Sivut

perjantai 25. marraskuuta 2016

Mätsäävillä kotimaisilla vaatteilla joulua kohti

Yhteistyössä Melli Ecodesign / kuvissa näkyvät vaatteet saatu näkyvyyttä vastaan


Olen vähän huomaamattani hurahtanut pukeen lapset mätsääviin vaatteisiin. Joten kun sain valita Melli Ecodesignilta vaatteet lapsilleni, mätsäämiseksihän se meni! Viime keväältä tuttu sulkakuosi on saanut syksyisemmät värit, ja nämä miellyttävät omaa silmääni paljon enemmän kuin pastellit. Vähän jouluhenkeäkin näissä sulissa on tämän värin myötä. Tai ainakin ikivihreätä marraskuista metsää. Sitähän se Suomen joulukin yleensä on, mustaa ja havunvihreää.

Pojalla on musta trikoohuppari ja sulkalegginssit, tyttärellä sulkamekko ja mustat legginssit.


Mellin vaatteet tosiaan ommellan Suomessa. Eikä pelkästään ommella, vaan kangaskin on kudottu Suomessa. Puuvilla täällä ei sentään kasva, se on Kreikasta. Luomua. Joten ei näistä vaatteista mitään pahaa sanottavaa äkkiseltään keksi.


Kangas on uskomatton pehmeää ja mekko hyvin laskeutuva. Vaaleanpunaisessa lyhythihaisessa versiossa neiti juhli kaikki kevään ja kesän juhlat, niin hieno se oli. Ihanimman tuntuinen trikoovaate, mitä lapsella on koskaan ollut. Tämä vihreä mekko menee kokonsa puolesta varmasti pitkään, ja housuissakin kasvunvaraa.

Pojan musta huppari on juuri sellainen perusvaate, mitä tarvitaan aina ja sopii ihan kaikkien housujen kanssa. Mellillä on kivasti muistettu myös heitä, jotka ei niin kuoseista välitä, sillä vauvoille ja lapsille löytyy paljon yksiväristä mustaa. Samaa ihanaa materiaalia.


Tyttö sai myös pipon ja bodyn Mellin toista tyyliä edustavaa, Leena Rengon suunnittelemaa kuosia. Tästä pikkulinnut-kuosista on kyllä nettikaupassa tosi huonosti kuvia, pienestä kuvasta on hankala hahmottaa. Munhan oli tarkoitus sitten ottaa kuva, jossa näkyy kuvio paremmin, mutta marraskuun valomäärä ja heiluva lapsi, juu ei onnistunut. Mutta kuosi on IHANA! Bodyssa on käännettävät resorit hihoissa ja tuplanepparit haarassa, ja tämä (86/92) on näin pienemmilleenkin aseteltuna vielä suuri, joten tästä nautitaan pitkään. Olettehan muuten huomanneet, että tänään on black friday ja vaikka ja missä hyvät alennusprosentit? Niin on myös Mellillä. Diiliin ei kuulunut vinkata tästä, mutta tuskin pahastuvat, jos silti vinkkaan että Mellin instagramtililtä ja Facebooksivulta löytyy koodi, jolla saa koko valikoimasta 25 % alennusta VAIN TÄNÄÄN. Tosi hyvä alennus! On siis naistenkin vaatteita. Ei tarvi kahta kertaa kysyä, mihin mun koko aika meni tänään sillä välin, kun esikoinen oli kerhossa. No, black friday -shoppailuun tietenkin. Ja vielä on monta tuntia aikaa.

2 kommenttia:

  1. Black Friday oli myös "älä osta mitään" -päivä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin oli, mutta jos elää kotihoidontuella ja on kaksi lasta, on aika kohtuutonta että ei maailmanparannuksen vuoksi saisi hyödyntää tuntuvia alennuksia sinä yhtenä päivänä. Mistään överikuluttamisesta ei ole ainakaan mun kohdalla kyse kun olin odottanut tiettyjen hankintojen suhteen jo monta kuukautta tietäen että black fridayna ne saa huomattavasti halvemmalla. En todellakaan syyllisty tästä, ei ole aihetta.

      Poista