Sivut

keskiviikko 24. helmikuuta 2016

Loppumattomat tilkut

Pidän kyllä jämämateriaaleista. Olen aina pitänyt. Mutta musta alkaa tuntuun että vähän liiankin iso osa ompelutöistä on tehty jämistä. Niistä samoista ainaisista loppumattomista jämistä. Miten monta pienen pientä palaa voikaan saada yhdestä ainoasta ylijäämäretaleesta! No mä myönnän että ostan useimmiten kangasta vähän liikaa. Että varmasti riittää kun en ole niin kokenut ompelija että osaisin varmuudella ostaa just sopivasti. Ja sitten kun hamstraan valmiita paloja jostain palalaareista niin ainahan niissä on liikaa jos ei sitten liian vähän. Ja kun ostaa alennuksesta pussilakanan ihan vaan materiaaliksi niin onhan siinä aivan tuhottoman paljon metrejä!
Sitten sitä jotenkin kuvittelee että sen tilkkuvaraston kanssa on vaan pakko elää vaikka voisihan niitä todellakin lahjoittaa tai vaikka vaihtaa. No, viime kesänä raahasin tilkkusäkin (Marimekon raitatilkkuja, ostin säkillisen joskus tehtaanmyymälästä ja noin 100 projektia myöhemmin totesin etten kertakaikkiaan halua tehdä niistä enää yhtään mitään) puistokirppikselle ja kyllähän se koko säkki lopulta tyhjeni!

Tänään leikkelin tilkkuja taas vaihteeksi yhteen peittoprojektiin ja kyllä kirosin että taas niitä samoja kangasretaleita, ne ei ikinä lopu! Olen kuitenkin aika varma ettei mulla ole yhtään sen enempää tilkkuja kuin keskiverto harrasteompelijalla muutenkaan. Todennäköisesti mulla on niitä aika VÄHÄN. Silti se tuntuu joskus niin loputtomalta suolta vaikka kaikesta huolimatta olisihan se aivan älyttömän tylsää jos ei olisi tilkkuja ja jämämatskuja joka lähtöön!!! Perinteinen viha-rakkaus-suhde siis.


Itse asiassa mulla on nyt sellainen tilanne että mulla ei taida edes olla mitään korkkaamatonta kangasta. Ihmekös tuo että jämiä piisaa kun ei ole muuta kuin jämiä :DTaitaa olla aika uudelle mekkokankaalle.

17 kommenttia:

 1. Aivan mielettömän hieno tuo kala. Mun on ehkä ihan pakko kans toteuttaa tuommonen jollakin aikavälillä. :) Nimimerkillä "Puolet perheestä kalastaa kesät talvet"


  Mää oon kyllä kans semmonen tilkkujemmari, että tilkkuja riittää iäksi. Ja koko ajan lisää tulee. :) Eilen mulla oli työn alla tilkkupaita Nuorimmaiselle. Jäi vielä kesken, kun jäin nysväämään yksityiskohtia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama :) Tallensin kalan kans heti inspiraatiokansioon odottamaan sopivaa hetkeä. I-H-A-N-A!!

   Poista
  2. Kalan ohje on Surrur - tee oma Marimekkosi -kirjasta, oon blogannut kalasta täällä, klik

   Poista
 2. Nämä on niin ihanan pirtsakoita kaikki! Mä säästän lähestulkoon aivan kaiken (myös lahjapaperipalat, koska askartelu).. koska niistähän voi sitten tehdä vaikka nappeja! :D Onneksi ei ole paljoa silti kertynyt. Onneksi mun työhuone on se 2m x 1,5m vinokatolla ja pirun kylmä huone, niin ei sinne oikein mahdu eikä halua hamstrata kauheasti. :D Tilanne saattaa räjähtää käsiin, jos joskus saan kunnolliset tilat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäki säästän :D Mulla on näitä kamoja vähän siellä sun täällä, toistaiseksi mahtuu vaikka kaappien ovet saattaakin jäädä vähän raolleen xD

   Poista
 3. Sulla on tosi kivoja tilkkuja ja ihania juttuja olet niistä ommellut :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiits. Onhan ne ihania mutta joka työssä tuntuu toistuvan samat kankaat :D

   Poista
 4. Nää on kyllä kaikki niin ihania! Ite en raaski heittää pieniäkään tilkkuja pois, vaikka en niistä jaksakaan sit mitään tehdä :D Onneks opiskeluhommiin on saanu käytettyä kaikkia ihme jämiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En mäkään raaski. Tosin joskus tulee semmonen vimma että saattaa jotain vähän isompaa leikkuujätettä heivata meneen mutta yleensä kyllä jemmaan. Ongelma ehkä onkin ne isot palat jotka ei lopu ikinä :D

   Poista
 5. Sun tilkut pesee mun tilkut ihan sata-nolla! :D En kestä, mun jämät on ihan susirumia eikä niistä kyllä sais tällaisia kivoja töitä. Ja on kyllä jännä kuinka jotaki kangasta vaan riittää. AINA. Ehtymättömät jämät on uuvuttavia.. Ps. Tuo kala, ihana! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo, mulla on kyllä kivoja tilkkuja :D Ne ei vaan silti lopu koskaan ja joka töissä on ollut esim noita Finlaysonin elefantteja jo neljän vuoden verran. Joka kerta luulen että nyt ne loppu mutta jostain löytyy vielä soiro.

   Poista
 6. Oi ihanuutta" Olet kyllä taitava tilkkuilija!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, en tee niin kuin tilkkutöitä kuuluisi tehdä ja kaikki saumat on vinoja mutta pikkuvikoja ;D

   Poista
 7. Ihana jämämateriaalipostaus =D Hienoja töitä ja ymmärrän tuskasi. Laatikon pohjaa ei näy, ja kuosit alkaa kyllästyttää, mutta lahjoina, ne kuosit on onneksi yleensä saajalleen uusia. Ihanat peitot, olen aika peittohullu, samalla tilkkupeittohullu. Kala on sairaan hauska.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, lahjoiksi on hyvä tehdä :) Kala oli kyllä huikea tehdä!

   Poista
 8. Uskomaton määrä tilkkutöitä! Upeita! Minun tilkut, noh ne vain lisääntyy ja lisääntyy koska kukaan ei koskaan ompele niistä :D Monesti olen kyllä suunnittelut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä tässä edes ollut kuin ne joista oli kivoimmat kuvat :D

   Poista