Sivut

maanantai 9. tammikuuta 2017

LUX Helsinki 2017

On taas LUX valofestivaalien aika Helsingissä. Pimeyden keskelle on tuotu useammaksi päiväksi (joskin nyt maanantaina jo viimeinen päivä) valotaideteoksia ja aivan älyttömät määrät ihmisiä niitä ihasteleen. Tungokseen lähdettiin mekin, koska eihän tätä voi jättää enää väliin, viime vuonna kun ensikertalaisina ihastuttiin niin kovin.

Onneksi olin kaukaa viisas, ja otettiin sisarusrattaat mukaan, vaikka teokset olivatkin suhteellisen pienellä alueella. Sinne pimeyteen ja väkitungokseen olisi voinut vähän liiankin helposti hukata oman lapsensa. Välillä nostettiin esikoista harteille istuun, jotta näkisi paremmin.


Muutamiin sisäpihoihin oli satojen metrien jonot, joten jouduttiin käytännön syistä (=lapset) jättään ne väliin. Muutenkin oli vähän pettymys viime vuotiseen verrattuna, mutta eihän sitä aina voi kaikki olla spektaakkelimaista (vaikka toisaalta, miksi ei voisi?). Mutta vaikka festarien valoteokset olisivat mitä tahansa, kyllä se lähteminen aina kannattaa. Tungoksesta huolimatta enemmän nämä antaa, kuin ottavat. Mukavahan se on hyvässä seurassa ulkoilla talvella.

Tämä alla oleva ei kyllä pysäytettynä kuvana näytä yhtään miltään, kyseissä videoteoksessa siis ikkunoista valui vettä, minä pidän juurikin eniten näistä, mitkä on tehty sitä kyseistä taustaa vasten siihen sopimaan, ja herättään rakennuksen eloon.Etukäteen eniten olin odottanut teosta, jossa Maija Louekarin Marimekolle suunnittelema Suomi 100 -juhlavuoden kuosi oli muutettu animaatioksi (ensimmäinen kuva ja tuo alla oleva tuossa) ja se oli kyllä hieno!


Itsekin pääsi osallistumaan, tässä esimerkiksi väännetään hanasta lisää kirkkautta lamppuihin.Lasten vuoksi ei viitsitty lähteä tänne loppiaisena, koska oli niin turkasen kylmä. Silloin olisi saattanut ehkä olla väljempää liikkua. Mutta ei se mitään, hyvä oli näinkin, eikä kukaan ainakaan paleltunut.

8 kommenttia:

 1. Täällä toinen (ja kolmas) LUX -tapahtumassa käynyt. Emminäkään ollut 100%-sesti tyytyväinen tuohon näyttelyyn, viime vuosina oli paremmat teokset. Harvoja töitä sain vangittua kuviin, mutta henk. koht. suosikkitöitä olivat Yliopistonpihalla ollut värikäs sademetsä ja se teos, jossa oli psykedeliaa, metsikköä ja lopussa silmiä...

  Jospa ens vuonna olis paremmat valotaideteokset, pari muuten hyvistä töistä kuuluivat ennemmin Kiasmaan ko LUX-iin :'D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me ei sinne sademetsään jaksettu jonottaa, harmi, olisi varmasti ollut upea.

   Poista
 2. Varmasti oli upea elämys lapsillekin! Hieno tapahtuma siellä pääkaupungissa, jälleen kerran. On vaan sen verran matkaa, ettei meille onnistunut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teki kyllä vaikutuksen esikoiseen, tänä aamuna on tehnyt valotaideteoksia ääniefekteillä taskulamppujen kanssa :D :D :D On kyllä ihanan paljon kaikkia kivoja, ja ilmaisia, tapahtumia täällä Pääkaupunkiseudulla, ei yhtään houkuttele muuttaa takaisin maalle :D

   Poista
 3. Näyttääpäs kivalta kaikki nuo valot, varmasti hieno kokemus livenä! :)

  http://fiiaelina.blogspot.com.au/

  VastaaPoista
 4. Me oltiin lauantaina ja mulle kyllä iski jo ahtaanpaikankammo siitä ihmismäärästä, lähdettiin vielä kiertämään väärään suuntaan ja koko ajan vastaan velloi ihmismuuri :P Mutta tuo vesiputousjuttu oli hieno, samoin tykkäsin tuosta Marimekkoseinästä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Väkeä oli kyllä aivan tolkuttomasti, mutta ei se mua onneksi ahdista. Se vaan että ei sitten jaksa jäädä lasten kanssa jonottaan kaikkiin sisälle :/

   Poista