Sivut

tiistai 29. marraskuuta 2016

Uusi Pikku Kakkosen sovellus

Lapset ovat olleet viime viikkoina tärkeän tehtävän äärellä, ovat saaneet testata ennakkoon uutta Pikku Kakkosen sovellusta. Vanha sovellus on ollut tosi paljon käytössä esikoisella, ja valitettavasti itse olin jo lopen kyllästynyt kuunteleen niitä samoja vanhoja Hertan maailman riimittelyjä, jotka puskevat läpi suunnilleen unissaankin. Toivottu uudistus siis ainakin tälle sivustaseuraajalle!


Uudessa sovelluksessa on paljon myös taaperolle sopivia renkutuspelejä joita vaihtaakseen ei tarvi osata valita mitään, sen kun vaan sivusuunnassa liikuttaa sormella. Vanhaa Pikku Kakkosen sovellusta ei meidän 1-vuotias ole käyttänytkään, mutta uutta testaili innokkaasti. Hauskat hahmot, värit ja äänet valloittavat. Tällä pelastetaan vielä niiiiiiin monta kiukkuhetkeä paikoissa, joissa olisi hyvä saada taapero pidettyä tyytyväisenä kanssaihmisten huomioimisen vuoksi. (Mitään peliaikaa ei meidän 1-vuotiaalla tietenkään siis vielä ole, eikä semmosta osaa vaatiakaan.)


Sovelluksessa on animoitu uudelleen tutut Heikki ja Nalle -hahmot (Heikki? En tiennyt että se on poika) ja he ovat todella suloiset! Jopa tämä 80-luvulla valtavasti traumoja "varokaa heikkoja jäitä" -pätkästä saanut hyväksyy!

Ja mitä tulee Hertan maailmaan, kyllä, se löytyy uudestakin, mutta pelit ovat uudet. Sattui ainakin meille todella ajankohtainen kirjainpeli, sillä esikoinen on juuri nyt todella kiinnostunut kirjaimista.


Itsekin kokeilin joitain pelejä, ja haastetta riitti ainakin yhdessä sokkelopelissä aivan hermojen menetykseen saakka. Mutta enimmäkseen ovat mukavia hengailupeliä, joissa ei hermoja tarvitse turhaan kiristellä ja esikoinen on itse tajunnut about kaikesta, mitä niissä on tarkoitus tehdä. Ja samoin toki taapero niistä pikkuisten "peleistä".


Testitiimimme 1 v, 4,5 v ja 33 v antavat vahvan peukun uudistuneelle sovellukselle! Erityiskiitos tosiaan siitä, että on erikseen isompien ja pienempien lasten juttuja ja vielä siten, että pienten puolelta ei helposti eksy isompien peleihin, joista pitää osata erikseen avata ja sulkea ne.


Uuden sovelluksen saa päivittämällä vanhansa tai lataamalla sovelluksen sovelluskaupasta. Uusi versio korvaa vanhan kokonaan, eli varaudu tähän mikäli vanha sovellus oli erityisen rakas. Mutta uskon, että tämä uusi on kenen tahansa mielestä aivan tosi kiva!

11 kommenttia:

 1. Tättärää poutasää, tänään mennään metsään.
  Mahtaako siitä malttaa luopua?!
  Täytyy ehdottomasti tsekata tuo uudistus, kuulostaa hyvältä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Painava reppu, kaatuu heppu! Meillä oli näemmä päivittynyt automaattisesti, noh, onneksi vanhaa ei kukaan jäänyt kaipaan :D

   Poista
 2. Eilen kipeän lapsen kanssa ladattiin sovellus (alkaa pikkuhiljaa tekeminen loppua sisällä istuessa) ja yllätyin miten ihana se oli! Jotenkin tosi kiva myös se että ei sisällä mitään mainoksia yms linkkejä ja lapsen on helppo sitä itsekseenkin käyttää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, se on tosi kiva että ei ole linkkejä, mainoksia tai mahiksia vahingossa vinguttaa visaa!

   Poista
 3. Harmistusten harmistus, mulla on antiikkinen puhelin.:( Ei pikku kakkonen toimi. Nyt kun olisi ikää jo katsella (2v)

  VastaaPoista
 4. Aamu-uutisissa iso juttu, kuinka pienet lapset on jonkunlaisen ruudun ääressä yli 2h päivässä. Siitä se sitten kasvaa. Ei välttämättä hyvä juttu. Näillä kaikilla härpäkkeillä helpommin lisääntyy jo varhain, joo ilmankin pärjää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tottakai ilmankin pärjää. Ei se kuitenkaan tarkoita sitä, jos on Pikku Kakkos -sovellus puhelimessa, että sitä edes joka päivä avattaisiin tai automaattisesti oltaisiin turmion tiellä. Kohtuus kaikessa. Kyllä jo minun lapsuudessa katsottiin telkkarista lastenohjelmia ja pelattiin konsolipelejä monesti paljonkin. Nykyään vaan laitteet ovat eri.

   Poista
 5. Meilläkin tykättiin! Pikku Kakkosta jo vuosia pelannut 6-vuotias oli ehtinyt jo vähän kyllästyä vanhaan sovellukseen, ja tästä uudesta löytyi eskarilaisellekin pelattavaa.

  Lasten ruutuaikaan tosiaan kannattaa kiinnittää huomiota, niin kuin joku tuossa kommentoikin, mutta Pikku Kakkonen niin ohjelmana kuin sovelluksenakin on mielestäni niin hyvää ja laadukasta sisältöä, että en siitä lähtisi ihan ensimmäiseksi lapsen katselua rajoittamaan.

  Eikä pelaaminen välttämättä lisää ruutuaikaa, jos sitten katsellaan telkkaria vaikka vähemmän. Hyvää ja laadukasta sisältöä kohtuuden rajoissa, niin hyvä tulee :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mukavaa vaihtelua tämä uusi, voin hyvin kuvitella, että vanhaan on saattanut jo kyllästyä. Ja aivan samaa mieltä olen kaikesta muustakin! Pikku Kakkosen sovellus on todella laadukas, ei voi ajatella että aivan humpuukia pelaamista se.

   Poista
 6. Joo joo, se on arjessa vaan monesti huippu juttu, että lapset viihtyy mainiosti sen pienen hetken, missä aikuinen tarvitsee keskittymistä omiin asioihin, esim. ruuanlaiton kriittiset vaiheet, jonkun tärkeän asian hoitaminen vaikka puhelimella jne. Kyllä niitä hetkiä myös arjessa tulee, kun voi opettaa lapsille kärsivällisyyttä ja kykyä odottaa rauhassa. Jokaista tilannetta ei tarvitse käyttää "lapsen kouluttamiseen", vaan saan sitä helpotusta hakea nykyteknologiasta. Siitä ei tarvitse syyllistyä. Täytyykin sanoa lapsille, kun on sellainen hetki, että katsovat sen uuden pikkukakkosen sovelluksen.

  VastaaPoista