Sivut

maanantai 9. tammikuuta 2017

Terhi-tädin vauvanpeitto

Heti, kun kuulin kesällä, että minusta tulisi puolen vuoden kuluttua täti, olin tietenkin neulepuikot sojossa hihkumassa, että peitto, peitto, peitto, peitto! Rakastan vauvanpeittoja. Kuten on ehkä tässä vuosien saatossa käynyt ilmi...


Ja koska omat lapseni olivat mallia pikkukeskonen ja päivälleen juuri ja juuri täysiaikainen, oli minulla tämä peitto valmis jo hyvissä ajoin. Eihän sitä ikinä tiedä. Veljentyttö oli kuitenkin hyvin täsmällinen lasketun aikansa suhteen, joten turhaan hätäilin.


Peiton neuloin ohuesta merinovillasta helmineuleena kaksinkertaisena sillä tavoin raidoittaen, että kun ensimmäinen väri oli puolessa välissä, tuli mukaan toinen väri jolla jatkettiin kolmannen kanssa, kun ensimmäinen oli loppunut. Saako tästä mitään selvää edes? No kuitenkin. Kahdella värillä siis yhtä aikaa.


Lanka: Hjertegarn Ciao Trunte
Värit: violetti, tunkkainen violetti, harmaa, mintunvihreä, koralli ja ei minkään värinen
Puikot: 5 mm
150 silmukkaa, kerroksia sen verran, että oli selkeästi vähän pidempi, kuin leveä.
Peiton koko: n. 85 x 105 cm
Paino: 573 g


Tämän peiton kanssa kävi klassinen ajatusvirhe ja jouduin hakeen muistaakseni kaksi kertaa lisää lankaa, vaikka kuvittelin ostaneeni alunperin jo liikaakin.


Ihana siitä tuli! Vauvan sukupuoli ei ollut etukäteen tiedossa, mielestäni onnistuin tosi hyvin tekeen sukupuolineutraalin, mutta värikkään ja hempeän peiton. Voi kun jaksaisi tehdä tällaisen aikuisten koossa, olisi ihana torkkupeittona. Mutta jos jaksaminen oli koetuksella jo tämänkin kanssa, niin haaveeksi taitaa jäädä. On kuitenkin melkoisen yksitoikkoista neulottavaa.

30 kommenttia:

 1. Aivan ihanan värinen! Värien sekoittaminen tekee peitosta niin eloisan näköisen. Varmasti kaiken sen pinnistelyn arvoinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piti valita lankamerkki sen mukaan missä oli sopivia värejä riittävästi :D

   Poista
 2. Tämä on ihana!! Ja pitää laittaa korvantaakse tämä vauvapeittomalli. Tein nimittäin itsestäni vilttitätin ;D ja pyrin siihen että tekis aina erilaisen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vilttitäti! Mäkin oon vähän sellainen, vaikka ennen tätä tehnytkin vain kavereille ja miehen sukulaisvauvoille.

   Poista
 3. Hieno, todella! Tämä on ilmeisesti se "radiopeitto"?

  VastaaPoista
 4. Nuo värit <3 kuin aamurusko tai jotain... ja uskon, että on tuossa ollut neulottavaa. Vauva arvostaa :)

  VastaaPoista
 5. Ihanuus! Kauniisti värit liukuvat toisiinsa. :)

  VastaaPoista
 6. Tosi ihana! Oispa meilläkin neulovia tätejä!

  VastaaPoista
 7. Onpa kyllä superhieno peitto!Tuo toisen värin vaihtaminen kerän puolivälissä ei automaattisesti tarkoita, että tulisi näin hieno. Sinulla on ollut silmää värivalinnoissa! Miten teit ensimmäisen ja viimeisen raidan? Samaa väriä tuplana vai kahdella värillä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä niitä värejä paljon mietinkin ja silti osan olisi voinut valita paremminkin, tässä kun ei taida kahta samanlaista raitaa olla.

   Ensimmäisestä ja viimeisestä raidasta jäi ne puolikkaat kerät yli.

   Poista
 8. Tää on ihana, teen varmasti tällä idealla joskus peiton. Jos tekis paksummasta langasta aikuisten koon... hmm...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muakin houkuttaisi kovasti aikuisten koko. Mutta hirveen paljon paksummalla ei oikein viitsi tehdä, tulee niin painava. Kun tosiaan kaksinkertainen lanka.

   Poista
 9. Ihana idea ja noi värit on just sopivat. Riittävästi väriä ja käy tytölle tai pojalle. Kiva idea raidoituksen suhteen, täytyykin pistää korvan taakse ja kokeilla joskus. Rakastan myös vauvan peittojen tekemistä ja näin ollen myös antamista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen itsekin tosi tyytyväinen väreihin. Ei tarvinnut tehdä harmaata vältelläkseen vaaleanpunaista ja -sinistä :)

   Poista
 10. Onpa upea! Tosi onnistuneet värivalinnat, ja Ciao Trunte on mainio vauvalanka. Purl Soholla on ilmaisohje samalla idealla toteutettuun peittoon, mut se ei oo läheskään näin hieno :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ciao Trunte on mielestäni vähän karhea, mutta niillä on tosi laaja värivalikoima, niin siksi valitsin sen :) Toki kyllä olen paljon neulonut siitä muutenkin. Ja joo, tämä peitto on hyvin Purl Soho -vaikutteinen :D Kuvia olen katsellut, mutta en ohjeita sen kummemmin lukenut, tällaisen kun osaa tehdä ilmankin :)

   Poista
 11. Kaunis peitto ja kivasti sommitellut värit!

  VastaaPoista
 12. Tosi kaunis peitto ja nuo värit! :)

  VastaaPoista