Sivut

keskiviikko 27. marraskuuta 2013

Joulukoristeperinteistä

Minä olen sellainen perinnekoristetyyppi eli en halua joka jouluksi uutta värimaailmaa vaan tahdon kerätä perinteikkäitä juttuja, meidän perheelle perinteistä siis (toki aina voi tulla uuttakin ja poikkeukset sallitaan mutta tiedätte varmaan mitä tarkoitan). Onhan nämä nyt vielä aika uusia koska tämä on vasta toinen vuosi kun joulujuttuja kotiini laitan mutta lapsuudenkodissani on sama juttu, koristeet on täynnä muistoja menneiltä vuosilta, ne lapsuudesta asti tutut joulupallot kuusissa, samat jouluvalot jne. Minä nyt rakennan omaa joulupesäämme vaikka varsinaiset joulut haluan kyllä äitini helmoissa viettääkin.

Joulutavaralaatikko varaston perukoilla on vielä hyvin maltillisen kokoinen mutta luultavasti se jää pieneksi jo ensi loppiaisena.Sieltä kaivoin tänään esille joulukuvakuusen kuvat ja sinitarrailin ne tällä kertaa keittiön sienälle heti ovensuuhun, se ehkä hankalammin kuvattavissa oleva paikka, mutta kuitenkin.


Koska kyseessä on samat kuvat kuin viime vuonna (ennen joulua tilatut), näissä ei vielä jälkikasvustamme ole merkkiäkään. Tajusin juuri että minun pitänee jatkossa väkertää toinenkin joulukuvakuusi, sellainen missä on mukana myös pikkumies. Tästä ensimmäisestä versiosta en tahdo kuitenkaan luopua, aivan ihania joulumuistoja vuosien varrelta, tippa linssissä niitä äsken selailin.


Seuraavaan versioon mukaan siis ainakin tämä viime vuoden jouluisesta Kööpenhaminasta, Tivolista, awww!

Vielä ehtii hyvin tilata kuvia joulukuvakuusta varten! Alunperin idean bongasin siis täältä, klik.

Ja kun joku kuitenkin kysyy niin olen muokannut kuvat Polaroidin näköisiksi erillisellä asiaan omistautuneella kuvankäsittelyohjelmalla (CameraBag, mutta on muitakin vastaavia!) ja tilannut kuten normaalit valokuvat tilataan (rautalankavääntö).

2 kommenttia:

 1. Toi joulukuvakuusi on niin mainio idea, että taidankin pölliä sen! ;) Tosin sitten vasta, kun pääsen puoliskon kanssa oikeasti asumaan omaan kotiimme, ja ehkä viettämään jonkinlaista omaa jouluakin.

  Joulujutut on kyllä jänniä. Ihmisillä on niin eri näkemys asioista, ja just ne omat perinteet! Esimerkiksi meillä perinne on se, että joka vuosi kuusi koristellaan nimenomaan eri tavalla. :D Aina on joku väriteema. Ei suinkaan hankita joka vuosi uusia koristeita, vaan kun äiti on freelance-somistaja, niin sitä koristeluroinaa löytyy työn puolesta yllin kyllin.. Perinteitä joulupöydässä taas ovat savusiika, punainen paprika ja raejuusto, heh. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti pöllimisen arvoinen juttu! Siksi tätä toistamiseen täällä esittelenkin kun on niin kiva! :D

   Kaikilla taitaa tosiaan olla omanlaisensa perinteet! :) Itseäni vaan semmonen kauhistuttaa jos aina OSTETAAN uudet jutut joka vuosi! Vaikka tokihan niitä varmasti siinäkin hommassa sitten varastoihin kertyy niin ei tarvi aina hommata uusia, valkata vaan sopivat :) Ja eihän sitä oikeasti vielä tiedä mihin suuntaan tää mun jouluhommailu ajan myötä menee :D

   Poista