Sivut

torstai 3. heinäkuuta 2014

Roskistuomiolta pelastettu

Kun kaveri kysyi 80-luvun kässäkirjasta että otatko vai heitänkö roskiin niin vastaus on aivan selvä. Ei ikinä roskiin tällaisia!Ajattelin että jos se on ihan scheisse, vien sen kirpparille tai kierrätyskeskukseen. Mutta yllättävää kyllä, se ei ollut ihan täysin kauhee! No toki 90 % malleista oli aika hirveitä mutta katsokaa nyt esim näitä! Vou!

Voisin todellakin neuloa pojalle tällaisen raitaneuleen jossa myös kohoraitaa aina värin vaihdoksen yhteydessä. Yläosa on ainaoikein neuletta, muuten kohoraitoja lukuun ottamatta sileätä.

Nämä pikkutyttöjen mekkojen virkatut yläosat, söpöintä ikinä! Pallokuvio on kuin suoraan Virkkurista ja linnutkin sydämineen sopisivat Pinterestin kuvavirtaan milloin vaan.


Aikuisille sitten vähän rohkeampaa. Okei, tää on jo aika läppä!


Kuka oikeesti keksisi tehdä palmikkokuviota jonka halkoo musta salama? Aivan huikean erilainen!


Helmineule nuolikuvioilla sai heti sormet syyhyään tiskirättiä tuolla kuosilla! No, miksei paitaakin.

Joten ei todellakaan roskiin tätä kirjaa.

15 kommenttia:

 1. Kohoraitaneule ja tuo mekko yläpitsillä, hienoo!
  Mä tykkään 80-luvun alun SK-kerholehdistä, 90-lukulaiset mitä on tulleet vastaan olen laittanut selailun jälkeen eteenpäin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo raitaneule melkein kyllä täytyy tavalla tai toisella toteuttaa!

   Poista
 2. Hyvä et pelastit! Kyllähän kasari-ideatkin on yhä käyttökelpoisia ;)

  VastaaPoista
 3. Hahaa, miul on sama kirja! :'D Ostin joskus kirjaston poismyynnistä ku sain paril eurol. Ite en tosin löytäny tuosta oikei mitää hirveen inspiroivaa, joten se meni kirppariläjää. Tosin se ei tainnu mennä myydyks, niih se on viel talles :D Ehkäpä se oli tarkotus et mie nyt säästän sen ja ootan inspiraatiopuuskaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle on monesti käynyt niin että joku on ollut kirppiskasassa ja yrittänyt pari kertaa myydäkin mutta lopulta palannut kuitenkin takas käyttöön :D

   Poista
 4. Mulla on sama kirjasarja, äitiltä ennakkoperintönä saatu ;) Mallit on kyllä aika retroja, mutta kuten sanoit, muutamia ihan toteutuskelpoisia löytyy :) Ja paljon hyviä vinkkejä!

  VastaaPoista
 5. Vähän toi salamapaita on hieno!! Mä ainaki tahtoisin :D Kyllä vanhoistakin kirjoista ja lehdistä helmiä löytyy, jos ei muuta niin hyvät naurut ainakin!

  VastaaPoista
 6. No ei todellakaan roskiin! Kasarineuleet on just siistejä, jos niiden värit vaihtaa tähän päivään sopiviin ja neuloo koon tai pari pienemmän vastaavan itselleen. Ihana toi raitapaita! Sen voisi tehdä vaikka aikuisenkin koossa. :)

  VastaaPoista
 7. Ja hei, nythän on ihan tosi kovassa huudossa kaikki pitsijutut ;)

  VastaaPoista
 8. Hyviä neuleita näkyy olevan siinä kirjassa.
  Ajatelkaa, 30 vuoden päästä tämän ajan käsityökirjat saattavat olla sitä scheissea. :D

  VastaaPoista