Sivut

keskiviikko 24. helmikuuta 2016

Haalarin siivellä värjäytyneet

Vanuhaalarin kyytipojaksi heitin tosiaan samaan värjäyssatsiin kasan kulahtaneita vauvanvaatteita. Siis tosi haalistuneita ja harmaantuneita ja kamalia. Tulihan siitä isompi satsi mitä väripaketti lupaa kunnialla värjätä mutta ajattelin että vähemmällä määrällä pinkistä voisi tulla jopa liian tumma, väripaketissa kun kuitenkin luki fuksia. Ja koska mulla on selkeästi jäänyt nuoruudessani jokin batiikkivaihe liian vähälle huomiolle (eikä silloin uskallettu värjätä kun ajateltiin että pesukone menee pilalle ja kaikki värjäyksen jälkeen pestyt pyykit ja no, jotenkaan sitä ei vaan koskaan tullut tehtyä) niin kumilenkkien kanssa kikkailuksihan se taas meni. Kesän violetistä värjäyssatsista oppineena tajusin jo pitää hommassa jotain tolkkua enkä tunkea koko vaatetta kumilenkkeihin ja näistä tuli mun silmään ihan todella kivoja!

Tuosta yllä olevasta vasemmanpuoleisesta ei olekaan kuvaa ennen värjäystä mutta tein sen siten että rullasin bodyn tiukaksi rullaksi alhaalta alkaen ja laitoin koko rullaan tasaisin välein kumilenkkejä tiukalle. Hihat jätin roikkuun oman onnensa nojaan.


En tiedä missä nuo vasemmanpuoleiset housut luurasivat kun jaettiin paikkoja silitysjonosta. Oikeanpuoleisissa on myös pylly-ympyrä.


Viimeiseksi villi kortti eli kypärämyssyt. Jäbän aikana yritin ensin käyttää niitä kun luulin että on vähän kuin pakko. Siksi toinen siis värjäytynyt sinisenpaskaksi. Vika voi olla mussakin mutta mä koen nämä ihan hirveän hankaliksi käyttää. Nuorimmaiselle en ole edes yrittänyt. No nyt tungin sovitusmielessä hänen päähänsä mutta taisi jo olla liian pieni tämä :D
Näillä värjäyshommilla pelastaa kyllä hyvin värinsä menettäneitä vaatteita. Mutta toimii tosiaan vain puuvillaan (ym luonnonkuituihin) ja tahroja nämä ei peitä. 

18 kommenttia:

 1. Hienot tuli! Mä en taas voi kuvitella mitä pukisin lapsille jos ei olis kypärämyssyjä! Kauluri ja pipo erikseen varmaan, mutta kypärämyssy on loistava yhdistelmä. Kolmevuotiaallakin hyvä just näillä keleillä kun ei tiedä onko kylmä vai kuuma, merinovillamyssyn päälle vaan joko ohut tai paksu pipo. Pysyy niskakin lämpimänä. No, kyllähän sä nämä varmasti tiedät! Tapoja ja tottumuksia on monia ja lopputulos on ihan sama. 😀

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä käytän esikoisella kauluria ja pipoa erikseen. Vauvalla sit vaan vauvamyssyjä jotka suojaa kyllä tosi hyvin, varsinkin kun on siellä vaunukopan suojassa lukuisten huppujen kanssa, ja kaulahan ei vauvoilla silleen edes ole esillä kuin isommilla. Voi olla että mulla on aina ollut väärän kokoinen kypärämyssy kun olen yrittänyt mutta vauvakin esim kääntää päätään mutta aukko jää paikoilleen jne :D No, en vaan osaa. Oon kauluriäiti :D :D :D

   Poista
  2. Kieltämättä haluisin itsekin olla kauluriäiti, koska sitten voisin neuloa kivoja huiveja ja kaulureita! ;)

   Poista
  3. Mutta on kypärämyssyssä toki etunsa, nimittäin meillä on ne itseneulotut kaulurit kyllä lörpähtäneet niin että tokkopa niistä kauheasti suojaa enää on. No, hyvä syy tehdä uusia ;)

   Poista
 2. Viimeksi tänään nostin kovin ahdistuneen, ilman naamaa olevan 4kk ikäisen kypärälakkineidin vaunujen syövereistä. Oli siis just toi klassikko "aukko edessä mut kasvot jossain siellä muualla" :) kiitos inspiraatiosta värjäämiseen, kohta käynnistyy pesukone ja sinne lentää ekana toi kellertäväksi ällötykseksi mennyt 2010 äpakkauksen vanuhaalari :) Harsot sun muut kellertävät ällöt kävi värissä jo raskausaikana

  VastaaPoista
 3. Tuli tosi kivoja! Eikä tule vastaan toista samanlaista!

  VastaaPoista
 4. Joo täytyy sanoa että yks vauvavuoden kauhunhetkistä oli se, kun menin hakemaa itkevää vauvaa vaunuista ja se olikin kääntynyt mahalleen ja kasvot oli vaunuissa kiinni. Paitsi että ei se osannutkaan vielä kääntyä, oli vaan kääntänyt päätään niin, että kypärämyssy oli väärin päin päässä :D. AI kauhee kun ahdistaa vieläkin :D

  VastaaPoista
 5. Ei Noista äitiyspakkauksen kypärämyssyistä ole mihinkään. Ruskovillan on ihan eri planeetalta. Suosittelen kokeilemaan semmoista jos jostain vastaan kävelee ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin kyllä kuvitella että ne on parempia. Mutta en mä oikein osaa kaivata kypärämyssyä, normi lakki jossa korvaläpät tms suojaa kyllä ihan riittävästi. Vauvaa en edes vie ulos jos on reippasti yli 10 astetta pakkasta.

   Poista
 6. Oi ihan tulee teinimuistoja batiikista :D Ihan sikamakeita värjäyksiä, kyl nyt kelpaa!

  VastaaPoista
 7. Kypärämyssyn pitää olla riittävän pieni, ettei lapsesta tule kasvotonta zombieta. Eli kuvan kypärämyssy on sopiva.
  Ja ruskovillalla on hyvät kypärämyssyt. Niistä silkkinen on paras. Se vielä venyy pään kasvaessa ja sopii pitkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi oli tosi kireä ja kamala pukea. Mutta uskon kyllä että ruskovillalla on parempia. En nyt kuitenkaan koe sellaista tarvitsevani.

   Poista