa ommeltu, kolmannelle kerätty tilkut ja neljäs on täysin ilman..... Voi kun joskus saisin aikaiseksi jatkaa projektia loppuun.... Värivisiot on selkeänä päässä... Tuossa peitossasi on mahtavat värit ja ihanat kankaat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näitä on kyllä mukava tehdä, vaikka työläitä kyllä ovat. En ehkä itsekään jaksaisi neljää tehdä :D

   Poista
 5. Upea tuo peitto on <3 Niin mahtavat värit!

  VastaaPoista
 6. Tosi ihana ja aurinkoinen peitto! (:

  VastaaPoista
 7. Todella hieno päiväpeite! Vierassänky on hyvä olla olemassa meitä sukulaisia varten :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Ja kyllä, tämä on varmasti vähän mukavampi, kuin lattiamajoitus.

   Poista