Sivut

tiistai 15. marraskuuta 2016

Pinkki virkattu talo Keravalla

Tehtiin tänään lasten kanssa pikainen Keravavisiitti, ihan vain katsomaan lähempää, kuin vain junan ikkunasta, pinkkiä taloa. "Meidän pinkki talomme" on siis "virkkaajalegenda" Agata Oleksiakin johdolla toteutettu yhteisötaideteos, jota on ollut virkkaamassa noin sata vapaaehtoista, maahanmuuttajia ja turvapaikanhakijoita. Teos on rauhan, toivon ja paremman tulevaisuuden symboli, joka samalla kunnioittaa naisten usein näkymättömäksi jäävää työtä. Kaunis ajatus siis. Mutta pakko myöntää että minua kiinnosti lähinnä se, että tämä Keravan taidemuseon tuottama hanke on a) virkattu, b) pinkki ja c) kokonaisen talon kokoinen.

Vanhana neulegraffitien tekijänä tämä kiinnosti erityisen paljon. Silloin, kun neulegraffiteja vielä tein, heräsi aina kysymys taiteesta ja sanoin joka kerta, että en ole taiteilija, minä vaan teen näitä. Jatkokysymys oli joka kerta tietenkin että no mikä sitten on taidetta. No, taidetta on virkata talo rauhan, toivon ja paremman tulevaisuuden symboliksi joka samalla kunnioittaa naisten usein näkymättömäksi jäävää työtä. Minä olisin voinut virkata talon ihan vain huvin vuoksi. Just siinä on se ero. Sen lisäksi tietenkin, että en ole koulutukseltani taiteilija. Mutta joo, monestakin syystä en enää neulegraffiteja tee, tämä nyt vain tuli väkisinkin mieleen tästä upeasta talosta :)Nyt kun oli lunta, oli kattokin tietenkin lumen peitossa joten ei ihan nähty pinkkeyttä koko komeudessaan. Vaikuttava se oli silti ja siinä mielessä näkemisen arvoinen juuri lumiseen aikaan, sillä kaikki se pinkki hohti valkoisesta hangesta mahtavasti!


Virkkaukset koristavat seiniä vielä 26.11. asti joten alkaa oleen viimeiset hetket käydä katsomassa! Suosittelen! Talo näkyy Keravan rautatieasemalta, joten ei voi eksyä, ainakaan jos junalla käy.

12 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Niin no, kyllähän museoissa näyttelyt vaihtuu. Minusta on kyllä vähän sääli, että nämä lähtee jo kun ovat kuitenkin vielä todella hyvässä kunnossa mutta etukäteenhän näistä on päätetty.

   Poista
 2. Kävin muutama viikko sitten ensi kertaa Keravalla yhdellä kurssilla. Mennessä ajoin tuon pinkin talon ohi ja ihmettelin mikä kumma se on, näkyi jotain pitsiä lähemmäs kun autolla pääsin. Kiitos kun nyt kerroit tarkemmin talosta. Näkyi ympäristössään todella selvästi tuo taideteos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se kyllä erottuu hyvin, junan ikkunastakin pistää silmään :)

   Poista
 3. Kiinnostaa, että mistä tuo on virkattu? Jostakin matonkuteen tapaisestako?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä, mutta näytti joltain ihan vaan akryylilangalta, ei mitään matonkuteen tapaista kuitenkaan.

   Poista
 4. On se huikea! Kuvia olen nähnyt ja tv:ssä, mutta lähemmäs en enää ennätä. Hienoa, kun te kävitte ja esittelit meille :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä ihan pakko käydä kun kuitenkin näppärän pienen junamatkan päässä täältä :)

   Poista
 5. Ai sinne pääsi sisäänkin! Mä kurkin vaan ulkoa. Löytyikö sisältä kidnapattu talon omistajaperhe umpivirkattuina - visio, joka tuli mulle aikanaan ekaksi mieleen, kun näin umpeen virkatun talon. Et niin kuin joku uuden ajan pahishämppis ois päässyt iskemään. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, joo! Se on galleria. Taidetta oli sisällä, myytävää sellaista :)

   Poista
 6. On tuossa ollut melkoinen työ isommallekin porukalle. En olisi tästäkään tiennyt ilman tätä bloggausta, joten kiitos!

  VastaaPoista
 7. Uskomaton, mukava oli nähdä edes näin kuvissa. Sopivasti näin päivän myöhässä heräsin asiaan. :)

  VastaaPoista