Sivut

torstai 14. marraskuuta 2013

Vantaan lapaset

Kesällä oli kässälehdessä lapaskilpalu jonka aiheena oli paikkakunnan lapaset. Mun ei todellakaan pitänyt osallistua mutta muutama päivä ennen Lontoon reissuun lähtemistä sain idean nukkumaan mennessä. Ja tietäähän sen kun saa idean, niin pakkohan se on toteuttaa. Deadline oli sillä aikaa kun olisin reissussa joten nämäkin nyhjäsin tyhjästä sitten muutamassa yössä. Ei nyt mainita sitä että deadlinea siirrettiin myöhemmin kaksi viikkoa eteenpäin ja se aiheutti minussa lievähköä ärtymistä, joskaan en olisi tehnyt mitään toisin, no, kuin ehkä nukkunut vähän enemmän yössä.

Olen aivan varma että kirjoitin lapasen saatetekstin alkuun että "Vantaa ei ole kaupunki jolla voitettaisiin mitään skaboja" mutta jostain syystä se oli jätetty pois :O

Kaikki lapaset kun on esitelty siis Suuren käsityölehden kotisivuilla. Ja se kärkikymmenikkö oli tänään ilmestyneessä kässälehdessä.

Niinhän siinä kävi ettei Vantaalla voitettu tälläkään kertaa ja ajattelin tietenkin että kärkikymmenikkö on aivan mielettömän upean mahtavan kekseliäitä ja taidolla tehtyjä teoksia joten en koskaan mainitse missään osallistuneeni vaan nielen tappioni vähin äänin. Mutta sori vaan kaikki, mun mielestä mun lapanen ei oikeastaan ole yhtään sen huonomman näköinen kuin nuo muutkaan joten pistetään blogiin siis!


Ajattelin tietenkin että kerrostalot, kehä kolmonen ja lentokoneet ovat aivan liian kliseinen juttu Vantaasta mutta hei kamoon, Oulu ja Toripolliisi, Ähtäri ja karhu...

Lisäksi itse aloin näkeen Vantaaluomukseni enemmänkin talvisotalapasina missä koneet pommittaa kerrostaloja ja ajattelin jo etten lähetä niitä kisaan ollenkaan, mutta joo, lähetin. Ei tuoneet veteraanifibatkaan nyt sympatiaa :D Toinen versioni olisi ollut kusenkeltainen lapanen jollain Nalle Marjaretki -langalla tehtyine läiskämäisine yksityiskohtineen ja olisin nimennyt sen "Myyrmäen asema sunnuntaiaamuna" mutta onneksi tuli se Lontoon reissu niin en ehtinyt, uudesta deadlinesta huolimatta.

80 kommenttia:

 1. No toihan oli ihan hanurista ettet päässy noilla kympin sakkiin, ihan epistä, noissa sentäs oli tulkintaa, kekseliäisyyttä ja ne ei oo ihan alleviivat niinkuin noi muutamat muut! Voittaja ainakin miun silmissä, hyvä siä!

  -piia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisi pitänyt kokeilla jotain muuta kuin Vantaata, ehkä se on vaan niin totta ettei tämä ole kaupunki jolla voitettaisiin mitään skaboja ;D Mutta ei voi mitään, mun koti on täällä!!! Ja olisi ihan tyhmää tehdä kotikotipaikkakunnastaan lapanen vain siksi että Vantaa on kaikkien mielestä vaan pääkaupunkiseutukeskeinen paska. Olen ylpeä siitä että yritin Vantaata! Jeh! Kiitos kauniista sanoista! :)

   Poista
 2. Voi vitjat. Musta nuo sun omat on paljon kekseliäämmät kuin yhdetkään tuosta kärkikymmeniköstä. Liian itsestäänselviä tai perinteisiä nuo mun mielestä. Hienoa arkirealismia sulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakaan nämä ei ole suoraan vaakunasta eikä kansallispuvusta tms mutta ei auta, pakko niellä tappio :D

   Poista
 3. Siis ihan mielettömän hienot lapaset! Ehdottomasti parhaat noista kaikista! :)

  VastaaPoista
 4. Kyllä Vantaalla olisi, varsinkin saatesanojesi kera, ollut ehdottomasti tila kärkikymmenikössä, ellei peräti ekana. Toripoliisista pidin ja ymmärrän että se on valittu voittajaksi selkeytensä, tuttuudensa ja "mallin jälleenmyyntiarvon" perusteella.

  Itsellä ei olisi mitään saumaa edes ajatella mitä Tampereelta (missä siis asun) olisin lapaseen tehnyt kun Näsinneulan tai musta makkaraa, joten kaikki kunnia taitaville osallistujille, oli sitten missä kymmenikössä tahansa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, toki voittaja on sellainen jonka ohjeella joku jotain voisi tehdäkin. Tai siis että jos Alahärmä voittaisi niin ei olisi yhtä suurta kohderyhmää ohjetta varten kuin just esim Oululla.

   Eniten mua ärsyttää se että mun lapasten kehä kolmonen on kehän muotoinenkin kun lapaset on vierekkäin mutta ovat kuvanneet tonne nettisivuilleen niin että on vain yksi lapanen. Takapuolet tein yksivärisenä koska mun mielestä semmonen pilkuttaminen on vaan niitä varten jotka ei osaa kuljettaa lankaa ja handlata langanjuoksujaan. Voi näyttää laiskalta suunnittelulta tehdä yksivärinen kämmenosa mutta mun mielestä se vaatii enemmän taitoa kuin ne pystyraidat tai pilkut, heha! :D

   Ei muuten tainnut olla yhtäkään Tamperelapasta mukana, näsinneulalla eikä ilman :O

   Poista
  2. Kiakkoaiheinen Tampere-lapanen löytyy. Moneen on ihmismieli taas taipunut, siitä kaikille pisteet. Hienot on nää sun, ois jo vähitellen Vantaan vuoro voittaa. :)

   Poista
 5. Hei sun lapaset on hienot, eikä vähiten siitä syystä että kerrankin tajusin idean jostain ilman selitystä (Helsinki-Vantaa)! :D Vaan oikeasti, tuosta top10:stä ei mun mieleen ole kyllä todellakaan mikään muu kuin nuo Oulun toripolliisit, melkein kaikki muut on jotain ärsyttävää värisotkua josta ei kyllä tule mitään mielikuvaa mistään tietystä paikkakunnasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun mielestä top 10:stä on tosi hienot noi ylärivin kaksi vasemmanpuoleisinta! Ja sitten niissä, jotka eivät yltäneet top 10 oli myös muutama tosi upea!

   Omaan makuuni tuo Toripolliisi on liian pelkistetty ja liian laiha mutta pointsit silti koska Toripolliisi on ihanin patsas ikinä!

   Poista
 6. Tajusin vasta toisella katsomalla että ne olikin lentokoneita, mutta siis tosi hauska idea, kehä kolmonen ja kaikki! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli hankala tehdä pieniä lentokoneita, isommat olisi olleet jo liian isoja :D Mä sainkin kommenttia noita neuloessani että näyttävät puoliksi kuorituilta banaaneilta xD

   Poista
 7. Noihan on ihan Sairaan hienot, ne tuomarit ei vaan tykkää Vantaasta.. :D

  Sokru
  sokerimursu.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kukaan tykkää Vantaasta. Paitsi ehkä mä, ja siihenkin meni melkein 10 vuotta :D

   Poista
 8. Oishan sun pitäny päästä kärkikymmenikköön jo ihan siks, että sun lapaset on ihan kokonaan sun suunnittelemat! Ja vielä nerokkaat sellaiset :D Puikkomaisteri-blogista käy ilmi, että noiden punaisten lapasten kuvio on otettu suoraan Taito-lehden sukkaohjeesta, jonka kyseinen bloggaaja on tehnyt, mun mielestä vähän kyseenalaista... Tosin Puikkomaisteri ei näyttänyt ottavan sitä millään pahalla...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apua! Äsken kommentoin tähän ja olin ihan sekoittanut henkilöitä toisiinsa ja kääk! Toivottavasti monikaan ei ehtinyt lukeen. Mutta mutta, sitäpä vaan että no huh huh! :O Ja että sopii hyvin Suuren käsityölehden imagoon palkita pöllitty malli, itsekin kun lehti julkaisee härskisti tämän tästä aivan suoraan blogeista otettuja ideoita omissa nimissään eikä myönnä mitään!

   Vähän kyllä silti tyhmää palkita pöllitty malli, tuossa kisassa kun vielä oli Pirkanmaan kotityö mukana ja noi sukat on julkaistu aiemmin Taito-lehdessä. Tuplanoloa!

   Poista
  2. Myös Tornio-Haaparanta-lapaset ovat lähes suora kopio Mari Muinosen Chevalier-lapasista!

   Poista
  3. Mutta niissä on sentään kaunis idea vaikka palmikkokuvio muualta olisikin :)

   Poista
  4. Ihan samaa mieltä Kesänaapurin kanssa, sun lapasten ois pitäny sijoittua korkeammalle!

   Poista
 9. Lentääkö mun kommentit suoraan johki bittitaivaaseen, kun ei tuu viestit läpi. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on kommenttien valvonta päällä, mun pitää hyväksyä siis joka kommentti ennen kuin näkyy ja mä olin nukkumassa :)

   Poista
  2. Vaikka kyllä tässä nyt jotain häikkääkin on ollut näemmä kun en meinaa saada omia kommenttejanikaan lähtemään.

   Poista
  3. Joo, aamulla oli jotain häikkää kommenttien perille tulossa. :)
   Mutta siis piti vaan sanoman, että sun olisi ehdottomasti pitänyt voittaa ainakin joku kunniamaininta kekseliäimmistä tumpuista! ♥

   Poista
  4. Ei ne oo tajunnu mun lapasia yhtään siellä :D Mutta ei se mitään, onneksi blogissa voi aina purnata x)

   Poista
 10. Mun mielestä kaikki ois okei, jos rehdisti ois kerrottu mistä kuvio on otettu, varsinkin kun sukkaohje ei taida olla kovin vanha. Äh, vähän jäi huono maku tosta, vaikka mitään marimekko-skandaalia ei olekaan tapahtunut.

  Mut jeejee, mä lähen tästä ajelee kohti Tamperetta bongailemaan Vantaa-lapasia :) Sun pitää ehdottaa Vantaan matkailutoimistolle, vai mikä se on, että tekevät vaikka sellasen lapaspaketin lankoineen ja ohjeineen, niinku maakuntalapastyyliin. Mä ainakin ostaisin! :D Provikat sitten sulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo siis eihän tuo niin vakava asia olekaan, olisi vaan tosi reilua kertoa rehellisesti mistä inspis on otettu :) Tai sitten tuomaristo voisi olla sen verran valveutunut että huomaisi tällaiset, kun tosiaan saman puljun ohjeesta oli kyse.

   Niin joo ne lapaset tosiaan on siellä messuilla :D Pitää itsekin käydä moikkaamassa niitä, huomenna tosin vasta ole messuilemassa!

   Poista
 11. Mun mielestä sun lapaset on tosi hienot ja kuvaavat. Ja oon todella iloinen että mun omat ei voittaneet vaikka sijoittuvatkin. Mä siis olen se joka asuu keskellä ei mitään, ikkunasta näkyy vain muutama lintassa oleva lato. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun mielestä se ykköspalkinto ois ollu aika ahdistava, niin helkkaristi lankaa!!! :D :D

   Sun lapaset on hienot!!! Mikäli ymmärsin oikein mitkä ne on :D

   Poista
 12. Hei sä oot Terhi kyllä mainio! Todella innovatiiviset lapaset olet tehnyt, ihan megahienot! Olis kyllä ansainnut vähintäänkin kunniamaininnan : ))

  Ja oikeesti mua kiinnostaisi tietää, miten tehdään lapasessa vaan toinen puoli kirjoneuletta? Sis että miten se lanka kuljetetaan sit toiseen suuntaan? Kyselee epä-innovatiivinen pöljä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä kierrän 3 silmukan välein langat toistensa ympäri niin se, mitä ei sillä hetkellä käytetä, kulkee siinä mukana kivasti. Voi tehdä harvemminkin mutta mun makuun langanjuoksut jää silloin liian pitkiksi. Teen tätä samaa siis myös kuviokohdissakin mikäli lankaa joutuisi juoksuttaan yli 3-4 s.

   Poista
  2. Ok, nyt selvis. Kuvittelin aluksi jotenkin, että ne kaksi lankaa on vaan siinä päällipuolella ja kämmen on yksinkertainen. Mut sithän ne olis aivan eri paksuiset. Mietin siis taas liikaa! Kolmen silmukan välein kieputus on varmaan just hyvä, yleensä olen tehnyt neljän välein. Pitää seuraavaksi kokeilla kolmella.

   Poista
  3. Silleenkin voi tehdä, pyöröneuleintarsiaa, pitää vaan kääntää aina kierroksen vaihtumiskohdassa ja jotenkin kiepauttaa se lanka ettei jää sauma auki. En ole tarkemmin perehtynyt mutta sellainenkin tekniikka on kyllä olemassa :)

   Poista
 13. Aivan loistavaa, että joku osaa itse tehdä noin hienoja kuvio-kokonaisuuksia! Inspiroivaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Olen itsekin tosi tyytyväinen noihin Vantaa-lapasiini :)

   Poista
 14. Oikeasti, sun lapasissa on ihan mahtava idea! :)
  Erityispointsit siitä, ettei (ainakaan näin ei-paikkakuntalaisena) Vantaasta tule mieleen oikein mitään. Toisin kuin juuri Tampereesta Näsinneula, Pohjanmaasta pellot ja ladot ja Naantalista aurinko ja Muumit. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Monelle tulee mieleen just vaan lentokenttä (ja Heureka) ja kyllä se näin paikallisellekin iso osa arkea on. Pikkujäbäkin tykkää bongailla lentokoneita ulkona ja sisälläkin ikkunasta ja niitä tosiaan menee ihan koko ajan ja varsinkin täällä missä asustellaan niin menevät ihan vierestä. Mun mielestä se on aika hauskaa!

   Poista
 15. Joo, kyllä minäki nuo sinun Vantaa-lapaset olisin kärkikymmenikköön laittanu minkä tahansa noiden tilalle!
  P.s. Onkohan toi Jyväskylä valittu ihan vaan vitsillä?! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)

   Tuomaristo on varmasti nähnyt Jyväskylä-lapasissa jotain mitä me ei nähdä :D Onhan ne hienot, ei sillä mutta yhyy, olisi pitänyt itsekin varmaan vaan pelata "inspiroidun luonnosta" -kortti.

   Poista
 16. Ihania lapasia kaikki, myös sinun, itse en olisi keksinyt Vantaa lapasista yhtä kivoja, heti tulee selväksi paikkakunta lentokoneet ja kerrostalot :)

  VastaaPoista
 17. Hei vähän hienot tollaset nykyajan "maakuntalapaset" (meinasin kirjoittaa lapset)! Kirjoneulelapasohjeita ei ole koskaan liikaa, täytyy ostaa toi lehti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinne kässälehden sivuille on kirjoitettu mun tekstiin "lapset" lapasten sijaan. Aaaargh! :D Typottavatkin vielä!

   Tossa lehdessä ei ollut ohje kuin Toripolliisilapasiin. Kirjoneuleet on ihania. Mäkin ajattelin että noi mun olisi hauskalla tavalla "nykyaikaiset" mut joo, tuomaristo ei arvostanut :D

   Poista
 18. Nuo ovat kyllä ihan sairaan hienot!!! Huono tuomaristo ;-) Pitäisikö panna joku oma paikkakuntalapaskisa pystyyn?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Ja joo, oma kisa!!! :D Äh, vaikutan varmasti hirmu katkeralta mutta kestän kyllä sen etten pärjännyt. Eikä tässäkään voitto tärkeintä ole vaan se jälkipyykki blogissa ;)

   Poista
 19. Mun mielestä sun laaset on tosi kauniit ja niissä on jujua kun alkaa tarkemmin katsella. Ihana väriyhdistelmä. Olisin kyllä ehdottomastiäänestäny sua vaikka niistä Ähtärin kliseisistä karhutumpuistakin tykkään. Mutta karhuja on nähty jo aika paljon, Kehä kolmosta vähemmän.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Munkin mielestä niissä on paljonkin jujua jos vaan ymmärtää katsoa. Ja on ne Ähtärilapasetkin tosi hienot! Mutta veikkaan että ähtäriläisille karhu ei ole kuitenkaan yhtä jokapäiväistä kuin vantaalaiselle Kehä kolmonen. Siitäkin aina tuolla muualla ajatellaan vain sitä "keähkolmosen ulkopuolella ei ole elämää" -kliseistä pääkaupunkiseutukeskeistä yleistystä mutta hitto vieköön, sitä tietä pitkin me täällä ajellaan kotiin ja töihin, aika ankeeta olisi ilman!

   Poista
 20. Kyllä sun lapaset pesee noi kaikki mennen tullen!!! Tuomaristossa ollut ihan varmasti tosikkoja kansallispuvuissaan...... hmph!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D :D :D Joo kuten tuossa jo aiemmin johonkin vastasinkin niin tärkeintä ei ole voitto vaan jälkipyykki blogissa! :D

   Poista
 21. Sun Vantaa-lapaset on aivan upeat!

  Mitä tulee Toripolliisiin niin alkuperäisenä oululaisena olen sitä mieltä että aihe on jo loppuunkulutettu ja kliseinen. Oulusta löytyy muutakin... toripolliisi saisi jo riittää..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)

   Mä kyllä symppaan Toripolliisiia. Itsekin jos Oulusta tekisin lapaset niin kyllä niissä Toripolliisi olisi ;) Olen opiskellut 2 vuotta Oulussa nuorena ja onhan siellä kyllä vaikka ja mitä mutta polliisi jäi rakkaimmaksi.

   Poista
 22. Vantaa tai ei, nää on aivan mahtavat! Voisin oikeasti haluta neuloa just tällaiset lapaset, kun näissä on vähän tätäpäivääkin mukana. Tykkään, kun kuvioissa voi nähdä monnelaista symboliikkaa. Mainittujen lisäksi näen noissa myös muuttolintuparven kaupungin ja katujen yllä. Upeet lapaset!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Vantaasta on hankala mitään kovin perinteikästä tehdäkään koska koko kaupunki on sen verran uusi kuitenkin.

   Poista
 23. Mie olin kyllä kans tosi pettyny noihin lapaskuvioihin. toripoliisi saattaa mennä miun isälle tekoon ihan noin ammatillisista syistä, mutta muut mallit jää kyllä ajatuksen asteelle..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo no ei niihin muihin ollut ohjetta tarjollakaan kuin Toripolliisiin.

   Poista
 24. Pöh. Vantaan lapasten paikka olisi ehdottomasti ollut kymppikertsissä! Nuo on tosi hienot. Laita ohje jakoon! Jooko?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saattaa mulla olla joku repalainen ruutupaperiluonnos tuosta vielä tallella, ite lapasethan ei ole tulossa mulle enää takaisin.

   Poista
 25. Repesin tolle "talvisotalapasille".:D Mullahan on talvisotateoria liittyen kenkiini, ehkä tästä kertyy kokonainen talvisotasarja...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Ja sitten vaan semmonen veteraani-heijastin takista roikkumaan niin se on siinä! :D

   Poista
 26. Hienot tuli, melkein tekee mieli muuttaa Vantaalle, että vois tehdä tuommoiset itselle :D sulla ainakin oli ihan omalaatuinen idea, luovuuttahan tuollaisissa kisoissa pitäisi katsoa eikä kopioimistaitoa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, hyvä Vantaa, tervetuloa vaan tänne! :D

   Kopioita tai ei mutta ainahan tuomaristo tekee vähän kummallisia valintoja maallikoiden silmissä (tai mä ainakin yllätyn/ärsyynnyn aina kaikissa tv-ohjelmissakin niistä tuomareiden valinnoista kun oma mielipide oisi jotain aivan muuta). Eikä Vantaa vaan ole kaupunki millä voitettaisiin mitään kotiseutuskaboja ;)

   Poista
 27. Minä oon sammaa mieltä ku muutki, että tuomaristo vaihtoon! Nuo sun Vantaa-lapaset ois kyllä kuuluneet top-kolmoseen ihan ehdottomasti. Niissä on jujua ja huumoria ja toteutuskin oikein onnistunut. Enkä oo ees asunut Vantaalla kuin yhden kesän... :)

  VastaaPoista
 28. Mää oon sammaa mieltä sun kans, että on liian laiha ruipelo tuo toripolliisi nuisa lapasisa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä se ei halunnut näyttää lapasohjeessa läskiltä :D

   Poista
 29. Oon ehdottomasti sitä mieltä että sun malli on parempi kuin moni top kymppiin joutunut, ja mikä hellyttävä kuvailukin! Tässä olis mainio tuparilahjaidea nyt kun opiskelukaverit alkaa pikkuhiljaa valumaan kauemmas Helsingistä halvempien asuntojen perässä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun täytyy selvittää että onko ok jakaa toi ohje koska ehkä noista mun ruutupaperipiirroksista saisi jotain tolkkua vielä. En kyllä muista että missään olisi lukenut että mitään oikeuksiaan menettää jos kilpailuun osallistuu.

   Poista
 30. Hei ihan todella toi ohje pitää saada jakoon. Voisitko saada sen ohjeen tehtyä joteskin? Mä näin Vantaalaisena haluaisin sen jakoon! Joo, oli se toripoliisi kiva, ja sen vois melkein tehdä kuka vaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saan mä sen tehtyä varmasti, mun pitää vaan kysyä ensin jostain että en kai ole luvannut mitään yksinoikeutta tohon malliin kun kilpailuun sillä osallistuin.

   Poista
 31. Kuten arvata saattaa, hienot on ja hyvin olisi voineet olla tuossa Imatra lapasten tilalla esimerkiksi... pitääkin käydä kurkkimassa lapasia.

  VastaaPoista
 32. Go Vantaa! Hienot olit tehnyt! Kerrostalot kunniaan =) t. täältä vantaalta...

  VastaaPoista
 33. Aivan ihana blogi sinulla. Minulla menee nyt aamupuoleen kun katselen ja luen. Lapasesi ovat oivan kekseliäät, täältä kehäkolmosen ulkopuolelta katsottuna.

  VastaaPoista
 34. On noi kyl aika hienot! :) lisäksi joistakin ei saanut kiinni ollenkaan ideasta tai sit jotkut oli vähän väkisin ideoidun oloisia. Mut sä olit kyllä saanut hyvin Vantaan siirrettyä lapasiin, tekis mieli kutoa itselle tuollaiset. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä laitoin nyt kysymyksen kässälehdelle että voinko julkaista lapasten ohjeen vai tulinko antaneeksi oikeudet kilpailun myötä pois.

   Poista