Sivut

lauantai 20. helmikuuta 2016

Mäkihyppääjät

Saatiin tosiaan Plastexin mäenlaskutapahtumasta mäkihyppääjä ja hurahdettiin noihin mäkeä laskeviin retroa ja nostalgiaa huokuviin ukkeleihin niin että ostettiin Prismasta jokunen lisää (kelkkiksiä myös mutta nämä hyppääjät ovat kivempia). En voi kylliksi ylistää näiden neroutta vaikka nämä siis olivat mulle täysin uusi juttu, toisin kuin miehelleni joka on leikkinyt tällaisilla jo lapsena. Voidelleet kynttilällä noita suksia ja pitäneet kilpailuja. Ei tarvi olla kummoinenkaan talvisää kun näistä saa jo kaiken ilon irti! Hyppyri on toki näppärin rakentaa suojalumesta mutta mäkeä voi laskea hienosti myös jäätyneessä pulkkamäessä tai pihatiellä, missä tahansa aurauskasassa jne jne. TalviLELUJA on oikeastaan aika vähän verrattuna kesään. Toki talvella on nämä luistelut, pulkkamäet ja hiihtämiset mutta nämä korvaavat hyvin sen että hiekkalaatikko (sinne dumpattuine taloyhtiön ns yhteisine) leluineen on hangen alla odottamassa parempia päiviä.
Tuon ukkelin seisontakulmaa pystyy säätään ja siten vaikuttaan siihen miten pitkälle hyppy lentää tai no, tuleeko ylipäätään suksilleen alas. Hienosti nämä kyllä tasapainonsa pitävät ja hakeutuvat takaisin pystyyn jos meinaa syystä tai toisesta vähän kellahtaa.
Just parasta, paljon käyttöpäiviä Suomen vaihtelevassa talvessa ja todistettavasti näillä jaksaa aikuisetkin leikkiä. Jopa sellaiset joiden mielestä tylsin koulupäivä koskaan oli se kun piti katsella mäkihyppyä televisiosta.
Jumbon Prismasta tosiaan löytyi :)

7 kommenttia:

 1. Nää on kyllä hauskat! Ehkä pitää ostaa meillekin hiihtolomalla. :)

  VastaaPoista
 2. Mieki muistan et omas lapsuudessani (90-luvun iha alussa) naapurin pojilla oli näitä :) Nää kyl laskivat tosi kovaa ja hyppäsivät yllättävän hyvi ja pitkälle! Pitäsköhä itekki käyä ostaa pari, iha vaa nostalgian takia :D Ja voishan näitä ottaa töihin päiväkotiin mukaan. Saattas lapset innostuu :)

  VastaaPoista
 3. Ooo! Minullakin oli lapsena! Ensin leikittiin tuntitolkulla ulkona ja kun illalla piti tulla jo sisälle niin leikit jatkui, kun laittoi peiton sängynreunalta alas ja alle duplolaatikon :D Siinä jälleen uusi mäki! :D

  VastaaPoista
 4. Ihanaa, että noiota on vielä. Oma poikani leikki noilla paljon ja luulin, ettei niitä enää saa.

  VastaaPoista
 5. Voi ei, miten nostalgista! Olin unohtanu, että mulla oli kans tollanen hyppääjäukkeli lapsena veljen kans yhteisenä. Sait aikaan ihanan tuulahduksen lapsuudesta :) Mun on nyt ihan pakko käydä ettimässä näitä jostain. Jospa nää kuuluis yleisesti Prismojen valikoimiin, ni saisin omille lapsilleniki tällaset.

  VastaaPoista
 6. Näitähän saa vielä esim prismasta. Tällekkin talvelle saatiin mäki tehtyä. Lapsena piti tehdä aina vaan isompi mäki. Oliko kellekkää hienoa kuulla kun se hyppääjä läpsähti alastulorinteeseen?

  VastaaPoista